"Ми вас вродимо!" або "окситоцинчику не бажаєте"?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем syavych, 11 сер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. nata-k

nata-k Well-Known Member

Відповідь: "Ми вас вродимо!" або "окситоцинчику не бажаєте"?

Ви помиляєтесь. Аутизм не розвивається "раптом".
    А якщо казати про хромосомні патології, то аутизм - це тільки один з симптомів. Хромосомні патологіїї закладаються у момент запліднення і супрводжуються патологіями багатьох систем органів.

Додано через 2 хвилини
    Так, то правда :sad:. Абсолютно погоджуюсь.
    Але хіба окситоцин у тому винен ;)?

2. Анута

Анута Well-Known Member

винен лікар. а ви спробуйте це доказати і його в чомусь звинуватити?? хоть одного лікаря наказали за некомпетентні дії?? в сусідки педіатр піврічну дитину відправила в реанімацію (полікувала так) і що? вона все назначила правильно, от дитина відреагувала індивідуально... при такій системі боротись певно цеглою в провулку...
    розповідали що одна лікарка при операції на апендицит дитину "зарізала". в розпачі батько сказав що її заб"є. вона кілька місяців була на лікарняному, то і відпустці і думаю більше такої фатальної помилки не допустить... позбавляти диплому, забороняти практикувати... але хто то зробить? в лікарів існує "кругова порука" (це вже до юриста звертались) і нічого не докажеш. та і це напевно вже в іншу гілку...
    от і доводиться боротись інформативністю, попередженням, чоловіком при пологах, розповідати про кума прокурора і т.д. ......

• Подобається Подобається x 9
  3. мамочка

мамочка Well-Known Member

Не помиляюся.
    Це я прочитала в книжці Котока "Безжальна імунізація". Нажаль ні книги , ні сканеру біля себе немаю. Автор практично кожне своє речення підтверджує відповідними посиланнями, тому я не маю сумнівів що він говорить правду.
    Уко, можливо у Вас є зісканований варіант книги або електронний???

4. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

нема. приїду до Львова, матиму паперовий. наразі й того нема.

Дарма Ви Котока згадали, Вам зараз про шарлатанів розкажуть, Мац он весь русмедсерв заплював, ще й визбирав по нету кілька найбільш яскравих антипрививочників типу Афанаса, і заявив, що то все іпостасі Котока. Про те, хто і скільки зокрема Лізі заплатив за антипрививочну пропганду, то я взагалі мовчу. Але то офтоп.

Щодо раптового прояву. Хромосомна патологія вроджена, тут не сперечатимусь. Але аутизм, як один з її наслідків, розвивається саме раптом, і саме в до того цілком здорових дітей. Тобто патологія може і була, але вона жодним чином себе не проявляла, і жила би собі повноцінна людина за нормальних умов. Але є зовнішні чинники, котрі провокують те чи інше зрушення. Що є цими чинниками? А дуже багато всього. Отруєння ртуттю, наприклад. А зокрема, як виявляється, і зловживання окситоцином в пологах.

• Подобається Подобається x 8
  5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А хтось стверджує що винен окситоцин ;)?

Про це йде мова вже 5 сторінок :)

Те що говориш з лікарем наперед - думаєте лікар пам"ятає і бере до уваги ;) ? А говорити з лікарем в процесі пологів пробували ;) ?
    Так вже писано-переписано про план дій :) - їхати в пологовий з регулярними переймами, з інтервалом не більше 7-8 хв, і бажано з кимось.

Додано через 37 хвилин
    В Котока йде мова про зв"язок щеплень з аутизмом.
    "Значний інтерес викликає гіпотеза про те, що причиною отруєння організму ртуттю й наступного розвитку аутизму є генетично обумовлена нестача речовини, що має назву глутатіон, яка зв"язує та виводить ртуть з клітин. Це було продемонстровано у дослідженні групи вчених з університету в Арканзасі". Посилання на http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15585776.
    Наскільки я зрозуміла, що в даному випадку дитина з такою "генетичною обумовленою нестачею" за сприятливих умов могла все життя прожити і про нестачу і не дізнатись :) а щеплення в даному випадку і виступає як пусковий механізм.
    P.S. Може це і не те що мамочка мала на увазі, але переглядати всі 500 сторінок зараз не маю можливості.

• Подобається Подобається x 7
  6. Дана

Дана Well-Known Member

Ворог - це лікар з окситоцином в руках, і без царя в голові.
    Ната вам прекрасно відому проти чого виступає тут більшість. Конкретно окситоцин - просто гормон, в руках непрофесійного лікаря може наробити купу лиха. Якщо ви не покажете свому лікарю хоч каплю обізнаності - що ви хоч щось знаєте про їх методи роботи, що можете хоча б в якійсь мірі їх контролювати, якщо буде наголошувати без зупинки не хочу колоти, не хочу видавлювати і якщо ваше "не хочу" буде підкріпленне мужнім і сильним плече чоловіка, то у вас є шанс на те що вас почують, і дурниць не нароблять.
    До речі якщо бути дуже прискіпливому до формування фраз, в розмовній мові при автомобільній аварії ( наїзд на пішохода) вживають фразу -"автомобіль збив людину" автомобіль а не водій. Хоч всі розуміють що сам автомобіль не може ні на кого наїхати, але чомусь ніхто не каже "водій збив людину". Так само при використанні нашими медиками цього гормону, жінки( і не тільки) проти вживання окситоцину, але реально вони проти того щоб лікарі в своїй некомпетентності або з інших причин не повязаних з риском для дитини, використовували окситоцин.

• Подобається Подобається x 19
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

в гАмериці кажуть що 24 години дитина може бути без води.

8. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ну, а чому ви вирішили, що я говорю щось протилежне вашій думці?!
    От!!! Я лише хотіла б щоб в боротьбі з проблемою люди завжди намагались діяти на ядро проблеми.
    Я, наприклад, дуже не людлю коли дітей лякають бабайкою. Я думаю, на багато єфективніше сказати дитині прямо, чому ми від неї щось вимагаємо. А не залякувати.

Так, проблема невмотивованого застосування окситоцину є.

Але окситоцин і аутизм, чи ще щось - то міфи. То якраз та сма бабайка.
    Навіщо?!

Додано через 27 хвилин
    А я думаю, що то дуже ризиковано. Краще б з більшим інтервалом. Але то суто моя думка :).

Дуже цікава стаття :). Але інтерпритація, яку Ваи навели геть не правильна. Там такого нема написано! Тут навіть про глутатіон нічого нема.
    OBJECTIVE: The purpose of this study was to evaluate plasma concentrations of metabolites in the methionine transmethylation and transsulfuration pathways in children diagnosed with autism.
    Ні слова про щеплення, ні слова про ртуть чи інші медикаменти, ні слова про те, що з такими показаниками дитина могла б бути здорова.

9. syavych

syavych копач

Аутизм то радше до щеплення (а на те і відповідна гілка є), але окситоцин і ЗПМР (в гіршому випадку ДЦП) - не міф однозначно (підтверджено практикою).

10. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Це - просто страшні слова нашого щогодення! А далі викладена ціла низка порад, як боротися з Вашим безголовим лікарем.
    Якщо Ви знаєте, що він безтолковий, то чого до нього йти з обоймою неправди про вуйка прокурора і рештою маячньою? Чого іти лікуватись до ворога? Чого грузити лікаря неправдою і надіятись, що він добре поможе Вашом здоровю?
    А якщо Ваш лікар є компетентним, то Вам нічого йому розказувати, що і як він має робити. Та Ви і не зможете це зробити ніколи на світі і з ніякими гуглами. Настільки то складна медицина. Навіть лікарі між собою часто незгодні між собою. Ви можете і повинні вимагати вичерпної інформації про дії і ліки, що він планує застосувати.
    І найголовніше - якщо то не ургентно, перед тим, як іти до лікаря, порадьтеся в знайомих, його колишніх пацієнтів. Порадьтеся і в другого інакшого лікаря.
    Але не потрібно іти до свого лікаря з такою предвзятістю і тою обоймою брехні, що радите, надіячись, що він допоможе ВАШОМУ здоровю. То вже ліпше дома самому лічитись.
    Як знаєте, що машина несправна, то за руль ж не сядете! Не так?

• Подобається Подобається x 1
  11. syavych

syavych копач

А шо робити як усі несправні, а пішки іти далеко? :)

• Подобається Подобається x 3
  12. TARIKAFR

Не їхати або шукати машини в друга. Почекати попутки, як є час.А не надіятися доїхати до Європи на задрипаному запорожці. І не дивуватися потім посеред дороги, чого той запорожець не їхав, як БМВ, що ще і спочаку перед виїздом слід було чекати.
    Лікуватись і не вірити тому лікуванню. То ліпше дома сидіти і трави пити. І то не всі.

13. syavych

syavych копач

Ви мабуть забули почитати назву теми. Тут ні чекання на попутку, ні пиття трав не допоможе :)

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

На ДП - допоможе. :)

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Савичу, окситоцин? Чи все ж, не правильні дії лікаря під час пологів незалежно від застосування окситоцину?

16. TARIKAFR

Я говорив в принципі, що то складна справа для спеціаліста - окситоцин чи ні. І ми її на форумах не вирішемо. І то спеціалісти вирішують - окситоцин чи ні. А в наших умовах завжди будуть шарлатани від медицини. І найліпший спосіб їх зупинити - до них не йти. А для того люди мають перебрати пару лікарів, перш ніж він вирішить лікування. І то лікар з пацієнтом вирішує лікування. Інколи - сам лікар, коли пацієнт довіряє на 100. Але ніколи не пацієнт - людина некомпетентна, що ризикує нашкодити СВОЄМУ ж здоровю.
    Просто нетерплю свідомої неправди в жодній стуації - ні коли мова йде про повну безпечність окситоцину, ні коли мова йде про вуйка прокурора!

• Подобається Подобається x 2
  17. Ука

нє, ну я ще можу зрозуміти, коли Афтер кидається на амбразури, якщо хтось щось узагальнив про лікарів, але щоб аж так захищати медичний препарат?
    Нато, безпосередньою причиною в даному випадку є все ж окситоцин, невиправдано застосований лікарем. Так коректно?

18. Анута

Анута Well-Known Member

а чого ви до цього так учепились? вам прізвище сказати, щоб ви не розказували при брехню чи як? чи у прокурорів немає рідні??

19. Ука

І єдиний спосіб в наших реаліях до них не потрапити?
    Правильно, спосіб Левандівки. іншого не дано, нажаль. Тому для тих, комц він з тих чи інших причин не підходить, доводиться йти шляхом мінімізації коди - озброївшись обізнаним і обізленим чоловіком. А чьо дєлать?

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

Уко Ви міряєте мене своїм мірилом :).
    Це не тільки коректно, це повністю змінює сенс! Я не захищаю медичний препарт :). Я проти бабайок ;). Залякування, без усвідомлення суті проблеми ні до чого хорошого не приведе.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)