"Ми вас вродимо!" або "окситоцинчику не бажаєте"?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем syavych, 11 сер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. мамочка

мамочка Well-Known Member

Відповідь: "Ми вас вродимо!" або "окситоцинчику не бажаєте"?

Чому тоді коли жінка приїжджає в ПБ зі словами "у мнен відійшли води" ніхто не направляє її на УЗД перевірити чи справді вони відійшли чи мамі так здалося?
    Можна ж подивитися чи варто стимулювання окситоцином (бо пройшло вже більше Х годин) або ж води просто помаленько "підтікають" і відновлюються.....

• Подобається Подобається x 6
  2. syavych

syavych копач

Тю, навіщо їм зайві процедури, краще "перестрахуватися" і стимулювати. А потім ще й героями виходять.

• Подобається Подобається x 3
  3. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я не спец у цьму питанні :). Моя особиста думка - "чому дурні, бо бідні, чому бідні бо дурні". Перед родами, взагалі, не завадило б УЗІ.

На мою особисту думку, приймаючи рішення про стимуляцію треба враховувати сукупність ознак, не лише стан вод.
    Крім того, на скільки мені відомо, якщо води підтікають у період перед пологами (останні тижні вагітності), то вони вже не відновлюються. І якщо родова діяльність вже почалась, то логічно її простимулювати і посприяти народженню якнайшвидше.

4. мамочка

логічно було б не втручатися в родову діяльність

• Подобається Подобається x 10
  5. Дана

Дана Well-Known Member

Мене лікар(Ковальчук) на крісло висадив і перевірив наскільки відкрита шийка, чи розгладжена і також про води мав сумніви чи то дійсно вони відійшли-також перевіряв, але тільки руками, УЗД не застосовували.Сказав так жінка "перспективна":o родити має сама, води відійшли усі,о 7 ранку прийду і прийму пологи, а виявилася занадто перспективна:D і вродила о 2 ночі і без нього.;)

• Подобається Подобається x 15
  6. nata-k

nata-k Well-Known Member

Боюсь, Ви мене не зрозуміли. Я не за стимуляцію будь кого і завжди. Але якщо жінка вже в родах (а це широке поняття, воно включає не лише наявність перейм), води відійшли, а прейм нема. То чого чекати?

До речі, а можно коротенько тезесно підсумувати в чому шкідливість окситоцину(1.,2.,3....).

• Подобається Подобається x 1
  7. Натуся

Натуся Well-Known Member

Я ще як в пологовому була,то теж лікарі жінкам в яки відійшли води казали чекати приблизно 12-18 годин,а тоді вже стимулювали.

8. Дана

Дана Well-Known Member

Я чекала перейм. Води відійшли у мене на місяць раніше, тобто моя доця народиласяи недоношеною, але лікар не спішив стимулювати, живіт мій ще на той час не опустився, і взагалі мій організм ще не був готовий до пологіів( або він був готовий а я ні;) ) чекали щоб організм сам запустив родову діяльнісь, щоб схватки самі почалися без втручання.

9. Анута

Анута Well-Known Member

див. на першій сторінці теми

• Подобається Подобається x 3
  10. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я побачила тільке це
    Але я зовсім не зрозуміла з чого той висновок зроблено?
    А ще я там побачила це
    Окситоцин - це природній гормон родів.

Я ще раз хочу наголосити, я не за стимуляцію всім підряд. І я зовсім не збираюсь виправдовувати не добросовістних лікарів. Але для стимуляції, дійсно, бувають покази.
    То може краще не страшилки розповсюджувати, а об'єктивну інформацію?

• Подобається Подобається x 2
  11. Дана

Дана Well-Known Member

Окситоцин - це дійсно природній гормон родів, якщо він виділяється в організмі жінки а не вводиться штучний. Вам в пологовому ніхто натуральний гормон не вводить, а вводить штучно синтезований. Організм поступово в процесаі пологів виділяє цей гормон, і пологи поступово, природньо наберають оборотів. А з вводому штучного окситоцину ваші пологи незалежно до того чи вже готова дитина до проходження по родових путях - будуть дуже активними. Для прикладу представте собі що ви хочете в туалет(вибачте за таке зрівняння) ви посидете в туалеті на 10 хв довше але з вас поступово все вийде, а тепер представте собі що ви випили пургену - незалежно від вашої волі і бажання з вас все буде вилітати:o. От так і окситоцин має подібну дію до пургену, виганяє дитинку з вас, і то не помаленьку, чекаючи щоб голівка просунулася крізь таз, а так як пробка з під шампанського.

• Подобається Подобається x 18
  12. Katrin

Katrin Well-Known Member

В мене майже рік після пологів, тому я вже адекватно можу оцінити ситуацію, без емоцій.
    20,30-щось плюхнуло (подзвонила до лікаря),
    22,30-відійшла пробка і почала трохи текти водичка (народжувала вперше, отож яка ж саме кількість вод має бути я не знала),сказала їхати в Пб
    00,00 - ми в ПБ, оглянула- відкриття 1 палець і тільки тоді вона мені пробила води, питання навіщо???
    00,30 - табл.під язик, крапельницю, яку прийшли і збільшили період крапання зі словами, нє це замало, після чого мене ковбасило не по-дитячому. (прошу звернути увагу, що пройшло півгодини)
    04,00- відкривала сама шийку матки, бо за словами "слаба РД".
    Народила в 8,00.
    Об"'єктивно: перезмінка 9,00, треба встигнути родити на цій зміні (я про акушерок), третя ніч, на яку викликалась лікарка (швидше розродить мене-швидше доспить), понеділок-обхід і т.д. 1 офіц. день відкриття роддому і т.д.
    to olenkastar
    Оленко, в тебе 1 пологи і я тебе дуже прошу написати в цю тему про окситоцин після родів, якщо можна. Я все ж таки вірю, що в тебе вони будуть природні і без окситоцину, точніше сказати тебе не переконають у тому, що в тебе і саме в тебе 1002 причини, щоб ввести окситоцин.

• Подобається Подобається x 20
  13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та що ж вони, звірі, "своїх" калічити?

• Подобається Подобається x 2
  14. Анута

Анута Well-Known Member

щодо теми вирішила спитати у дядька Гугла.
    я тут дам коротко (для обговорення). якщо комусь цікаво більше спитайте у Гугла ;)

хто більш знаючий, прокоментуйте зазначене вище, пліз.

я так розумію це друге наступає після тривалого стримування пологів, типу прийомів но-шпи і т.п.??

• Подобається Подобається x 6
  15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Зараз НАТА-к нам роз'яснить... :)

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Там, звідки ви взяли цю цитату не говориться про концентрацію окситоцину, який вводять породіллі :) http://ru.wikipedia.org/wiki/Окситоцин
    Я думаю, говориться про рівень окситоцину у самих хворих. Але цей рівень не може бути першопричиною.
    Про аутизм читайте тут, якщо є питання по аутизму можна б було там продовжити http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=362308&postcount=1.
    Синдром Уільямса http://www.emedicine.com/ped/TOPIC2439.HTM - це хромосомна патологія, а саме делеція (нестача) ділянки 7 хромосоми. Хромосомний набір людини утворюється в момент запліднення.

Я не акушер-гінеколог. Але я точно знаю, що роди це комплексний процес, який складається не лише з перейм і розкриття матки :). Порушення родової діяльності може бути у будь-кого і без прийому ношпи (тим більше, її не всім дають).

Я погоджуюсь, що бувають випадки застосування окситоцину без показів - я засуджую такі випадки!

Але бувають випадки, коли застосування окситоцину допомагає.

17. Дана

Дана Well-Known Member

Ви все правильно кажете, але у наших пологових скоріше буває навпаки -бувають випадки коли цей гормон не застосовують, але дуже рідко.:) От почитайте відгуки наших мамочок, їм за рідким виключенням пропонували або скоріше намагалися застосувати окситоцин. При поступлені в пологовий в список ліків які потрібно є обовязково окситоцин, хіба ви вже приїзжаєте з схватками, або домовлялися наперед - ніякої стимуляції, і то можуть нагнати страху що з вами або дитинкою не все гаразд і без укольчику ніфіга у вас не вийде.
    Зрозумійте ніхто з нас(хто проти стимуляції) не бажає своїй дитині поганого, тому і хочуть народжувати максимально природньо.. Звичайно якщо недай бог виникне ситуація що без уколу дійсно ніяк, то і відмовлятися ніхто не буде. Але чому наші лікарі у своїй більшості позволяють собі вирішувати коли має народитися дитинка? Ви напевно ніразу не чули коли лікар заходить до дівчат в палату і питає -Хто сьогодні хоче родити? не питає у кого почалися пологи, а сам "допоможе", або у лікаря відпустка скоро- і він ту нещасну вагітну настрашить до полусмерті що вам пора родити, укольчик, і ви вже мама, а як там далі буде його не цікавить, або зміна закінчується і йому ой як не хочеться залишатися, а тут укол або таблетка і не треба заморочуватися. Це не поодинокі випадки, це закономірність.

• Подобається Подобається x 13
  18. мамочка

Нажаль немаю часу на пошуки підтвердження в інтернеті, але 100% знаю що аутизм може "розвинутися" в цілком здорової дитини в півтора-два роки. Тобто дитина була соціальна, і раптом в перестає йти на контакт з батьками і ставлять діагноз "аутизм" в 2 роки!!!!

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Дано, я Вас цілком розумію і розділяю Ваші емоції!

Але (те до чого я закликаю у багатьох темах :)) давайте визначимо ворога ;). То в чому зло? В наявності окситоцину? Чи у непрофесійності деяких лікарів?
    Я думаю, що у другому.
    І щоб боротись з цим злом, треба не тільки страшилки переповідати (хоча досвідом поділитись не зле), а виробляти план дій. І я думаю, цей план дій не повинен полягати у безкомпромісній відмові від окситоцину.
    Адже тепер всі домовляються про пологи на перед. То ж треба вчитись розмовляти з лікарями. І вчити лікарів розмовляти з нами :)

20. Анута

Анута Well-Known Member

ось один із прикладів розмови з лікаркою... в більшості випадків вони нас не слухають. кажеш, що відмовляєшся від щеплень, понесли важити - принесли щеплену... і т.д. от би "в глаз" раз дати, на другий би пам"ятали

• Подобається Подобається x 7
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)