"Ми вас вродимо!" або "окситоцинчику не бажаєте"?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем syavych, 11 сер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Відповідь: "Ми вас вродимо!" або "окситоцинчику не бажаєте"?

Дякую, дуже гарна книжка, я вже почала читати.
    Але боюся, що страх сну в моєї Насті має не психологічні, а фізіологічні причини. А ще недавно звернула увагу, наскільки популярними стали останнім часом заспокійливі засоби для маленьких дітей. :sad:

2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Прошу!:) Буду рада, якщо Вам сподобається. Повірте, Ви можете допомогти своїй донечці. Ви всесильна для неї :)

Ваша доня має органічні захворювання?

Це велика помилка. І, нажаль, батьки часто ведуться на це. Бо дати таблетку завжди легше, ніж працювати серцем, душою і розумом.

• Подобається Подобається x 3
  3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Моя жалілась на те що вона не має чим дихати... а колись у неї знайшли шуми в серці, але то ніби пройшло.

4. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А в моєї виявили невеликий внутрічерепний тиск як наслідок перенесеної гіпоксії, тому вона і не могла нормально спати - таким діткам важко лежати горизонтально. Понавиписували купу сечогінних та заспокійливих засобів і танакан. Ми обійшлися тим, що просто підняли узголів"я ліжечка і давали дитині пити кефір (прочитали, що корисно у таких випадках). Танакан не давали, хоча потім дізналися, що це звичайний екстракт гінкго, який покращує кровопостачання мозгу.

• Подобається Подобається x 2
  5. Анута

Анута Well-Known Member

в моєї мами ВЧТ і їй одні препарати з гінкго помагають, інші викликають дуже сильні головні болі і запаморочення. тому даючи діткам варто слідкувати за їхньою реакцією.

вибачте за офф:o

• Подобається Подобається x 1
  6. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

во-во!і я за це!тоді не мають мороки ні вагітні ,ні лікарі!а ще би проводили відбір добросовісний кадрів на роботу в ПБ і ставили відеоспостереження!

7. olya_d

olya_d Well-Known Member

На жаль, у нас в місті ніяких курсів для вагітних нема, то ж якщо хочеш щось дізнатися, треба шукати самій. Я, на жаль, до питання про стимуляцію не дійшла...От мене цікавить, чи справді мені потрібно було стимулювати: води почали відходити в середу ввечері, але не повністю, а так потрохи підтікати. Я, звичайно, чекала, коли почне боліти. Так і проспала всю ніч, та й зранку ще болів ніяких не було. Та тоді вже як сказала мамі, то пішли ми з нею швиденько в лікарню. Матка ще зовсім не починала відкриватися. Десь в 11 годині ми добралися в пологовий, тоді і сказали, що треба стимулювати. Десь через годину-півтора після капальниці в мене почалися легенькі перейми. Був один з кращих лікарів у нашій лікарні, але тепер сумніваюся, чи справді стимуляція була необхідна?
    Прочитавши всю інформацію тут в темі, я багато чого зрозуміла, і про проблеми зі сном в дитини в тому числі.
    П. С. За день до пологів я сполола десь 10 кв.метрів городу, напевно, треба було сполоти ще 10, тоді би і народила без стимуляції :)

• Подобається Подобається x 6
  8. olenkastar

справа в тому,що в ідеалі спочатку починаються схватки,а потім вже мають відійти води,у випадку навпаки-дитинка якщо більше 6 годин знаходиться без вод-кесарять.тому і стимулювали вас,бо води спочатку почали відходити.добре шо почалися перейми!в принципі,може і родова діяльність би і сама почалася без стимуляції,але ніхто не хоче іти на "авось" і сподіватися що от зараз все почнеться-от і стимулюють!

9. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

коли води підтікають - вони ж і відновлюються, це не безводний період.

• Подобається Подобається x 4
  10. olenkastar

дякую за інформацію!

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Кокий "авось"? Авось=раптом.
    Не "авось", а нормальний перебіг пологів.
    Дійсно, пофігу їм норми, у них свої "нормативи" від МОЗ.

Додано через 2 хвилини
    Чому 6, а не 3 чи 24?

12. olenkastar

не знаю..так кажуть лікарі і медліт-ра...після 6 годин безводного періоду лялі робиться зле...
    я взагалі,філолог,і судити про те все можу лише з власних спостережень і розмов оточуючих мене людей(а вони майже всі лікарі)!чесно,я НЕ ЛЮБЛЮ, лікарні,я не терплю запах лікарень,медикаментів і лікарів!але доля нам посилає чомусь те,що ми не хочемо,і я замужем за лікарем,в сім'ї якого сплошні лікарі і друзі майже всі лікарі:suicide:але шо зробиш! ніколи(ттт)не хворіла серйозно і не потрапляла в лікарні(мабуть настільки сильна нелюбов до лікарень,що помагала туди не трапляти),але тут (вагітність,пологи) такий випадок,коли до лікарні треба йти:dance:.от і почала тим всім детальніше цікавитися,розпитувати...а про шо я хтіла сказати і до чого це все я веду?...забула...одним словом,вибачаюся за оффтоп,не буду заважати вам "обсуждати" дану тему,яка є дуже складною і має купу протирічь.

13. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

формально в мозівських нормах є 6. далі - покази до кесаря. Інша річ, що вдома люди родять і за 2 доби без жодних наслідків для дитини. Але наскількі часткові ситуації з обох боків можуть характеризувати правило - не знаю, бо не розуміюся добре на тім.

14. Анута

Анута Well-Known Member

я би радше сказала, що це спровокувало підтікання вод.

в книжці, яку я штудувала всю В зазначалось власне 24 години, тобто доба. Але мається на увазі повне витікання вод, тобто лопнув пузир.

кесерять мабуть тому, що нема терпіння і перестраховка. спочатку в такому випадку повинні б були всетаки стимулювати на пологи.

Додано через 9 хвилин
    видно в нашого МОЗ норми інші, бо книжка імпортна була і там зазначалось 24

15. Дана

Дана Well-Known Member

В мене води відійшли о 6 годині вечора, в лікарню прибула в 8 вечора, то лікар мені сказав так , до 7 ранку маємо час щоб почалася родова діяльність а якщо не почнеться будемо стимулувати. Народила я сама о 2 годині ночі.

• Подобається Подобається x 3
  16. olenkastar

молодець ви і ваша лікарка,що чекала,а не приймала одразу міри!може поділитися ім'ям доброї лікарки?хоча лікар,в якого збираюся народжувати,олин з найкращих,все одно хтілося би знати добрих докторів!

17. мамочка

мамочка Well-Known Member

скажіть будь-ласка, на УЗД видно чи води повністю відійшли чи то тільки мамі так здалося, а насправді вони підтікають?
    узд бачить тільки "тверді обєкти" чи про стан і якість навколоплідних вод теж може дати інформацію?

18. Анута

Анута Well-Known Member

наскільки я знаю навіть під час вагітності на УЗД аналізують кількість вод (маловоддя, багатоводдя чи норма), тому в принципі повинні б були бачити чи повністю відійшли води чи ні.
    може ще хтось що добавить...

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Кількість вод завжди оцінюють при УЗД. Це дуже важливий показник, який завжди повинні вказувати у заключенні.

20. Дана

Дана Well-Known Member

Мала народжувати в Ковальчука і іменно він казав чекати до ранку, а народила в Сабата вночі, недочекала Ковальчука;) . Цю історію із заміною лікаря я вже описувала.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)