"Ми вас вродимо!" або "окситоцинчику не бажаєте"?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем syavych, 11 сер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: "Ми вас вродимо!" або "окситоцинчику не бажаєте"?

За пропозицію ДП +1. А все решта...
    З якого переляку (Ггг... наш ПБ=суцільний переляк) мусить бути СРД? Самі провокують, а потім героїчно долають.

Про "поталанить" - оптимістично...
    Как страшно жить... (с)

Це з которої декларації?
    Коке відношення та декларація має до нашої "медицини"?

• Подобається Подобається x 7
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:) Я не про таке. ТЕОРЕТИЧНО знаю, що народити - не раз плюнути.;) Я про те, що вагітні не виконують рекомендацій лікарів. Навіть в ПБ непоодинокі випадки, коли у неї вже схватки на носі, а вона цигарку в коридорі смалить, а то й самогончику для хоробрості. Та й наркотики вже звичне явище, нажальт. І як така жінка виношувала? І як і кого вона народить?

3. levandivka

А ТАК і прокоментувати: поголівна окситонізація і гіпоксія.
    І мамам попередньо кажуть, що плацента стара, цибуля не цибуляста...
    Щоб не дивувалися потім.

Додано через 1 хвилину
    Не оффтопте!

• Подобається Подобається x 3
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

З переляку скоріше не СРД, а навпаки.:)

Вам видніше. Фотокором в ПБ підробляєте?;)

Це не декларація. Це принцип. Дотримуються його всі лікарі чи ні - інша справа.

Упссс! А де там оффтоп? Ми ж про причини паталогічних пологів? Ну, якщо проблему "окситоцин в пологах" обговорюємо.

• Подобається Подобається x 2
  5. Натуся

Натуся Well-Known Member

А мене стимулювали,бо за двоє суток справжніх(не підготовчих) схваток,вперта матка так і не гладшала і не відкривалась,коли поставили,як вони сказали,якийсь фон,вона всеодно не відкривалась...Лікарка робила це вручну.Я не буду говорити про її некомпетентність,бо лікарем я ,впринципі,задоволена,та і на дитину нарікати не буду- з гіпертонусом ми справились і кривошийку тж вимасували,а т,що дитина прокидається вночі їсти-стандарт,я іншого і не чекала,а звалювати всі свої проблеми на проведені пологи не можу,бо одразу після виписки з пологового прийшла до нас наша сімейна лікарка (вона педіатром була до тих всіх перестановок в поліклініках і вїї компетентості я ні грама не сумніваюсь,бо ще мене малесеньку лікувала) і по дитині розказувала мні як пройшли пологи.Загалом,як вона сказала,пологи були проведені добре і на стані дитини це не сильно відбилося,бо в моєму випадку могли і кесарити,малечу переношувала вже добрих 2-3 тижні...

• Подобається Подобається x 4
  6. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

а можна детальніше?
    краще говорити як обійтись без окситоцину ніж просто стверджувати чи погано це чи добре...
    я щось погуглати неможу на цю тему:sad: поганенький нет:sad: добре хоч ще форум якось вантажиться...:)

• Подобається Подобається x 4
  7. levandivka

По шкалі "руки/ноги не відірвали"?
    Про вплив пологів на майбутнє життя людини написано купа трактатів. Я теж вважаю, що ВІДБИВАЄТЬСЯ СИЛЬНО (як би вас не заспокоювали лікарі).

Додано через 2 хвилини
    Для початку тре зрозуміти, що неприродній окситоцин на пологах може шкодити.
    А вже тоді шукати...

Додано через 3 хвилини
    Хотів би, але там - своя мафія...

• Подобається Подобається x 1
  8. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

з мінімум трьома(діти сестер на пологах яких був присутній).- нормальні дітки.правда,один з племінників(мамі робили епідуралку) лінивий і не хоче ше ні стояти ні ходити,йому 11 місяців-але на то не звертаємо увагу,бо дітки всі різні.

9. syavych

syavych копач

А шо про стимуляцію сосків не чули? Файно допомагає, і колоти ніц не треба. До процесу можна залучити ще й чоловіка ;)

Додано через 3 хвилини
    а максимум? чи 3 достатньо - раз вони здорові, значить не шкодить?

10. olenkastar

та і не лише пологів!а і перебіг усієї вагітності!

Додано через 43 секунди
    говорю про тих,про яких знаю точно сама.

11. Натуся

Натуся Well-Known Member

Ні,я ж написала,що обійшлися гіпертонусом.Я,взагалі,проти стимуляції,але ви собі уявіть відчуття жінки,у якої вже 48 годин ідуть схватки,я їй все кажуть-ще ні,матка не готова...

12. olenkastar

спирати усі проблеми з дітьми на вживання лікарем при пологах "окситоцину"-ГЛУПО!невже раніше все було так гладко і кльово?кількадесятків років тому-всі народжувалися здоровими і безпроблемними?

• Подобається Подобається x 2
  13. Натуся

Натуся Well-Known Member

Ґи....Все то я робила,а ще й по сходах через сходинку бігала,і пачку сірників на підлогу висипала,а потім за кожним сірничком окремо нагиналася...І ніц не помогло...То певно особливості мого організму...

• Подобається Подобається x 5
  14. pampyshka

Більшість жінок у нас або залякана жіночими консультаціями або просто не має необхідної інформації. лікарю краще коли жінка в пологах СЛІПО йому довіряє, нічогоне знаючи...легше вивернути ситуацію тим боком яким вигідніше. єдиний мінус - сліпа довіра здоров"я своєї дитини ні до чого не призводить...бо потім батьки з тою дитиною по лікарях і реабілітологах ходять, а не лікар що пологи приймав...:sad:
    і не треба спирати що у нас всі жінки хворі...це медицина у нас хвора, за рідкими винятками.

• Подобається Подобається x 13
  15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Тобто більшість тих в кого СДР просто безвідповідальні і люблять тяпнути перед пологами ;) ?

В мене з першою була СДР. І я навіть підозрюю чому :) . В мене діти зачаті в один і той самий день з різницею в 3 роки :), в результаті старша народились 2 лютого (42 тижні), молодша 5 лютого (43 тиждень). З старшою мене стимулювали (як і більшість на огляді в пологовому, стимулюючу шийку, мені ще й таблетку якусь ввели для ефективності) і 10 годин я була під капельницею, РД була дуже слабка, на потугах я 5-6 хв чекала на перейму щоб потужитись.
    Молодша народилась на 3 дні пізніше без всяких стимуляцій і проблем з РД не було.
    В мене напрошується такий висновок, що якби не підганяли природній перебіг, а почекали ще кілька днів, потреби в окситоцині могло взагалі не виникнути.
    Тепер щодо сну. Мені теж здавалось, що ну подумаєш, дитина гіперзбудлива, тепер більшість таких (мені так дільнича сказала, а чому?). Ну мусить дитина в ночі їсти. Але крім того всього денний сон в нас в середньому 40 хв був, вночі їла що години, тремор підборіддя, цілими днями дитина на руках (старша). Ситуація не змінилась і після відлучення від грудей, сон внормувався десь після 2,5 років. Тепер порівнюю з майже не отримавшою окситоцинчуку молодшою, і розумію що багатьох проблем можна було б уникнути. Дитина спокійна, не будиться від найменшого звуку, не кричить, немає тремора, спить по кілька годин.

Мова не про випадки коли дійсно потрібне медикаментозне втручання породіллі, а про те що в нас як правило це втручання відбувається тоді коли це потрібно лікарю, не сильно задумуючись про наслідки для жінки і для дитини. Не завжди є потреба втручатись в природні механізми.

• Подобається Подобається x 16
  16. levandivka

Хто сказав "здорові"?
    Хто обслідував?

17. pampyshka

чула. але тільки це і чула:sad: принаймні на перших двох сторінках гугл нічо толкового не видав...:sad:

18. levandivka

Не пробували співставити з графіком Вашої лікарки? ;) (риторичне)

Додано через 1 хвилину
    В ДП-книгах ці методи описані.

• Подобається Подобається x 1
  19. Анута

Анута Well-Known Member

я не буду братись за суперечку, оскільки освіта не дозволяє мені професійно обгрунтовувати свою думку, я лише хочу порадити майбутнім батькам відвідати реабілітаційний центр, що у підписі syavych"а і подивитись на "наслідки пологів", з якими доводиться все життя жити діткам... Так склалось, що мені доводилось там бувати - це дійсно вражає!
    На вулиці ви так цього не побачите, бо багато хто не хоче виходити з дому, хто не може...
    народили, розрахувались з лікарем і пішли додому. проблеми "помилок лікаря" на пологах вилазять згодом: нервова система, мозок... одразу після пологів це передбачити важко і навіть згодом мало хто це пов"язує (майже як із вакциною - але це вже інша гілка форуму)

• Подобається Подобається x 9
  20. Натуся

Натуся Well-Known Member

Вона кожен день в ПБ і серед ночі теж приїжджає,такщо графік її тут нідочого...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)