Ми і вони. Вони про нас.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем ГРАНД, 25 гру 2010.

1. Милена

Милена Дуже важлива персона

:scratch_one-s_head: Пан Гранд, чёт Вы не в туда повернули :sad:

2. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Туди -туди. І Ви це знаєте краще за мене.;)

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ви маєте на увазі оцю фразу: "У Бога віриш, горілку п’єш — козак!"?

4. ГРАНД

Це Ваш домисел, як і належить представнику 5-ї колонни. Я мав на увазі приблизно ось що:

5. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

В сталінську трійку її помодерувати.

6. Степаныч

Так, Гоголя не читали. Ладно. Вы утверждаете, что в Сечи не бухали? Я имею ввиду между боевыми действиями.

7. bayard

bayard Дуже важлива персона

так бухали всегда, особенно фашисты, когда слышали гу-га:)

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Не "бухали", а пили горілку, до якої де-хто з бражки ще не доліз. А "бухали" - це з вашої культури, коли "носом в вінігрет", за що козаки видворяли зі свого коша.

9. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

:o И не надейтесь на ТАКОГО ката, пане Гранд))) Я уж лучше, как Прокип предлагает, в сталинскую тройку... а катом возьму Вас с ним)))
    "И чтоб рыбка золотая была у меня на посылках":p

10. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Ще й як)))

11. ГРАНД

Вам відомо, що не завжди рибак кушаєт рибку. Часто буває і навпаки.:));)

12. Степаныч

Та ну! Им тогда не до бухания было.:)

13. Степаныч

Ваша культура, не ваша культура... Не набридло? Ви ж смішними виглядаєте, намагаючись переконати у вищості вашої культури. До речі, а звідки Ви знаєте, що "козаки видворяли зі свого коша"?

14. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Отак, з Г.де Боплана:
    "Натомість не знаю, щоб знайшовся на землі народ, який би міг зрівнятися з ними щодо вживання напоїв. Вони ніколи НЕ БУВАЮТЬ настільки п'яними, щоб не розпочати знову пити. Однак, розуміється, що це буває лише в дозвілля, бо коли пребувають в військовому поході чи задумують якусь важливу справу, дотримуються надзвичайної тверезості.
    Вони кмітливі і проникливі, дотепні та надзвичайно щедрі, не побиваються за великим багатством, зате дуже люблять свободу, без якої не уявляють собі життя."
    Це описано в XVII столітті, коли наші предки ще не пізнали культуру "рашен".

15. forester

forester Well-Known Member

:)
    Трезвые казаки. Ну, если только в Вашем, друже, воображении.
    В допетровские времена, пьянство не было распростронённым явлением, как среди украинских казаков, так и среди остальных жителей империи. После монополизации производства водки и распространения пьянства, эта беда в равной мере коснулась как россиян, так и украинцев.
    Но... Ваша любовь к мифам, просто умиляет. :)

16. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Боплан не вгодив. Не по їхньому клятий француз історію описує.
    Тут він описує якусь міфічну "допетровську імперію" з "водкою", яку вони ще не знали, бо далі бражки процес у них не просувався.

17. forester

Так кроме Бопланов, есть и другие "описывающие историю". Знающие вопрос, так сказать, изнутри. Ну, например Толстой:
    Л. Толстой Казаки М. «Художественная литература» 1981 стр. 19

Разве я, друже, писал о водке? Я говорил о пьянстве, которое встречалось изредка и в допетровские времена. Или Вам лишь бы возразить? :)

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

То ж КАЗАКИ, віковий сурогат від КОЗАКІВ. Але і кубанці зберегли обмеження в випивці.

19. forester

Ах, да... казаки, козаки. Вы и украинцев делите на "титульных" и... "неправильных".
    Я же говорю - диагноз - мифологизация.

20. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Якби ж то наше післяколоніальне жлобство було міфом. А козаки почали зникати, як феномен, коли крім шаблі замали хутори та пасіки та відчули запах грошей.

а де твій аватар? :)