Ми і вони. Вони про нас.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем ГРАНД, 25 гру 2010.

1. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Видно де кому цікавіше когось клювати ніж тему аналізувати. Так про що ж тема?
    "Ми" і "вони". Щось мені так здається, що до Європи поки що не дотягують не ті, не інші.

2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ну не хочуть, то й не треба. Не будемо ж вести себе, як українська дівка в давні часи - сиділа в хаті бажаного хлопця доки той не дасть згоди на заручини.
    На мою думку, потрібно більше уваги приділяти ТЕМІ, а не ОПОНЕНТУ,

3. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Юрко, почему же никого не будет? Тут есть Ривнянин, Ромко, Пупер, Чебурапин, Афтестеп..навскидку. Интересные и умные люди, толковые оппоненты, если есть разногласия. К счастью, Вы не олицетворяете на Острове Западную Украину, как и Елена не олицетворяет собой Донецк.

4. Norton

Norton камышовый кот

моя думка....навіщо нам європа, росія.....чому ми повинні походити на когось? чому нам не вибудовувати свою спільність, свою культуру, свою врешті решт ментальність( якої як кажуть немає)....мабуть не було в європі того що зараз відбувається у нас? чи може було....то мабуть своєю історією треба жити, не рівняючись на когось.....добре там не нас нема....і це правильно...

5. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Та я власне теж не пригадую. але хіба це добре, що держжава не вимагає поваги до себе і свого народу, до власної Конституції та історії, до своїх законів і традицій? Я саме про це і кажу. Власне про це каже і Прокіп влучно вживаючи слово "сурогат".

Так ото ж. Це схоже на "Миші їли кактус, кололись, плакали, але продовжували їсти".;):)) Миші бляха муха, замість здорової нації.

6. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Якщо створите свою якусь цивілізацію, то будь ласка. Але я при нашій ліні не вірю в це. В нас не достає навіть енергії виповзти з збанкрутілої нинішньої нашої культури.
    "Наглость - второе счастье" та "Не ворует только ленивий" потихеньку доводять націю до краху.

7. Luna

Знаєте...Це було б зручно для кожної нової влади. Не підкоряєшся "новому повітрю" - то ж ти не поважаєш Конституцію...Як часто в нас змінюються сторінки "історії України для народу"? Зробіть висновки, чи потрібна така ПОВАГА.

8. Norton

Norton камышовый кот

та поки що вірити дійсно нема чому.....люди одне одному не вірять....та я ж не про це....часу забрали багато передіснуючі режими. мабуть покоління повинно змінитися та й не одне, щоб визначилось щось подібне до держави..але люди живуть зараз і вони з вами однієї думки, що повинно щось змінитися, просто не час ще, та й не всі однакової думки....зате всі живуть в нинішній країні..

9. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

А Вы не олицетворяєте розумного модератора форуму...Та-а-ак собі інтригантка!Разом з Кертісом!
    Але нафіг мені цей перехід на ваші особи...і давати Вам,якесь право по-дурному модерувати теми та шельмувати людей!
    Поговоріть-си про це з кимсь іншим з Західної України,раз тут такі є!
    Мені ж інтересна в деяких темах не Ваша позиція а інших...до котрих я звертаюсь!
    І не закручуйте більше мені "дурака" ,по-поводу моєї "геніальності" ,катренів,галичaн...т.п.
    Будьте модератором...І народ потягнеться до Вас...або кине,як непотрібну річ!
    І тільки всього! :hi:Дядьку, для обсуждения модерации есть специальная тема. Ну все ж для людей. И переход на личности совершено неуместен. Не нарывайтесь.

10. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

Знаете ли, уважение это такая хитрая штука, которую можно только заслужить. Ну, или на худой конец купить его видимость. Это в контексте отношения к государству, как административной единице.
    Что касается уважения к символам страны, таким как флаг, гимн, язык, культура и пр. - это вопрос элементарного воспитания. А оно, как известно, либо есть, либо нет.

Критическая масса растет, а овощи, как черт их дергает, усугубляют и усугубляют.

11. ГРАНД

Так от той вислів перш за все стосується саме влади, нової, старої, будь якої. Поважати самим і вимагати від інших поважати країну, нацю державу. А не крутити цією нещасною конституцієй як циган сонцем цинічно і витираючи ноги об неї та закони самими ж писані.

Саме так. Не поважає новий президент янукович конституцію - колінм під сраку разом з конституційним судом який ту конституцію відміняє на що не має ніякогот права, разом з кабінетом міністрів і так до самого нижнього щаблю. А для цього і Конституція і закони не повинні мати можливості трактуватись на різні варіанти і припускати подвійних розумінь. А будь яка поправка повинна проходити через всенародне обговорення не менше ніж 2-3 роки, експертні оцінки всих без виключення првових наукових інституцій, посилання на аналогічний досвід в світі, і вже остаточно прийматись за наслідками всенародного референдуму. А то захотільось одному малограмотному сявкє із помийки покерувати і пожити в міжгір"ї - і давай міняти конституцію як захоче.

1 раз. Всього навсього один раз, після повалення імперії зла. І то вся історія писалась не нами українцями, а москвинами для нас українців. Навіть не для нас , а для самих себе вони писали. Так само вони писали історію і для татар, і для казахів і навіть намагались написати для прибалтів.
    Повага повинна бути при будь якому розкладі. але вона повинна базуватись на своїй правді в своїй хаті, і волі своїй.

12. kertis

kertis миється в бані

Вас ведь в перманент на львовском форуме посадили, да? Диагноз - невменяемость.
    Кертис, отношения выясняйте в ЛС. Пожалуйста.

13. Юрко НОТОЦО

:good:
    ...а не на правді чужака,якому дозволено називатися українцем.
    В умє 3,а пішем 2!

14. Юрко НОТОЦО

Пшел на-фіг...Я розмовляю тіко з розумними,а не з поцами нині,i на Львівськім форумі також!!
    Вибачаюсь і прошу не турбувати!

Картинка удалена, оффтоп и ссылка на сторонний ресурс.

Просьб не понимаем. Мод. Следующим будет бан.

15. kertis

kertis миється в бані

:)) старый глупый вуйко)))

16. ГРАНД

Тихо Юрцю. Не репетуйте. Банальний ігнор і все буде гаразд.

17. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

Просил же. Мод.
    Юрко, Кертис, возьмите себя в руки. Юрко - до перманента осталось всего ничего. Майте на увази.

18. Luna

Я обращаюсь к Админу Острова. Почему мы должны терпеть бесконечные подстрекательства и глупые издевки? Отвечать в том же духе можно..но кому это нужно? Пользователей отправляли в перманент за подобные вещи с самого начала, пример - Вольфганг. Администрация форума не даст соврать,я ВСЕГДА была против перманента, не поддерживая его как меру воздействия ни на одного пользователя. Но тут не лечебница. Кертис виновен, я разделяю мнение Балаганова и выставленные штрафные баллы. Но терпеть подобные выходки Юрка, обплевывание городов Украины только потому, что ОДНОМУ жителю Самбора они не "украинские", я не намерена. Предлагаю:
    1. Ужесточить меры воздействия на пользователей, позволяющих себе уничижительно отзываться о других , используя как аргумент место проживания. (никто не найдет пост Кертиса или Луны с негативом в адрес жителей ЗУ, ВУ, ЦУ и т.д.)
    2. Юрко Ноцото - в бан на месяц. Минимум.

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Я бачу вам "болить" ця тема. Тому спеціально для вас пропоную публіковані вже думки.
    ВИСНОВКИ ПОПЕРЕДНЬОГО
    Якщо проаналізувати все попереднє, то можна уявити криву відносних злетів та падінь життя українського народу, а також виловити причини нашої цивілізаційної відсталості. Відкинемо об'єктивні чинники, на які наш народ не міг вплинути, та зупинимося лиш на нашій недолугості. Виклик, який кинув нам Бог та історія, ми подолали десь на "трієчку з мінусом". Те, що наш народ вижив в цих жорнах історії, запишемо до достоїнств його імунної системи. Але є різниця між просто життям і творчим життям. Так ось з "творчістю" у нас на "двійку". Як були ми ліниві думати, такими й залишилися. Ми не з творців цивілізацій, а є лиш примітивними споживачами даного Богом та земними творцями з інших народів (хай простять мене наші національні винятки типу П.Прокоповича з його винаходом рамкового вулика та багато інших "білих ворон"). Ми ментально виросли в "пристосуванців" до земного життя, а не в його «будівничих». В нас за історичний процес не хватило розуму й енергії для очистки від внутрішніх та зовнішніх паразитів, хоча ми весь час плачемо про те, що вони нам заважають жити. Нам історія підсунула момент зайнятися самостійно організацією свого життя, звільнитися від зовнішніх паразитів. Але ми за століття рабства вже привикли до цього стану, скучаємо за тим паном, який придумував для нас роботу, годував, вирішував де і на кому женитися, періодично лупцював. Ми продовжуємо покірно вислуховувати хамські настанови цього зовнішнього паразита, а інколи навіть цілувати йому руки (десь 70% росіян причисляють Україну до ворожого стану, а 70% українців записують росіян в брати).
    Отже, починаючи будувати свою державу, ми ні на «йоту» не змінили філософію свого життя. Ми просто перенесли всі негативи з прошлого в нове і дивуємося чому немає ніяких покращень в цьому житті. А починати потрібно в 1991 році це нове зі справжніх засуджень цього бувшого негативу, що ми не зуміли зробити. Розумний німець в 1945 році по реальному проаналізував свої помилки і не допустив навіть сліди їх в майбутнє. У них законом було заборонено навіть певні згадки про Гітлера, а у нас же пройдисвіта Лєніна зачисляють до когорти «найвидатніших українців». Подібну духовну очистку зробили чехи та поляки, а ми свої реп’яхів занесли в нову хату і дивуємося відстороненню від нас цивілізованих сусідів. І це є народ, який пробує себе зачислити до європейських. Сором і в тому, що ми по прикладу німців не визнали свої прошлі гріхи в складі імперії перед постраждалими від нас народами і не вибачились перед ними. А ми ж були поплічниками злодіянь москалів в їхньому «жандармстві», починаючи з кінця ХVІІІ століття. Українець ходив в такі ж розбійницькі походи в війську москалів, як останній «звершував подвиги» в складі війська монгольського хана. Свою європейську цивілізованість потрібно було починати хоча би з вибачень перед мад’ярами за 1956 рік і багатьма іншими народами, в відношенні яких ми теж прикладали руку методами москальського «інтернаціоналізму». Ми навіть не зуміли оцінити злочинний режим більшовиків, по сей день зберігаючи їхні пам’ятники, прикриваючи це невігластво «збереженням культурного надбання». Якщо німці не можуть собі дозволити і згадку про нацистів, то ми навіть в парламент допускаємо Грачів, видаючи це за «українську демократію». Ось такі ми є – «очумілі від світла волі», вирвавшись з темних катакомб російської імперії.

З цього виходить два напрямки нашого подальшого руху – починати напружувати мозок і набиратися енергії для ривка в напрямку до лідерів чи продовжувати плентатися вмираючи з "завумним" виглядом і в реп’яхах в хвості цивілізаційної колони. Відносно "плентання" не будемо аналізувати, тут ми і так "майстри". А "ривок", я впевнений, ми здатні зробити. І не показушним "Мистецьким арсеналом" чи "Євро-2012", а справжньою позитивною зміною в своїй культурі. З досвіду історії та навіть і недавнього Майдану у нас проглядується ота зжата пружина потенціалу, яка може вивести нас на якісно новий рівень. Ми вагітні цим «ривком» і хоч знаходимося в тяжких гігієнічних умовах нашої культури ми зобов'язані ним розродитися. Потрібно лиш терпіння без впадання в відчай та яскравовиражене бажання. А маятник історії після нашої невпинної деградації ХХ століття повинен повернутися в інший бік і допомогти нам в цих зусиллях.
    Спроби народити щось у нас вже були. Проаналізуємо дві останні. Перша в 1991 році дала нам замість очікуваної демократії теперішню жлобократію. Одна з причин того неуспіху - накладка по часу необхідності створення державності та первинне накопичення капіталу на базі «прихватизації» вирвавшогося на волю жлоба. Очухавшись трохи від відчаю, народ розродився вдруге в 2004 році. Але і на цей раз нас чекало розчарування - появився викидень в вигляді Ющенка. Не знаю скільки чекати нових родів і чи відбудеться взагалі запліднення, але, на мою думку, нинішня політична та економічна кризи зроблять і своє позитивне, давши нам лінивим поштовх в одне місце для нових конструктивних дій. До того ж історія свідчить, що корінні позитивні зміни в суспільстві робляться лише після подолання якихось суттєвих перешкод. А у нас їх предостатньо в вигляді криз політичного, фінансового і культурного планів. Отже, надіючись на краще, подумаємо про те, що ми хочемо народити. Для цього підсумуємо наступне.
    1. Україна - це слабенька на даний час держава, сформована з Петренків, Петросянів, Петрових, Петрівих. Попри недолугості її постколоніального державного апарату, навколишній світ, в силу необхідної стабільності, збереже цю країну в існуючих рамках навіть всупереч невігластву її мешканців. Повернення в колоніальне минуле чи розкол по типу Конго ніколи не відбудеться.
    2. За 17 років Україна остаточно не визначила шлях свого розвитку - з прив'язкою до російської культури чи переходу на європейські рейки. Хоча тенденція вибору збільшується на користь Європи, довго одночасно бути і білим і негром абсурдно.
    3. Відрізає нас від культури Європи перш за все наше жлобство, виросле на дріжджах культури Російської імперії, з занедбаною християнською мораллю.
    4. На даний момент Україна є постколоніальною спільнотою, яка не змогла очиститися від зовнішнього та внутрішнього паразитів, тому назвати її зоною влади народу (демократії) неможливо.
    5. За останні 40 років наш народ впевнено деградує в пошуках шляху після сталінського рабства - він помилково зараховує пострабське жлобство до завершених цивілізаційних здобутків.
    6. Доки ми, від Петренків до Петросянів, не відчуємо себе по справжньому громадянами України, будуть будувати для нас державу внутрішні безконтрольні самозванці під свої задачі або черговий Рюрикович з Москви чи Вашингтона. Тому доля і відповідальність у нас спільні - нащадки наше невігластво не будуть поділяти на мовне чи партійне.
    7. Боротьба за свої права по принципу "коли терпець лопне" періодичними акціями типу Хмельниччини чи Майдану не виправдала себе. Для цього потрібна постійна цілеспрямована робота по очистці культури суспільства від додушуючого нас жлобства і прививки достойних зразків європейської культури, в тому числі і громадянської.
    8. Просте перенесення закордонного досвіду на наші терени може привести до грубих помилок. В державотворенні потрібна постійна прив'язка до реальної нашої дійсності, яка у нас дещо унікальна по суті нашої історії та сьогодення.
    9. Доки до нас не дійде оте горбачовське "починай перестройку кожен з себе", то довго ще будемо конати в цій культурно-соціальній багнюці кожен з думкою - "я класний, а винні всі інші, то нехай і змінюються". Наша тупість вкупі з перебільшеним гонором - це головний чинник нашої відсталості і подальшої гіпотетичної загибелі.
    10. Наявність позитивного прихованого потенціалу в нас доведена. Для його вивільнення потрібна лиш зміна правил гри в нашому суспільстві.

20. kertis

kertis миється в бані

а де твій аватар? :)