Межа достатку.

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем консультант, 28 кві 2008.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: Межа достатку.

консультант видався мені людиною, яка вже знайшла Бога і живе в гармонії :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

а-а... тоді чого він шукає?

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мені здається в кожного є своя,запрограмована межа...достатку,через яку,як би не намагався,не перестрибнеш...
    Один з біди не вилазить,на іншого все сипеться..
    Але тут ,імхо,втілення Божого задуму,який називається РІВНОВАГОЮ.
    Тому що нічого не дається задарма.
    ЗІ.Щось мене наніч на фільософію потягнуло...

• Подобається Подобається x 4
  4. Гелена

або хай скинуть ціни, або хай приведуть їх до ладу
    щось одне з двох
    бо насправді в нас не дуже великий вибір комерційної нерухомості
    просто власники туплять, вибачте на слові

Додано через 2 хвилини
    може свободи від рутини?
    вільного часу?
    треба було спочатку питати :)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я маю інший приклад. У мене є сусідка... живе прибіднющо... варто до неї додому зайти... жах. Але якщо б її зараз дати 100 000 вона б нічого в житті не змінила. У неї манія - складати гроші на книжку і далі жити в бомжатніку.
    У неї пенсія десь біля 600, пенсія чоловіка десь 1200, має двох квартирантів, у неї під рекламні щити орендують фірми місце, ше працює на роботі (1000 грн.), діти вже самостійні, живе лише з чоловіком. Але, вона рідко коли сяде на маршрутку (бо дорого), у неї ніколи не зварено (бо дорого), гарячою водою не користується, а гріє холодну на газі - так дешевше.... і т.д. Тобто їй Бог дав гроші на достойне життя, але вона ніколи тим не скористає, НІКОЛИ.

Додано через 2 хвилини
    ну так... казав, що тоді піде рибу лапати.... на ставок...

Додано через 5 хвилин
    я думаю, що динаміка утворення нових фірм не така велика, як раніше, а крім того зараз вже вибирають район.... На вул. Шептицьких, на куті магазин Світоч бувший.... вже роками ніхто ні купляє, ні в оренду не бере....

6. Гелена

ну то клінічний випадок, що ж ви хочете?
    я читала, що про людину яка в США померла від голоду, а на рахунку були мільйони
    ну то щось в людини з психікою, нема про що говорити

а чому ви так буквально все сприймаєте?

якщо мала ціна оренди - я завтра можу взяти :)
    проблема в тому, що деякі власники думають, що хай краще приміщення простоює, ніж ціну скинути

• Подобається Подобається x 3
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

я сприймаю не буквально, а символічно... людина буде віддихати.

8. Гелена

у більшості людей психологія бідності
    вони самі ставлять собі межу
    все починається з голови, а що в голові?
    а в голові: це неможливо, це не для мене і т.д.
    образно кажучи, щоб виграти в лотерею треба купити білет для початку :)

9. Гелена

а це зле? чим?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

та є таке, є.... але за пару років хоть шось принесло би користь, а так...
    є різні випадки...

Додано через 1 хвилину
    та не зле у принципі... я сам би не проти деякий час порибалити, але деякий, бо хочеться у тому світі ще дЕщо встигнути зробити.... реалізувати себе, так би мовити....

11. Patrick

Patrick Well-Known Member

Я теж ніколи не задумувався над тим , щоб жити виключно на проценти.
    При наявності необхідної суми грошей.Про конкретні цифри судити зараз справа марна , бо ціни ростуть не по місяцях , а по днях , а то і годинах- їдеш на роботу одна ціна на бензин , вертаєшся - вже інша , дорожча.
    Так от , маючи певну суму грошей , крім необхідних речей , таких як - відложення грошей дитині на науку , собі i жінці на RRSP, сплаті морґеджу на хаті.Я би придбав з 2 невеликих(10-12 квартир) апартмент -будинки , щоб здати їх в рент , може з 2 семі-трейлери , які теж би здав в рент.Ну і для себе (для душі) відкрив би майстерню по ремонту старих антикварних авт.Купляв би рідкісні моделі , відреставровував би їх , трохи поїздив би на них , продав і т.д.
    Для цього прийняв би на роботу доброго майстра- механіка , а сам би був в нього підмайстром і власником майстерні одночасно.

Для тих , хто не знає , що таке семі-трейлер.

• Подобається Подобається x 5
  12. Doc.

Doc. Well-Known Member

Я б казав ще завести при повній відсутності грошей фінансового едвайзера.., :)
    confused -думав що тему започаткувала жінка...

13. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мих., Гелена права, я мав на увазі якщо дивитись на тему з різних позицій, а Ви зразу про випрасувані штани. От, те що сказала Гелена, нормальний варіант -

правда відсотки не від банку але все одно відсотки. Під Львовом живе одна пані. яка заробила немалий капітал за кордоном і тепер щороку знімає відсотки, помагаючи своїм дітям в бізнесі, а основна суму залишається сталою і більше того найняла собі одного працівника для догляду за будинком, каже що їй вистачає. Діти підтвердили її слова і казали, що якби мама не допомагала своїми коштами, то їх бізнес був би тугеньким, а на старті неможливим...

Додано через 28 хвилин
    Дякую, Гелено, Ви праві. Для мене Бог - це той Маяк, до якого я постійно йду через темряву земного життя. Всі решта маячки - це звичайні спокуси, які намагаються відвернути мене від основного. Гроші в мене не самоціль, тому думаю, якби зробити так, щоб менше думати про них.

Шукаю гроші !

Звичайно піду але не на все решту життя. Може вдалось би з"їздити в Єрусалим, Шаолінський монастир, чи ще кудись,що мене цікавить. Можливо відкрив би музичну школу, відремонтував шкільний спортзал і багато чого іншого. Виходячи з Ваших висновків, Ви думаєте напевно. що я мав на увазі, що лежав би пузом догори і чекав, поки принесуть відсотки. Ви, Мих., починаєте дивувати мене. Дякую Гелені, що хоч вона Вас заспокоїла, коли мене не було на форумі !

Правильно сприймаєте. Буду віддихати від непотрібної маячні і думок, де заробити на хліб і все решту. Правильно, за кордоном ніхто грошей на дурняк не дасть але людина знає, за що працює. Мій товариш вже 18 років в штатах. В перші роки приходилось важко, брав позики і все решта. Тепер з друзями створили свою фірму, придбав за 140000 у.о. будинок, джип останньої моделі і в суботу та неділю їздить віддихати там, де вважає за потрібне. В той час, як наші люди в більшості лежать до обіду в ліжку, щоб відійти від робочого тижня. Всі плачуть, що за кордоном погано, а хто їх там затримує, хай приїзджають на Україну, тут їм буде краще ! Зі своєю межею достатку я визначився і подумаю, що мені потрібно робити далі

Робити - не проблема але я не маю бажання товкти воду в ступі.

14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Мати кiлька квартир чи iншої нерухомостi добре, але це не так просто як "нiчого не роблю тiльки грошi збираю". Там набагато бiльше роботи нiж здається.

• Подобається Подобається x 2
  15. Оля

Оля Старожилка форуму

Навіть не те. У нас вже був сплеск такого бізнесу пару років назад. Особливо в Каліфорнії наші люди понакуплювали хатів для інвестицій, думали легкого долара заробити. Ціни гнали догори. Хто відразу схаменувся, перепродав, заробив пару десятків тисяч - той виграв. А решта чекали, що виросте і відразу мільйони позаробляють. А тепер всі поголовно банкротують, бо все стало і нічого не продається. Добре, що то масово і банки нічо зробити не можуть. Люди хати банкам лишають - і все.
    А про комерційні споруди, то взагалі тільки можна хіба тут на форумі помріяти. :) В Америці то коштує від пару мільйонів і вище. І щоб таку купити, то треба мати половину грошей, щоби банк тобі другу позичив. Я от шукаю собі хоч що-небудь невелике , щоби під магазин і то все від мільйона і вище.

16. Patrick

Все це так.Але при добре організованій роботі , там затрати мінімальні , а К.К.Д. - максимальне.
    - одну квартиру(якщо в будинку) на першому поверсі віддати безкоштовно для "супера" .Який буде дбати за вчасний виніс сміття , громадження листя , кошення трави і т.д.
    - обовязково мати страхівку не тільки на випадок пожару , чи повені.Але і на коштовний непередбачений ремонт.
    - ціну за рент брати на $50 -$100 менше , ніж інші за рівноцінні квартири (Якщо інші квартири коштують $800-1200/місяць то брати $750-1100) .При цьому в Вас завжди біля будинку буде табличка "No Vacancy" , замість не бажаної "apartment for rent".А брак вільних квартир породжує ажіотаж і популярність Ваших помешкань.
    - Щоб уникнути проблем з небажаними мешканцями.То приймати на рент виключно працюючих людей і тих хто може дати референсів з роботи.Ніяких тих , хто сидить на велфері(соціальній допомозі).По расовому признаку людям не можна відказувати , а тим хто не працює можна.
    -Самому навчитися вести бухгалтерію будинку , цим Ви з економите частину грошей.

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Патріку, то Ви все вже з досвіду говорите, чи так, як би то хотілося? :)

18. Patrick

А в Нас в Канаді , спеціально в Альберті, ціни ростуть,робітників на роботах не вистарчає. Моє помешкання , яке я купив в 06р. виросло на 110% зараз.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Та і моє виросло так само. І що з того? Місяць стоїть на продажі і ніхто не купує.

Додано через 1 хвилину
    Патріку, а як у вас з комерційними спорудами? Будинок на 4 тис кв фітів скільки коштує? ;)

20. Doc.

Doc. Well-Known Member

Сенека сказав, що бідний не той хто мало має, а той що хоче більше...

а де твій аватар? :)