Металошукач

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем консультант, 21 кві 2008.

1. terrible

terrible Well-Known Member

таку історію розповім.
    їздив вчора. просто так, з камрадами гарними, за компанію. давненнько в руках прибрчику не тримав. їздили в одне місце, на якому ми з одним з друзів вже копали. тоді ми приїхали-почався дощ. хвилин 20 ішов. ми копнули-відразу кілька десятків гільз мосінських. патри в обоймі. причому весь час дивно вів себе металодетектор-видзвонив метал, копнув-перевіряеш викопану землю-тиша, прозванюеш яму-тиша, епіцентр змістився вбік трішки. ми тоді звернули все на мінералізацію землі... потім ми знайшли каску м36, і знов пішов дощ. ми покинули і поїхали. але ще з однієї причини-весь час відчувалось ніби хтось дивиться на нас збоку. ну, може, не дивиться, але відчуваеться присутність чиясь, час від часу мороз шкірою пробігає.
    цього разу вирішили добити місце. приїхали. хмарилось-хмарилось, почали вигружатись та іти до того місця-почав накрапати дощ. потім зник-залишився ледь помітний, мрячка якась. прийшли. знов те саме неприємне відчуття. детектор працює нормально, але нічого не знаходить. прозвонили старі розкопи-тиша... так ні з чим і залишились. потім в нас накрилось авто... ледь виповзли на 1 передачі на шосе, зловили попутку що дотягла нас до міста. ну... машина-кітаець, її косоглазий за миску рису клепав... але все ж. доволі неприємна поїздка. і тоді і зараз. ше кілька годин потому відчувеш дискомфорт.
    кажуть, таке відчуття виникає коли копаеш могилу. дух похованого хоче знати, навіщо ми тривожимо поховання. так само, існують "прокляті" місця, в яких твориться ось така чортівщина. таке може спостерігатись на місцях масової загибелі чи поховання людей. а за відомостями, там бої були гарячі по 1941 р.
    я не знаю, у всякому разі щось не пускає нас там працювати. камрад затявся докопатись, на слідуючі вихідні з ночевкой їде, сам. не здивуюсь, якщо вскриє масове захороення.

PS ось тільки що... однокурсниуця в контакті присилає фоту... я на ній відмічений... фота - екран телефону, на ньому входящий номер-666 і текст смс-я приду за тобой... ммм... брр... не... хто як, а я під ковдру, під теплий бік дружини... все, досить.

Останнє редагування: 8 вер 2009
  2. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Аж страшно (с) :))) :))) :)))

3. terrible

згоден, танк все одно страшніше з болота витягувати:)))

4. terrible

доречі, на рахунок фОшицкої бронетехніки...
    андрюша, малиш, почитайте цю повчальну історію:
    :)) це не Ваше???

• Подобається Подобається x 2
  5. андрей-25

Терриблюша, сынок, а вам все мой танк покоя не дает? :) Пусть себе лежит ржавеет, а если есть лишние 10 кусков зеленых президентов на "доставание" его, (ну и плюс столько же мне за инфу) :) тогда милости просим. Для хорошего человека ничего не жалко (с) :)))
    А если игрушки закончились, то, как говориться в анекдоте: "иди и накопай" :)))

6. terrible

супер! дякую! :))
    а якщо серйозно, Ваша інфа копійки не варта. дурень той, хто думає, що танки в нас в кожній калюжі... досвідчені люди кажуть, що на сотню повідомлень про закопану бронетехніку правдиві максимум 2 :)
    так само, дуррень той, хто думає що йому відвалять 10 штуцерів лише за інфу про міфічний танк. читайте розповідь товариша з "копаючого" форуму і вчіться :)

PS якщо колись дійсно зустрінеться танкА-тигра мені... то я здам місце знайомим офіціалам. якщо там буде екіпаж-то хоч поховають як годиться. а саму залізяку в музею... де їй і місце. я не кінчена людина, не тільки про "куски зелених президентов" думаю :)

7. powykivec

powykivec New Member

ПРОДАМ МАНЕТОМЕТЕР ДЛЯ ПОШУКУ НА ВЕЛИКИХ ГЛУБИНАХ МЕТАЛІВ ТА СПЛАІВ ЯКІ МІСТЯТЬ МЕТАЛ

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Або вже пишіть мОнетометер або манИтометер...
    Марку в студію... І Шіфт відпустіть, голова з вчорашнього болить...

• Подобається Подобається x 1
  9. akrepas

akrepas New Member

вітаю шановне товариство, питання: цікаво, чи встиг МАНЕТОМЕТЕР пройти випробування?:dntknw:

10. GEKA

GEKA Member

а яке походження того апарата, фабричний?

Ось мій самоклеп проходив випробування на практиці, нажаль зараз фото немаю ні апарата ні знахідок.
    Тим не менше результати приблизно такі: кільканадцять гільз від автоматів і піштолів, пулі, дві гільзи від артилерійських пушки (так мені казали шо від шушки), осколки авіабомб і оден запал із затримкою спрацювавший (сподіваюся), оберемок консерв, жменяку цвяхів, пару десят КГ брухту чорного металу, ше якусь алюміниєву табличку з москальською фамілією (мабуть замочили його там).

При скромниих параметрах шукача це за пару днів нарив.

По моїх спостереженнях - майже кожна калюжа на польових дорогах має якісь сюрпризи. Часто щось знаходиться там - де найменше сподіваєшся знайти.

Останнє редагування модератором: 22 гру 2009
  11. GEKA

GEKA Member

Танки й до мене приїхали (2%, наводка), от і запитання по темі хто де коли бере давню військову техніку і скільки платить за це? Дуже бажано офіційно, можна в приватку щоби мав координати на увазі коли оточню що там!

Екіпаж обіцяю здати в музей - танк туди не поміститься, краще продам, або оставлю на господарці, поля горати...

За літаки щось платять? В нас вони в болото падали як мухи в мед (тобто не верталися вітам).

12. андрей-25

Тут есть один парубок моторный, не хочу упоминать его имя зря (terrible). К нему рискните обратится :)
    Только примите во внимание что он будет потом долго еще вспоминать вам ваши танки во всех возможных темах этого форума, а в привате рискуете услышать его мнение на "великом и могучем" :) Когда же приступ закончится (возможно через несколько месяцев), он скажет что появились покупатели. :) Так что решайте сами.

13. GEKA

GEKA Member

Перечитав трохи про танки, в нас вони офіційно нікому не потрібні, в Німечині дорого беруть. Тут тільки його здибиш - зразу тебе переслідує гора шахраїв, в кращому випадку заберуть задурно, в гиншому - ще посадять за те, що ти ... і тому подібне.

Наприклад: приїхала замовлена бригада, із обіцяною нагородою, тягнути танк, тут наїхала на них якась "офіційна влада", ті покивали головами, ніби ніц не знаю - втікли. Після приїздить "чужа бригада" яка вас ціц не знає і в якеї усе гаразд з документами тай тягне задурно... Якщо ви просите винагороду менше 200 грн. - такий цирк не розігрується.

Це все моє припущення виходячи з прочитаного в інтернеті.

Як попадеться несправний танк, чи ремонт не виплатиться - поріжу дрібними шматочками і здам на металобрухт, враховуючи його масо-габарити то троха є...

андрей-25 за пару місяців "висіння" такої інфи мене вичислять, обшукають/опитають район і танк поїде без мого відома в Берлін.

14. VasMT

Лобзіком будем пиляти?

15. GEKA

GEKA Member

Та де, в мене є ножниці для танків.

ПС: Вибачте, що зїхав з теми, занесло.:blush:

16. ograda

ograda Well-Known Member

"Он же РВМ-2, он же ММП, он же AN/PRS-7..."
    Ось лежить на передньому плані... Ембріон георадара...

Шановний VasMT, чи не поділитесь досвідом роботи з цим приладом? Пробіг по інтернету, американці лають свій AN/PRS-7 після Вєтнаму, а наші після Афганістану хвалять лише щуп із комплекту.
    Може він хоча б кротячі нори "бачить"?

17. VasMT

Праві і американці і "афганці"...
    Нащо його робили незрозуміло... В нашому, зашутрованому (шутер - щебень) грунті, він показує що завгодно... Всі і німці і американці і росіяни перейшли на індуктивні... Отой що позаду, ІМП, більш практичний... При нормальній підготовці "бачить" до метра...
    Якщо чесно, маючи два РВМа в загоні, ніразу його не застосовували... Дуже мутний...

Окинувши оком "антураж" (фото) виникло питання - яке ви маєте відношення до ЗСУ?
    ЗІ Якщо маєте ПР-507 - ІМП-2 то краще працюйте ним... Хоча при великій "засміченості" він стає безпорадним...
    Хоча з фінансуванням і МЧС і МВС і МО помалу переходять всі на Vallon_и і Garrett_и...

Останнє редагування: 15 бер 2010
  18. ograda

ograda Well-Known Member

Ці два монстри лежали в загашнику на роботі 10 років. ИМП запрацював відразу, правда в приміщенні (в полях снігу по коліна, а сьогодні іще насипало) повного балансу нема - все-рівно якийсь тон весь час на вуха давить, а вже на його фоні вищить метал. Після цивілізованих металошукачів дико - наче довбню двома руками тримаєш ...

На РСВ-2 немає документів, і працювати не хоче, тільки потріскує при перемиканні. Це не зовсім металошукач, а швидше зовсім не металошукач. На частоті ~390мГц реєструється зміна діелектричної проникності в просторі між/під катушками.

19. VasMT

Це від старості... Якщо за допомогою підстройочних резисторів (4 шт: 2 з ручками і 2 за допомогою викрутки) неможливо заглушити писк, значить конденсатори підсохли, транзистори підмокли :))) Баланс можна встановити "хірургічним" шляхом - щось добавити, щось відньяти... Але машинка класна. Я колись в Карпатах трубопровід на глибині до 1-го метра з прокладеним поруч високовольтним кабелем шукав... Знайшов третину "колодязів"... І заробив пару копійок... :))) І взагалі ІМП при грамотному підході як музичний інструмент, по найменших змінах тону можна робити висновки про величину предмета і глибину знаходження... Мені ним подобалось працювати поки Гарет в руки не взяв... :)

PS Якщо випадково в загашнику лежить ще один ІМП, спробуйте поміняти пошукові елементи. Заводська калібровка з часом порушується, а електро-магнітні характеристики у них різні... Іноді допомагає. Вони ж як правило 80-их років випуску, ремонту не підлягають... Заводів таких нема :)

• Подобається Подобається x 1
  20. ograda

ograda Well-Known Member

Та є такі ... Це наша розробка 1999 року, від ватману і далі все своє...

а де твій аватар? :)