Металопластикові вікна

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем servlet, 30 лип 2010.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Так, але на даний момент для нас - це недоступна розкіш...

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

як на мене -- великої різниці немає між виробниками
    чи то німці, чи турки
    головне -- як їх встановлять
    я міняв два вікна, замовив дорогий німецький профіль "кьомерлінґ"
    знайомі поставили турецьку фігню -- ніби ніякої різниці

3. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

як мені пояснив знайомий (він займається саме вікнами),
    для домашніх вікон не принципово, головне, щоб була якісна фурнітура.

4. likaswee

likaswee New Member

Поставила дома буквально на прошлой неделе. Предлагали многое - начиная от Рехау и других немцев и заканчивая дешевым китайцем. Оставились на украинских профилях WDS, поставили 5-камерку - продавец из компании-установщика посоветовал как оптимальный выбор по нормальной цене. Насколько нормально - посмотрим зимой, а пока нарадоваться не могу после старых стекол и отсыревших деревянных профилей

5. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Ого-го!
    Прошлогодние морозы показали, что и 2-камерка прекрасно держит тепло, правда, это в многоэтажке - наверное, в особняке, этого было бы мало.
    А на балконе с "выносом" изготовитель вообще рекомендовал 1-камерку (в целях безопасности, балкон хлипкий), что и сделали и... не прогадали: когда за окном по ночам было -28, на балконе +14. Так что в умеренные морозы окно из комнаты на балкон (тоже 1-камерное) всегда приходится держать открытым. Правда, у нас хорошо "топят".

6. likaswee

likaswee New Member

У нас топят плохо, а когда на улице минус 30, то в квартире просто дубарь.
    Поэтому решили, если утеплять - то по максимуму! А 5-камерки насколько мне известно, есть только у WDS

7. Karine

Karine Member

Ми теж тільки нещодавно вікна поміняли) Так що ще є люди які ставлять пластикові вікна! У нас українські - WDS!

---------- Додано в 18:34 ---------- Попередній допис був написаний в 18:31 ----------

Щодо дерев*яних - справді дуже дорого і вони трохи гірше тримають тепло. Вчора були в гостях у друга - у нього дерев*яні євровікна. Але в квартирі попри те, що теплі батареї було досить прохолодно( Я трохи застудилась навіть

і ще
    5-ти камерні є не лише у ВДС! багато у кого. та й це ще не найбільше - у тих же ВДС є і шестикамерні

8. marianaa

marianaa Member

В нас новобудова, які вікна порадите вставляти? Чула про Саламандер, на їх можна надіятись?

9. dimalozz

dimalozz Member

Чим ліпше? :) Хіба що своїм виглядом і дороговизною )).
    Тепло тримають - гірше. Служать - менше. При виготовлені є набагато більше шансів попасти на халтуру. Під час експлуатації потребують догляду (підфарбувати, підлакувати, реставрувати).
    Люди ведуться на дерево бо це мовляв натуральний матеріал. Але яка там натуральність, якщо воно клеєне з брусків, а потім ще чимось просочене від шкідників, а зверху ще покрите грубим шаром грунтовки, лаку-фарби щоб захиститися від негоди. В результаті якісний пластик мені більш екологічним здається.

Хочете супер тепла і економії на опаленні - тоді як мінімум 70мм профіль, тепле і-скло, наповнення інертним газом (аргон, або навіть криптон) ну і дві камери теж не завадять, буде як мінімум тихіше, особливо якщо різні дистанції між ними.

Неправда, металопластикові теж бувають протизламні, але відкриваються будь-які, зрештою, і скло без проблем вирізають. Краще сигналізацію поставте, зараз це відносно дешево і доступно.

• Подобається Подобається x 2
  10. zapsl

zapsl Member

Деревяні вікна ніяк не виправдовують високої ціни. Які вони б не були.

Загалом найголовніше у вікні це рівний профіль та відмінне закривання, ну і звичайно склопакет.

Брав собі на будинок вікна в два заходи, перший раз хотілось зекономити взяв українскі WDS - кака і то велика, збірка самих вікон просто паршива, при монтуванні довелось перекрутити кілька елементів, та і сам профіль на вікнах кривий. У мене навіть склалася думка що там всередині навіть немає алюмінієвого профілю. Склопакети потіють. По 5 бальній системі - 2(і то поставив тільки за гарні фігурні штапіки).

Другим заходом були польські вікна із профілю Деконінг - брав з того профілю кілька дверей. Профіль супер, до того ж у Польщі у стандарнті склопакети повинні бути заповненні газом. Простих склопакетів там не виготовляють. Загалом поставлю 4 - через те що на дверях попався замок який лапав клина, поки я його не змастив.

Ну і третій захід вікон із польського профілю Алюпласт, вікна польського виробництва. Цілковита - 5. Всі вікна відмінно відкриваються, не потрібно додатково регулювати, не потіють. Але це не ті вікна що у нас рекламують, у нас профіль Алюпласт не чим не кращий ніж WDS.

Рекомендую, якщо будете замовляти собі вікна, беріть тільки польські, бо українська якість ще далека від тієї планки. І доречі, якщо замовляти крутий профіль на Україні і пакет з аргоном в середині, то вийде набагато дорожче ніж якісні польські вікна.

П.С. Вище хтось писав про профіль САЛАМАНДЕР, дуже якісний профіль віконний, масивний та товстий, але має як на мене не оправданно високу цінову політику.

11. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Ми в кінці листопада теж поміняли вікна, замовили німецький профіль KBE greenline і німецьку фурнітуру. Другий місяць натішитися не можемо. Профіль якісний, звуко- і теплоізоляція чудові, всі системи працюють на відмінно, прекрасно відкриваються і не пітніють.

• Подобається Подобається x 1
  12. Locke

Locke невиправний реаліст

Це саме сказав мені мій добрий знайомий, який має свою фірму по виготовленню і встановленню вікон, коли я звертався до нього за дерев"яними вікнами. Він привів ті самі аргументи і порадив ставити пластикові. Хоча у випадку дерев"яних міг більше на мені заробити.
    Мало того, ще і скерував мене, як знайомого на фірму-конкурента.
    Ще буквально рік-два тому в Арсені на Сихові та в Барвінку на Шуварі були представництва фірми "Сихівське вікно" (тепер кудись поділися, не знаю куди). В них, на мій погляд, були найякісніші вікна. Для стандартних сихівських квартир вікна виготовлялися в Польщі на заводі, а тут лише їх ставили. Використовувався профіль німецький і польський, енергозберігаюче скло з напиленням срібла. Якість мені сподобалася, маю вже п"ятий рік. Вікна нестандартних розмірів виготовляли у Львові.

13. Locke

Locke невиправний реаліст

Чуть не забув. Ще одна порада з власного гіркого досвіду:
    Коли будете ставити балконний блок (двері+вікно), не важливо з дерева чи пластику, не робіть глухе вікно і двері, які відкриваються в двох площинах, хто би вам це не радив. Двері повинні відкриватися в одній площині, як звичайнісінькі двері. Коли двері можна відкривати ще і з нахилом, то через деякий час механізм починає "просідати". Робіть нормальні двері і вікно з кватиркою.

• Подобається Подобається x 2
  14. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Кгм.. Просідає на завісах? Нє?
    Тоді просідання виправляється з допомогою шестигранного ключика за півтора-два оборотики в нижньому завісі.
    В мене третій рік стїть такий блок. Не пригадую яка фурнітура, але поки що не просіли. тьфу-тьфу через ліве дзеркало :)
    Плюс до всього в мене стоїть великий диван там, і кватирку потрібно було б робити зі сторони дверей.
    Цікаво, чи різниця в ціні велика

15. morokvv

morokvv Member

Якщо просідає створка, то в більшості випадків через неправильній монтаж (склопакет погано вставили і вага змістилась, самим, доречі, краще не виправляти, а знайти хорошого майстра) або неякісну фурнітуру. В найгіршому випадку - виробник "г" і такий блок (вікно) доведеться замінити, буває тоді, коли зекономили на армуванні профілю.

16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

То хтось ставив WDS? Розкажіть шось про нього.

17. palmir

palmir Well-Known Member

А як називався виробник польських вікон? (не профіль, а виробник)

18. Andrew Voznyak

Andrew Voznyak New Member

Які металопластикові вікна краще ставити?

Отже потрібно поставити металопластикові вікна.

Цікавить які виробники кращі, які є особливості, в кого замовляти (або в кого НЕ замовляти), тощо.

Буду вдячний за допомогу :)

19. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Новобуд ставлять по замовчуванні , а загалом кажуть що приблизно одне те й саме, львівські виробники, єдине що фурнітура є дешевша а є дорожча, пластмаса треба вживу бачити ..

20. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

чому львівські ? мені везли рами\профіль із під Києва з фабрики Канталь, склопакети так львівські Глас Треш
    по склопакетах мінімально для нашого клімату по державних будівельних нормах 4-10-4-10-4і
    по профілю звертайте увагу на його товщину це головніше за кількість камер.
    У мене вже рік Veka ( насправды робиться в україні) + segenia aubi ( фурнітура) + склопакет у мене 4select-10-4-10-4i я задоволений ? забiгаючи назад я би правда краще поставив 4-16-4-16-4i виходилось що ширший склопакет взяти що напилення\покриття селект брати одне на одне щось на 300-400 грн більше на моєму вікні за проміжок 16 проти 10. Загалом на той момент проглянув в інтеренті все що міг дешевшого варіанту ніж Канталь Львів тоді не знайшов.

а де твій аватар? :)