Ментальність галичан

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Dzeko, 18 жов 2010.

1. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

галицька вимова икання і тверде ч-екання. мені не подобається. лучше вже гутаріть.

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

От,дійсно...НЕДО...
    Не українець...не росіянин....НЕПОРОЗУМІННЯ....
    Просто НЕДОРОС....

• Подобається Подобається x 4
  3. Брацлавчанин

Не обзивайте козаків. У нас така вимова. Малоросія-Дон-Кубань. Южноруська культура.

4. Брацлавчанин

я немаю нічого проти галицької вимови, але не треба ж її нав"язувати всій Україні!!! Українська мова мелодійна, солов"їна.

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Угу...почувши ваш суржик,будь-який соловейко би дуба врізав...:nea: Перекласти на панятноє вам нарєчіє?

• Подобається Подобається x 14
  6. yaMarta

yaMarta миється в бані

тут я з Вами згідна! мої свекри тільки так і живуть "на хлопський розум"! і ніяк їм не збагнути, що я в офісі за комп'ютером більше зароблю, ніж на городі і вдома. Нє, у них має бути жінка-"баба", чоловік "хлоп" і життя "дзядівське".
    А взагалі думаю, що міряти всіх під одну мірку не можна.Є порядні Галичани, а є непорядні( але то точно приїжджі.... :haha:.

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А ви ж теж по хлопськи мислите. Якщо звичайно ви не розробляєте нові операційні системи в офісі за комп'ютером або (хоча б! я не кажу кращий) український аналог Google. А якщо просто обслуговуєте те, що напрацьовано в більш розвинутих регіонах і країнах - то це не приведе ні до чого. Розвинуті країни вже вступили в постіндустріальну епоху, тобто повернулися до заміської філософії життя, так що і в городі з коровами відсталості ніякої немає, просто це нормальне середовище, а не засіб для життя.

8. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Ага, додайте тільки, що їх заміська філософія життя - будиночок у передмісті, свіже повітря, гарненький садочок/квітник, маленька грядочка "для душі". Ну і декілька автомобілів, щоби безпроблемно добиратися до офісу в індустріальному центрі міста. :) Хто би собі такого не хотів?
    Або якщо вже займаються сільським господарством - то або велика автоматизована ферма, або як у моїх польських родичів - гектари землі, які обробляються виключно чоловіками (на жінках - хатня робота, кури-свині-корова, догляд за дітьми і т.п., також не байдикують, але не так, щоби світу білого не бачити) і виключно різноманітною технікою - починали з реанімованих власноруч колгоспних (чи що у них там було) розвалюх, зараз вже можуть собі дозволити нову.
    А наша заміська філософія - крім роботи в офісі - два-три гектари поля і руцями від малого до старого обробляти, бо за виручені гроші краще триповерхову хату відбудувати (жеби не гірше, ніж у сусіда), ніж купити с/г техніку.

• Подобається Подобається x 2
  9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тут і додавати не треба, і так всі знають.

Саме це я і мав на увазі.

10. Не знаю, як на Галичині, але на Київщині немало заможних селян. Заробляють не знаю точно скільки, але квартири в Києві за щось купують. Їх великий плюс в тому, що вони незалежні і працюють самі на себе. Це в офісі начальники може і зарплату зрізати, і робочий день подовжити, а то й взагалі тебе виставити, бо чимось йому не догодив. А селянин виростив, частину продав, частину залишив. І криза на нього майже не вплинула, бо люди як їли, так і їдять. Так що у всьому є свої плюси та мінуси.

11. Fon

Fon whom how

аше-аше знаю ))
    от лежить в маршрутці на землі 50 коп - ніхто не нагнеться. всі такі очі косять, але спина пряма і горда. а за тим на вулиці 5 коп підбирають. особливо якщо гербом уверх лежали ))

12. :)))
    А я так не роблю. І в супермаркеті решту 1-2 копійки не беру. Правда, я не галичанка.

13. Romansd

Romansd Well-Known Member

де лежать?
    та я за такі гроші горобця в полі заганяю :good:

• Подобається Подобається x 4
  14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не знаю про що ви говорите. Коли не покажуть тих селян - то пального в них немає, то зерно за копійки спродують. Якщо фермерські фірми маєте на увазі - то прослідкуйте їх справжніх власників, вони до сільського життя не мають ніякого відношення.

15. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Ну взяли і Антонова образили , нехороші людиська, людина старається гарує а її за олігарха ен вважають, тай окнструкторів у нас-- наприклад інститут на науковій довший час супутники проектував ну може хтось то не знає, бо оборонка секрети і тд. також ось взяли і ні за що Чорновола старшого з г..змішали , Крушельницьку попсою обізвали, Вакарчука і ні науковцем ні політиком не вважають і тд... булоб бажання видатних найти можна, але хтось хоче бачити у галичанах лише селюків , ну щож нам то не мішає

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ключова фраза. Галичани завжди були на других ролях - і в Австро-Угорщині, і в СРСР і тепер в Україні.

17. Fon

Fon whom how

он фон мазох лепольд батькович, кажсь галичанин, а як красіво венеру в шубі змалював, і який у нього ганделик на сербській стоїть. )))
    шо не кажіт, а галичина це особлива міцина. як вона зявилась? взяли видатні кулінари (цебто історія мать і і ) мисочьку немаленьку, майже тазік (місцина хороша, і не дуже дує, і землетрусів нима і не дуже пече і не дуже холодно) і давай туди сипати інгредієнтів всіляких: яєчка покрошили (скіфів диких), огірочків квашених (варягів прибуло), ковбаски молочної (готи) і картоооопельки вареної (гуни), горошок (поляки), заправили то всьо сіллю (православья), перцем (іудаїзм), полили майонезом (католицизм) і давай помішувати

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А шо з того вийшло на святковий стіл не ставлять, перепрошую за аллегорію. Якби ваш Мазох говорив на тій же мові що й ви, займався б тим, чим всі галичани займаються і якби вся Європа знала, що він галичанин, як всі знають що Вольтер француз, а Гейне - німець, тоді можна було б про щось говорити.

19. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Это те селяне, которые землю под Киевом продали олигархам, хватает и на квартиру в Киеве и на Лексус

20. Ні, я маю на увазі звичайних селян. Не стареньких бабусьок, звичайно, а молодих здорових людей, які не ліняться працювати і мають хазяйство: корову, свиню, курей, садок, город. У нас ціни на с/г продукцію майже такі, як у Європі. І в селах під Києвом вони не на багато нижчі, ніж у перекупників у місті. То чого селяни мають бідно жити?

а де твій аватар? :)