Шановний, ви помиляєтесь, по-життю (така ще й в мене робота) я спілкуюся в різних обстановках,з людьми різних міст районних ,обласних і скажу Вам словами народу, що "Є ЛЮДИ, А Є ЛЮДИСЬКА"все залежить від виховання.,Бо ще й є люди "АРТИСТИ" ,які грають "НА ПУБЛІКУ"...
Можу Вас запевнити, що православних у Львові досить багато, але зовсім немає проблеми православному зайти до церкви іншої конфесії тоді, коли є внутрішня в тому потреба, бо таке штучне розділення не від Бога, а від людей, що можуть справді вірити у вищість однієї з церков.
Кожен католик має вірити, що папа римський є непомильним у питаннях віри, діва Марія - безгрішна, целібат і т.д. Я не вірю в таку єресь, тому в цю церкву не піду. Також мені не подобається лютеранство, адвентизм, 50-ники, харизмати. Я схиляюся до православія, а також баптизм.. Обираю між цими 2 церквами. ---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ---------- Це мені розказували. Зараз я знайду в інтернеті про це. Заждіть трошки.
Я твердо притримуюся думки, що фальшиво свідчити не можна навіть на ворога і злочинця. То точно такий самий гріх, як і сам злочин.
На жаль, здоровий глузд і правда часто бувають переможена впертістю засліпленого. А сліпі не можуть боротися з ворогом. Бо вони "героїчно" падають в першу-ліпшу брудну калюжу.
Для Дідіо: Еще девять веков назад в Иерусалиме побывал православный игумен Даниил. Он в своих записках оставил подробный рассказ о схождении Благодатного огня в храме Гроба Господня. Тогда Иерусалимом владели крестоносцы- католики, но для получения Благодатного огня вызывали только православного Патриарха. Причем, перед входом в кувуклию его обыскивали, чтобы у него не было никаких принадлежностей для зажигания. Из одеяний на нем был только саккос. Известны факты, когда католики пытались получить Благодатный огонь, и не раз, но их Господь не услышал, и чудесный огонь в кувуклию не сошел. В шестнадцатом веке, когда Иерусалим был под властью турок, армянская Церковь пожелала получить Благодатный огонь. При этом турки вообще выгнали православных из храма, и те стояли снаружи у входа. Армянский католикос не получил благодатного огня, но колонна при входе в храм вдруг треснула, и огонь вышел из стены храма там, где смиренно молились православные. И сегодня эта трещина в каменной колонне видна на всех фотографиях. В 1549 году, когда армяне купили (!) право в Пасху молиться у Гроба Господня, православных с их Патриархом в храм даже не пустили. Огонь не сошел к армянам, безуспешно молившимся у тридневного ложа Спасителя. Он вышел из колонны у Святых ворот, где со слезами стояли православные, с треском расколов ее - трещина видна до сих пор. Свечи в руках Патриарха зажглись сами. И увидев это чудо, Анвар воскликнул: "Едина есть вера христианская! Я - христианин!" Фанатики-мусульмане растерзали исповедника Христова. Плита двора, на которую спрыгнул с крепостной стены Анвар, сохранила отпечатки рук и ног мученика, но края их стерты, обцелованные паломниками за пять прошедших с того дня веков
Існують канонічні всіми визнані, в євхрастійному спілкуванні польська та чехо-словацькі православні церкви, підпорядковані Константинопольському патріархату.
Друже, ті хто таке пише, і зливає вам в голову брехню усно чи письмово - не християни. Це фанатики. Ось опис частин Храму Гроба Господнього в Єрусалимі. Читайте уважно. Як бачите - всі християнські конфесії, в тому числі католики, перед лицем Храму Гроба Господнього рівні, і присутні там. А вам кажуть зовсім інше - вам розповідають брехню.
Занурся ти троха в оту брудну калюжу. ГАЛИЧИНА ВИМАГАЄ ПОКАЯННЯ МОСКОВСЬКОЇ ПАТРІАРХІЇ ЗА ВБИВСТВА І ГРАБУНОК УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА І трохи персоналій. Беатифікація слуг Божих 27 червня 2001 року. Короткі біогорафії
І що? Православні точно так само постраждали від комуняк. Церкви були розграблені і закриті, а священники заслані в Сибір. ---------- Додано в 17:57 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ---------- Але вогонь сходить тільки православним. І розповсюджується тільки між православними церквами. ---------- Додано в 17:58 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ---------- Оце сходю до батюшки та й поговоримо про церкву.
О, прошу пана! На Короленка нема УПЦ. УПЦ МП у Львові достатньо немало, повірте. Навіть у Сихові є. На Грушевського (раніше Щербакова)... я думаю з 10 церков знайдеться. Не менше, ніж у вашому обл. центрі. ---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ---------- Та яке? Одне православіє з Москви й процвітало, всі решту були закриті.
По́льская правосла́вная це́рковь (польск. Polski Autokefaliczny Kościół Prawosławny) — автокефальная поместная православная Церковь в Польше, имеющая 13-е место в диптихе автокефальных поместных Церквей; в современной форме была учреждена в 1948 году. Насчитывает не более 1 млн верующих (около 300 приходов). Предстоятель — митрополит Варшавский и всей Польши Блаженнейший Савва (с 12 мая 1998 года). Состоит из шести епархий: * Варшавско-Бельская епархия, возглавляемая митрополитом Варшавским и всей Польши Саввой (Грыцуняк). Епархия разделена на 6 благочиннических округов. Действуют 67 приходов и, три монастыря. * Белостокско-Гданьская епархия, во главе с епископом Иаковом (Костючуком) (с 1998 г.). Епархия разделена на 5 благочиннических округов. Действуют 56 приходов и три монастыря (в том числе Супрасльский Благовещенский монастырь). * Лодзинско-Познанская епархия, правящий архиерей епископ Симон (Романчук) (с 1981 г.). Епархия разделена на 3 благочиннических округа. Ныне действуют лишь 12 приходов. * Перемышльско-Новосондетская епархия, правящий архиерей епископ Адам (Дубец) (с 1983 г.). Епархия разделена на 3 благочиннических округа. Действуют 16 приходов и монастырь святых Кирилла и Мефодия в Уйковицах. * Вроцлавско-Щецинская епархия, возглавляемая епископом Иеремией (Анчимюк). Епархия разделена на 5 благочиннических округа. Действуют 43 прихода. * Люблинско-Холмская епархия, правящий архиерей епископ Авель (Поплавский) (с 1989 г.). Епархия разделена на 4 благочиннических округа. Действуют 26 приходов и монастырь Серафима Саровского в деревне Костомлоты. Также православный ординариат Войска Польского - военный ординариат в ранге епархии, правящий архиерей епископ Ежи Паныковски. См. тоже Мирон (Ходаковский), предыдущий православний ординарий Войска Польского. ---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:06 ---------- Це́рковь Свято́го Великому́ченика Гео́ргия Победоно́сца — церковь во Львове (Украина). Единственный во Львове пример архитектуры в неовизантийском (византийско-романском) стиле, характерном для Буковины. С 1992 года храм временно является кафедральным собором Львовской епархии Украинской православной церкви. На початок 2010 року налічувалося в УПЦ: 11790 громад, 179 монастирів із 4626 ченцями і черницями, 13 місій, 34 братства, 20 духовних навчальних закладів (у них 4234 слухачів), 9518 священнослужителів (священиків і дияконів), 4256 недільних шкіл і 108 періодичних видань. За областями найбільше парафій у Хмельницькій (910) та Вінницькій (940), де, наприклад, у Київського патріархату 217 та 228 парафій відповідно. http://uk.wikipedia.org/wiki/УПЦ_МП Так що не треба! Православ"я відроджується на Східній Україні!
Російська Православна Церква співпрацювала з Білою армією під час громадянської війни після Жовтневої революції. Це лише поглибило більшовицьку ворожість до Церкви. Атеїзм став основною ідеологією Радянського Союзу. Будь-яка критика атеїзму суворо заборонялась і часто призводила до ув'язнення. Союз став першою державою, яка повністю відмежувалась від релігії. Дії проти релігій, втім, завжди враховували державні інтереси, тому найбільш організовані конфесії ніколи не були цілковито заборонені. Результатом войовничого атеїзму було перетворення Російської Церкви на переслідувану та мученицьку Церкву. У перші п'ять років після революції 28 єпископів та 1200 священиків було страчено. Головною мішенню антирелігійної компанії стала Православна Церква, що мала найбільшу кількість послідовників. У 1920-х та 1930-х роках майже увесь православний клір та багато віруючих були розстріляні або заслані у трудові колонії. Богословські школи були закриті і церковні публікації заборонені. Між 1927 та 1940 роками кількість православних храмів у СРСР впала з 29.584 до менш ніж 500. Між 1917 та 1935 близько 130.000 православних священиків було арештовано. Серед них біля 95.000 було страчено. http://uk.wikipedia.org/wiki/Правос...B2_.D0.A3.D0.BA.D1.80.D0.B0.D1.97.D0.BD.D1.96 ---------- Додано в 18:25 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ---------- Так що досить цю маячню писати. Постраждали як православні так і католики, так й інші церкви в СРСР.
Як там і що сходить - це питання, яке не всі православні знають. Ось що пише http://afaq.narod.ru/bm.htm Але те, що сам вогонь був в Храмі Гробу Господнього, попри все - дає йому особливе значення. Тому ще це Храм, де покоїться Гроб Ісуса Христа. Ми ж не вогню поклоняємося, а Ісусу Христу і святкуємо його Воскресіння, чи не так? І тому НЕПРАВДА та дурниця, що вогонь розповсюджується тільки між православними церквами. Ось стаття, як католики Закарпаття запалили свічки від Благодатного вогню. Так само робили католики інших міст: http://photo.ukrinform.ua/ukr/current/photo.php?id=320690