Красиво сказали! У меня с "актом" какие-то другие ассоциации всегда возникают. Солдафон и москаль - ничего не попишешь....
Просто нагадалися деякі тези: "Там рускій дух, тах русью пахнєт", або на питання про віру, відповідь: "православний атеїст", або "поляжем за православную зємлю", чи ото: "за вєру русскую, православную!" і т.д. Головне робити воювниче лице, типу на картинці "Родіна-мать зовйот".
Не, не обязательно. Можно данные слова и с придурковатой физиономией произносить. Так даже прикольнее получится.
Мальчіш-Кібальчіш? ---------- Додано в 01:08 ---------- Попередній допис був написаний в 00:56 ---------- Полковник, ви ж галичанин! Раз народилися у Львові. Розкажіть же щось про свою галицьку ментальність. Вам ваші колєги мали розповідати про неї. Бо в Галичині - всі галичани, і їм важко розповісти про самих себе чи про земляків.
- Але то для бовдурів. Справжня індівідуальність - чхала на менталітет місця проживання - вона сама собі формує потрібний характер. Не обставини керують її характером - а власна свідомість формує життєві обставини. І взагалі, обмеження світоглядів за місцем проживання - то для соціально залежних елементів суспільства. Але так, західніші українці скритніші тай хітріші, більше самі собі на розумі, натомість пересічний росьянин - відкрита душа, гей гуляй, пропивай, компанєйський, не кугут. А малороси - щось среднє, але розсудливі, і, як і в галичан, душа "не на розпашку", правда, якщо то не в поколінні росіянин. ---------- Додано в 04:53 ---------- Попередній допис був написаний в 04:47 ---------- - Но так діє і повротне: " рысак родившийся и живущий среди баранов - от этого бараном не становится"
Примем всех. Но вот разнорабочих не надо. Место основательно занято, таджиками. Вот отделочники, каменщики, не помешают.
Це неправда. В УПЦ служба йде на українській і церковнослов"янській мовах. То що може і католики і православні відступили від віри, якщо вони воюють?
Це 100% хибна думка. Українці, які виїжджають за кордон, в своїй більшості миттєво пристосовуються до місцевого менталітету, способу життя, звичаїв тощо. Один мій знайомий живе 15 років в Іспанії, в Памплоні. Він навчився розмовляти без акцента, дуже енергійний та рвучкий (раніше таким не був), і навіть бігає від биків перед коридою. Йому це подобається і виглядає він як місцевий. Мені також довелося бачити старого монаха, поляка-місіонера, який прожив 40 років в Японії, в католицькому монастирі, і приїхав в Польщу на хірургічну операцію, тому що в Японії дорого, а монахи-домінканці завжди постійно економлять, на чому можуть... В тому монастирі майже всі монахи-католики - японці... Ця людина стала навіть зовні неймовірно схожою на японця. Я вже не кажу про японський акцент, японські поклони тощо. Якраз ігнорування місцевих традицій, тощо - говорить не про "індивідуальність", чи "залежність", а є ненормальним - це прояв некультурності, і "несоціальності". Такі люди неуживаються навіть у власних родинах, бо нездатність до компромісу, неувага до потреб та мотивацій інших - супроводжує таку людину і робить її життя важким або взагалі нестерпним. Звичайно, збереження пам"яті про власне "коріння", збереження звичаїв - надзвичайно важливе. Пам"ятаєш ти - пам"ятатимуть тебе. Але свідоме ігнорування того доброго, що є в новому середовищі, бо воно "чуже" - це вияв культурної, моральної і ментальної недорозвинутості людині. ---------- Додано в 11:24 ---------- Попередній допис був написаний в 11:03 ---------- Ти сам в таке віриш, Ромку? Що Москва чи вєрноподдане їй совєцке начальство наказало на цвинтарях ноги Ісусу відбивати, і на "православні" переробляти!? Так, Євген Дудар - вважає себе патріотом, і багато чого пише вірно.., але мене завжди обурювали патріоти-ідіоти, бо своїм ідіотизмом вони наробили набагато більше шкоди Україні, ніж користі. І продовжують це робити. Голодомор був, і це була страшна біда, яка згубила стільки людей... Але навіщо робити фальшиві "документальні фотографії" про це?! Це відра дьогтю в діжці меду...
Після розмов з покійним отцем Ворончаком - греко-католицьким священником,багатолітнім в"язнем ГУЛАГу,що був другом нашої сім"ї... ТАК. ВІРЮ.
Я - не вірю! Совєти валили будь-які церкви! А там, де не валили, а залишали - влаштовували кагебешні "приходи", щоб вивідувати на сповідях настрої вірян та інформацію". Тому - вигадка про розпорядження "відбивати на цвинтарях ноги католицького розп"яття Ісуса Христа, щоб переробити на "православний манер" - це ІДІОТИЗМ! Це обов"язково було б у самвидаті, з фотографіями тощо. Кагебісти ідіотами не були, це був хитрий і підступний ворог! Де документи про це!? Тупими вигадками любов до України - не зміцнити!
Запису своєї розмови з монахом Києво-Печерської Лаври я теж не маю. Але вона була. Зате в неті є купа документів,як нищили УГКЦ і,як заставляли їх переходити в МП. "Имеющий уши..."(с)
Я про це чув також - КГБ боялося зв"язків з Ватиканом, як будь-яких зв"язків з закордоном. А МП - завжди був під повним контролем. І не тільки "був"... Але "переробляння ніг розп"ять на цвинтарях"... :n: Це вже... Коли серед мільйона правд з"являється 1 брехня - ворог саме її піднімає, як свій прапор.
Галичани, поїсніть, будь ласка, навіщо ви мучите східняків? Забалакуєте їх своє говіркою, а потім робите так, що від вас вибратись не можна? Залазите в середину і сидите? І говорите так, що зрозуміти не можна нічого?
Не знаю, було таке, чи не було, але,думаю, могло. Нквдсти самі ж були під ковпаком таких же, як вони і могли витворяти самі неймовірні речі. Був в Уневському монастирі і згадав у світлі піднятої теми. Там є виставки чимало старих хрестів з розпяттям. У багатьох з них - відбиті ноги Ісуса, тобто їх просто нема. Співпадіння? ---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:58 ---------- а чим ваша говірка краща?