Ментальність галичан

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Dzeko, 18 жов 2010.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

---------- Додано в 13:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:00 ----------

У нас не казали "кібель". То я почув вперше в польському фільмі. То вульгарне, простонародне. Це схоже на те, якщо сказати українською.

• Подобається Подобається x 2
  2. Gron

Gron тафгай

Чомусь тема навколо мови точиться.
    Мені цікаво ще якись риси галицького характеру від галичан почути.
    Мені здається, що массове та часте відвідування кав'ярен, та інших заходів "громадського харчування" це ваше, що в тих місцях, на відміну від інших регіонів, ніколи не стануть здвигати стільці та столи до купи заради влаштування галасного "застолья", а поважатимуть право кожного на обособленність за власним столом.
    У нас навпаки, в крові перше питання- ти поїв?, майже родинні стосунки між сусідами, шум та геволт при зустрічі знайомих та мало знайомих (бачились три рази на одному пляжі, ви були з яскравою брюнеткою лежали біля N (відомий в вузьких колах футболіст, дєлавар, художник...)
    Ну щось таке:)

• Подобається Подобається x 2
  3. Dimex

Dimex Well-Known Member

саме так. галичани люди хоч і дивні але доволі скромні і їм, ну якщо не завжди, то досить часто далеко не наплювати на оточуючих. Це можна напевно описати якимось поняттям одним. Але тут же знайдеться якась людина іншомовного спрямування і крикне: "А каже вот єто??"

---------- Додано в 13:35 ---------- Попередній допис був написаний в 13:31 ----------

Це від розкутості і гордості залежить. Не сказав би що галичани люди розкуті. Щодо гордості...так це присутнє але в ролі самоповаги. Проте, не пихатості.

• Подобається Подобається x 1
  4. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Галичани(більшість) шукають найменшої нагоди,щоб вийти у вишиванці-парад,свято.А мені нагоди взагалі не треба!:)
    Щодо кав'ярень,правильно зауважили.Кава-це взагалі певна візитівка нашого рідного Львова,і я ще не зустрічала жодної людини,яка б її не любила.Каву дуже файно пити у так званому "Китайському дворику"-відчуття такі,наче повертаєшся в часі.

5. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

6. Dimex

Dimex Well-Known Member

щось я не зрозумів

7. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

По-моєму,Брацлавчанин хоче,аби його забанили...Але не треба,на мою думку.

8. OldMan

OldMan Well-Known Member

Уверяю Вас, мне совсем не интересен Димекс.
    Это исключительно для того, чтоб понимать ментальность галичан так же хорошо, как галичане разбираются в ментальности дончан.

9. Dimex

Dimex Well-Known Member

Здесь все бандеровцы а там все москали. От і вся разбіраловка. Нє?

---------- Додано в 14:33 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

Один кавалєр вже погодився. Чекаєм поддєржки с воздуха і артілєрії

10. Брацлавчанин

Ага. Я хочу нове ім"я ніку, а мені не міняють. (

11. Dimex

Dimex Well-Known Member

цураєтесь батьківщини?

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви що! Як ви можете таке казати! Ми єдиний народ! Ми однакові! У всіх по два вуха і по два ока!

А мені нравиця суржик і руська мова, і визнана московська церква нравиця, а католики - єретикі і угрожають нашій страні. Піду вип'ю кружку чая і нажарю катлєт.

• Подобається Подобається x 4
  13. Dimex

Dimex Well-Known Member

Виходить жи нє...

14. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

мабуть йому просто соромно за те шо він тут наплів

15. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Як на мій погляд - Київщина найбільше підходить зі своєю ментальністю до якогось віртуального "зразка". Хоча таким "еталоном" не є.

Галичани і східняки - НАБАГАТО менш толерантні. НА ЖАЛЬ. Це два полюси України.

Інші регіони України - менш культурні і менш освічені. Також - на жаль. Бо це - об"єктивні явища... Як би хто не казав - але кияни - найбільш культурні і освічені. І це не дивно - найбільше можливостей - в Києві. Мені завжди було дуже важко в Києві. Я "крутився" (так сталося) серед дуже розумних людей, і дуже культурних людей, і тому мені, селюку, який народився в пристоличному гарному місті, але виріс у селі, постійно потрібно було "ходити навшпиньки". Рівень тих людей - був дуже високий, і я радий, що попав у таке середовище.

Жителі пристоличних регіонів (Центральної України), які мали можливості часто бувати чи працювати в Києві - також у багатьох випадках дуже "підтягнулися".

При цьому громадяни Центральної України люблять і свободу, і Україну, абсолютно спокійно відносяться до іншомовних та чужоземців. Правда, зараз є певна категорія "киян", які осіли тут 5-10-20 років тому, і частина яких вважають себе "пупом української землі", зневажаючи своїх земляків, які приїжджають сюди на заробітки. Такі мене дивують, і я обов"язково їх соромню, як тільки чую щось подібне.

Є ще одна категорія в Києві... Це регіональні ділки. Це абсолютно безпринципна, нахабна та часто злочинна навала, від якої страждає і Київ, і вся Україна...

Кияни ж з діда-прадіда - це висококультурні і надзвичайно толерантні люди. Вони, як правило, аполітичні між виборами, бо зайняті наукою, мистецтвом тощо, але на виборах голосують за демократію. А як ЩЕ повинні робити освічені і культурні!? :)

16. Брацлавчанин

Нєа.
    А як зробити, щоб мене забанили?

17. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Вдруге вас не зареєструють!Виправлятися-єдиний вихід!

18. Gron

Gron тафгай

Може додати в Вашому дописі- нмд, нє?

Але бажано всеж почути начальніка транспортного цеха галичан.

19. Брацлавчанин

Я хочу інше ім"я ніку.:no:

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Треба послати когось нецензурними виразами. Можу замовити кого саме.

а де твій аватар? :)