Та ж має бути радісно за те, що вони у Христі. Якщо так, то й Вам цього бажають. Але якщо Ви не релігійний, то з культурологічною метою відвідали б месу в єнзику полскім, розказали б новини з Польщі отцям (в Києві половина поляки, місіонери), Ви ж частіше буваєте, мабуть. До поляків українські католики ставляться з повагою і любов'ю, бо вони багато зробили для розвитку Церкви в Україні. Шоб ніхто часом не подумав - я не полонофіл. Бо шоб ним бути, треба багато взнати, щоб ота філія виникла ---------- Додано в 01:35 ---------- Попередній допис був написаний в 01:32 ---------- У Вас s,z,c з кресками говорили як сь, зь, ць?
Відвідую, спілкуюся, допомагаю. Але не в Києві - тут помічників трішки є. В іншому місті - там ї важко.
Ну звичайно! А як ще? Польська - рідна мова. Розмовляли так, як всі поляки розмовляють. Поляків було багато. Різанини на Вінниччині під час війни не було, як в Західній Україні. Але тут Сталін "допоміг" - НКВД винищило більшість поляків - і розстрілами, і концтаборами.
Ну, як шь, жь, чь... Я питаю, бо на одному відео чув як співається саме сь, зь, ць. Що це за діалект? Ну і звідки оте українське дзінькую, дзінь добрий, як в білорусів.
А, ось ви про що... Діалектів польскої є багато, як і української. Казали йєхачь. Декотрі сусіди казали йєхаць. Але всі розмовляли досконало. Але тут це офтоп. Якщо вас цікавить польська мова - раджу вам сходити в Польський дім, на Саксаганського 21, там і курси є недорогі, і спілкування.
а мені дуже подобається діалект польської людей які живуть в горах, гуралє. Вони так мягко все говорять, красота. Доречі мій чоловік з переселенців, то хоч він ніби і українець але в них в селі також був різкий поділ на тих з Польщі і своїх. Ей, щось наші люди такі привітні, що ну. ---------- Додано в 02:56 ---------- Попередній допис був написаний в 02:53 ---------- Ну в нас казали не кібль а виходок, або кльозет. Якщо то що ви мали на увазі. А он кіблик навіть в мого чоловіка в вжитку є, а він з Надсяння. Тільки в них кібликом називали невеличкий банячок з одною ручкою.
Так і є, на Поділлі живе багато поляків. Але я живу в русифікованому місті. ---------- Додано в 10:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:05 ---------- Так, це не діалект. Це зросійщена мова. Хорошо, я рішив, що буду говорити на правильній українській мові. Але на нашій.
Я по темi. В галицькому менталитетi менi подобаеться -ВИСОКА КУЛЬТУРА i самоповага.Все ж таки даеться взнаки те? що не було в тут нi 30-рокiв , нi коллективiзацii з революцiею...
Да, правильно хорошо, привіт, здрастуйте. Але все рівно я буду казати криша, пол, сахар, кружка, вилка, спасибі і т.д. Так говорять у нас усі люди. Така в нас укр. мова.
Олдмане, шо ви вчепилися до того Дімекса? зараз ще скажіть, що це "типовий представник". Він вже своє за хамство отримав і ще отримає. А тим часом вашого донецького хамла сюди заходить не менше ніж наших рагулів. А почитати харківський і донецький форум, то взагалі нашим дімексам до вас ще пиляти і пиляти.
Тю, так то звичайнісенька мАскальська-даунєцька ментальність. Нє щоб сидіти тихенько в куточку, спостерігаючи за розмовою тих хто до цієї ментальності відношення має, щоб краще впізнати та зрозуміти тих галичан, нє, носа свого встромлю, підколю, спровокую, на. ру, ляпну щось менторським тоном, та сховаюсь в "мєжящєчном пространствє".
Не збираюся: 1. хамити 2. отримувати Та й мені здалося, що я нікому я не хамив. Сказав лиш що є галичани а є 20 мільйонів незрозуміло кого, які в надії на повернення совєцкої власті, за власною неосвіченістю, недалекістю вибрала до керма держави такий комітет що просто УЖОСНАХ. ---------- Додано в 12:07 ---------- Попередній допис був написаний в 12:06 ---------- Повнісю з вами згоден. ось вам мій +
Нагадав слова Ліни Костенко... Ну, от і дожилася наша мова, була-була безсмертною в віках, але прийшли бендюжники від слова і потопили мову в матюках
Дімекс, зі своїм ужоснах йшли би ви на якісь підліткові форуми і чати і спілкуйтеся із собі подібними, тут для нормальних людей місце
Про ці ваші "ужоснах", "пацанчікі", "фоткі" я вже говорив. То ж будь ласка не втручайтеся в мої особисті переконання. Маю надію що цими словами нікого не ображу. І на мабутнє...Я - нормальна людина(мені б партію Литвина з такими заявами)))). ---------- Додано в 12:46 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ---------- ще цього бракує. уявляю собі матюки на суржику...