православних 30-50%. Суджу по рідному селу. Моя родина здебільшого ходить до православної церкви і мене на Великдень з собою тягнуть
Це правда. Розкол християнської церкви на православну і католицьку стався всього через одну фразу, хто не знає. Кожен одну й ту ж фразу трактує по-своєму.
А зараз різниця між католиками і православними набагато більша, тому що католики ввели багато змін в вчення своєї церкви.
Я саме ТАК і розмовляю з дружиною. Абсолютно так само, можливо, ваш чоловік жив там, де і я. Я так і кажу - "налий мені кружку чаю і пожар котлєт". І не бачу в цьому криміналу. Але ж кружка - від слова "круг" чи "кружляти", а слово "жар" - також існує в українській мові. Тому слово "пожарити" - яке говорять на Вінниччині всі - і старезні, і малі - має право на існування. А казати "котлєта" - це ближче до оригінальної вимови французького слова "котлєт", від якого прямо походить українська "котлета". Погано тільки, що вас від такої дрібнички вивертає навиворіт... Кому б після цього захотілося чаю і котлєт...
Нет, в ту, которую Сталин со своим союзником Гитлером захватил - в Польшу. И в ту, в которую весной 1968 года были введены советские войска, открывавшие огонь на поражение, в результате которого погибло 108 человек, в том числе женщины и дети, и свыше 500 было ранено. В Чехословакию.
Біда тільки в тому, що слова "круг" не існує в українській мові, а існує слово "коло". Яке вчення тобі треба? Маєш Ісуса Христа і 10 заповідей. Чи вони нові заповіді ввели?
Росіяни і українці в Дніпропетровську чи Донецьку - мають спільну територію, елементи матеріальної та духовної культури, історичних традицій? МАЮТЬ. Тому запозичення слів людьми однієї національності у людей іншої національності, які живуть поряд - це норма, це обумовлено природними причинами. А своїми повчаннями щодо "суржика" - найкраще обмежитись в родині, і то, якщо дружина вам дозволить. Чи на партзборах у "Свободі." ---------- Додано в 22:11 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ---------- Достатньо вашого нєзрімого прісутствія. ---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ---------- Це ваша особиста біда. Бо слово "круг" в українській мові існує: http://slovopedia.org.ua/49/53402/358390.html ---------- Додано в 22:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ---------- Як в"їжджаєте, то одразу направо.
Ну математична фігура в нас колом іменується, а не кругом. ) І мають спільну мову. РОСІЙСЬКУ. А Вінничина з Росією кордонів не має, тому запозичує в Дніпропетровську чи Донецьку.
Зі сторони Умані чи Бердичива вв"їжати? ---------- Додано в 22:28 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ---------- В них є єретичне вчення, я вже писав. ---------- Додано в 22:31 ---------- Попередній допис був написаний в 22:28 ---------- Спасибі. )))))
Тому він більше так не говорить і їсть з задоволенням шницлі і п’є чай з філіжанки або горнятка! ---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:32 ---------- А мому жити хочеться, тому перестав.
Круг - є круг, а коло - є коло. То є різні фігури. Круг має площу, а коло має довжину. Ви у школі вчили площу кола, чи круга? Ех, математики....
"Після пострілу я ще встиг впіймати кружку кави з його рук." Леон Чернець, "Іов". А насправді мова ще багатша... В ній, наприклад, існує слово "чаша". А, отже, і слово "чашка" також... Моя версія - це все українські слова. 1.Чашка 2.Кружка 3.Філіжанка 4.Горнятко, 5.Кухлик. 6.Дзбанок. 7.Склянка. ---------- Додано в 22:56 ---------- Попередній допис був написаний в 22:55 ---------- Так ото ж.