Ментальність галичан

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Dzeko, 18 жов 2010.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ой не скажіть... Тарас Шевченко в засланні в Казахстані зовсім не українською розмовляв. Але "Кобзаря" - писав українською.
    А ще Тарас Григорович "опускалися" також і до того, що писали ще й російською мовою - твори «Наймичка», «Варнак», «Княгиня», «Музыкант», «Художник», «Несчастный», «Близнецы» та інші.
    Більше того - Шевченко навіть протягом року... навіть вів щоденника російською мовою!

Бачте, як все непросто з російською... Дехто занадто поспішає з демонстрацією "ненависті" до неї... А мова - не винна. Жодна мова.

• Подобається Подобається x 3
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ця тема мною давно прожована і перетравлена. Шевченко ж не в наших умовах жив, він взагалі в іншій державі жив, в якій була інша державна мова. По-друге те що я написав про самоасиміляцію галичан абсолютно стосується всіх українців - вони прагнуть не виказувати себе в іншому етнічному середовищі.

Тут не питаня ненависті до російської мови, якби це було так, то я б ненавидів росіян за те, що вони говорять російською мовою? Щось дурніше годі придумати.

По-перше навіщо використовувати ЧИЮСЬ мову, якщо є СВОЯ?
    А по-друге російська мова повинна бути в Росії - там я її буду любити і поважати і все на світі, все решту - це технічні питання, які ПРИ БАЖАННІ спокійно реалізовуються в життя.
    І нарешті подумайте самі, чим Бандюкович буде розводити виборця в наступний раз, якщо прийме другу державну? Не покращенням ж знову, вже все покращено.

• Подобається Подобається x 1
  3. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Отже, України не було? А про кого він писав вірші?

Росіяни також. Почитайте, як росіяни шукають за кордоном готелі, де немає співвітчизників, бо соромляться їх.

Ви забираєте мову у носіїв - у громадян України російського походження, тим самим порушуєте їх права. Вони вже є тут, вони повноправні громадяни України. І розмовляють СВОЄЮ мовою. А ось державною мовою є і повинна бути українська. От і все. А Ющенко заколотив так, що тепер вони ненавидять українську І НЕ ХОЧУТЬ ЇЇ ЧУТИ. І вас ненавидять. У відповідь ВИ НЕНАВИДИТЕ РОСІЙСЬКУ. Разом з ними.
    Ви з ними - однаково негідні громадяни, бо недостатньо поважаєте Конституцію.

• Подобається Подобається x 3
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Був регіон Україна. Хіба я не можу писати вірші про свій регіон Галичину?

Тільки не треба про росіян за кордоном, це страшна тема. Сам надивився, нікому не бажаю.

Нічого нового. У темі "ДВОМОВНІСТЬ" вже більше 500 сторінок нагаратали на цю тему. Із свіжішого - або ми, або вони. При чому вони були довго, може пора посунутись трохи? Будете добрим для всіх - закопають і забудуть де.
    Взагалі скоріше всього всі кияни на форумі російськомовні насправді, то ж лобіюють в першу чергу свої інтереси.

5. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я не виставив діагноз, а висловив своє бачення. І саме тому, що не лікар не ставлю діагнози.
    Та нє. Чомусь саме в Галичині відкрили популярний генделик, де при вході питаються чи ти не москаль. То звичайно без ненависті і з гумором. Але гумор якраз не без підгрунтя.

---------- Додано в 02:05 ---------- Попередній допис був написаний в 02:01 ----------

Я насправді нє, ченсо признаЮсь. Хоча я не такий киянин як Дідьо. Порівняно з ним я не киянин зовсім.

6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а английская в Англии! - Успехов! может кто-то спросит самих украинцев? так чтоб всех, и очень просто все выйдет, народ сам решит и статус и в цифрах сколько и где ее надо, а не пара идейных задротов будут транслировать свое видение и исключительность для всей страны, демократию строим или как?

---------- Додано в 03:02 ---------- Попередній допис був написаний в 02:59 ----------

для подчеркивания "злобности" рекомендую в конце допысофф добавлять "СКМ!" ничего не значит но звучит сурово ..(позаимствовано из репертуара Дуэт имени Чехова миниатюра "Шансон")

• Подобається Подобається x 2
  7. Templar

Templar Дуже важлива персона

Так чого чекаємо? Їдемо до матушки России і там спілкуємось суржиком, та і взагалі як хочете!
    А нам мову паскудити не треба!

8. Dimex

Dimex Well-Known Member

У жидов єсть двє сталіци: тель-авів і черновіци

---------- Додано в 10:12 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ----------

памятник Джону Леннону в г. Могилёв-Подольском...Це недобре...

---------- Додано в 10:27 ---------- Попередній допис був написаний в 10:12 ----------

Як на ранку в дитсадку )))

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

ВШОКЕНАХ!
    Вчитися у амеросраномоскальского софту української мови!!!Ще м такого не видів!!!

9. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

З дитинства говорю на суржику. А чиста українська якась для мене ніяка мова, якась штучна. Люблю погутаріть-побалякать.

Останнє редагування: 22 жов 2010
  10. Dimex

Dimex Well-Known Member

да-да! а ще там кажуть "пацанчікі" і "фоткі".

---------- Додано в 10:37 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ----------

Єстєссно! Азаров зразу видко звідкіля, нє??

---------- Додано в 10:42 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ----------

а єнто потому што в рифму попадає. Только і всєво:dntknw:

---------- Додано в 10:51 ---------- Попередній допис був написаний в 10:42 ----------

Как харошо знать што ти нє адін!

---------- Додано в 10:55 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

Носії суржику, саме СУРЖИКУ громадянами чиєї держави є? Люди якої національності розмовляють суржиком, саме СУРЖИКОМ?

11. Брацлавчанин

Українці. Ми всі українці. Не треба ділитись на українців, росіян, білорусів.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Звичайно спитають в українців, а в підкацапників і питати не треба - самі на першу дзінницю залізуть і будуть горлати про утиски. Я дивлюсь ви тут і з вдумливо підібраною аватаркою - по бандерівцям ведете нищівний вогонь? Слава Вєлікай Пабєдє.

13. Dimex

Dimex Well-Known Member

народ вкакається три рази поки ваш даунєцк буде його кохати у всі дири. І навіть гикнути не зможе бо рот буте наповнений...А пара задротів як керувала державою так і буде поки пара даунецкіх пацанчікоф буде за 50 рублів бити пику співвітчизнику. Ми не стрїм ніфіга ібо москва не дасть. Ви строїте із гівна кулю.

---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 11:00 ----------

то якого біса ми українці? давайте буде називатись суржитами.

14. Брацлавчанин

Що таке Україна? Спочатку це була козацька земля Подніпров"я. Потім назва поширилась на Сіверщину, Поділля, Зах. Укр. В нас наприклад ніхто не ділиться на українців, росіян. Ми всі українці. Говоримо собі як хочемо: на суржику чи на рос. чи на літературній мові.

15. Dimex

Dimex Well-Known Member

Та вам ніхто ніц не каже. Говоріть як си хочетесріть де хочете,ї*іть кого хочете,крадіть скільки хочете,вбивайте скільки і кого хочете. Але тільки ви не українець по національності, ви - суржит.

16. Брацлавчанин

Поїдьте подивіться так говорять в Вінниці, Житомирі і по селах. В державних установах говорять державною мовою. А так то суржика багато. А на схід - суржик ще більший, а в великих містах російська мова. Ви коли-небудь були за межами Західної України?

---------- Додано в 11:57 ---------- Попередній допис був написаний в 11:25 ----------

У нас вся сім"я вживає русизми. І мені подобаються слов"янські слова. А також я дуже люблю церковнослов"янську мову...

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Був регіон Росії, були в ньому і русскіє. І ті, що приїхали значно пізніше, потім стали ЗАКОННИМИ громадянами України, не відмовилися від цього. Тому можуть розмовляти, як хочуть. І якою хочуть мовою. Мають право.
    А державна мова має бути одна - українська. І крапка. І тільки державною мовою повинні викладати у ВУЗах і школах. Плюс інші мови додатково. І тести повинні бути державною мовою. Тому що може настати час, коли інженер з Вінниці не зрозуміє кримського татарина-фізика, якщо той навчатиметься виключно татарською, а інший українською. Або донецький геолог не зрозуміє львівського геохіміка, коли разом будуть колись займатися українським сланцевим газом на Волині.

Все елементарно. Але коли національно обмежені агресивно щось нав"язують з тої чи іншої сторони - то обов"язково буде спротив.

• Подобається Подобається x 5
  18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так ви говорите ті самі речі, що й "національно обмежені". І з таким виглядом, ніби хтось перечить.

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Що зараз з деякими російськомовними громадянами України, наприклад? Вони лєлєют надєжду на новий Совєцкій Союз з Росією. Тому що зараз Кремль сконцентрував в своїх руках значні багатства, жирує по повній, але і змушений кидати кості росіянам, інакше Росія вибухне. І тих кісток вистачає, щоб населення недемократичної РФ жило матеріально трішки краще, ніж населення ледьледьдемократичної України. Ледьледь - бо значна частина населення відкидає демократію, як спосіб державотворення.

Але деякі російськомовні хочуть жити краще, тому хочуть в Росію, в "Союз". І нинішня влада їм це обіцяє, обіцяє і обіцяє...
    І тому електорат нинішньої української влади ВСЕ їй прощає, тільки давай Союз, тільки давай Союз!

Але Кремль НЕ ХОЧЕ жодних союзів!!! Бо тоді Кремлю потрібно розкидати більше кісток. А не хочеться. І немає!!! Приклади з неіснуючим СНД, а потім з неіснуючим "союзом" з Бєларуссю - надзвичано яскраві.

Корупційний Кремль зацікавлений:

1)Загребти побільше державного багатства до кишені, поки можна
    2)Не дати вибухнути Росії
    3)Тримати порожніми обіцянками і брехливими закликами "відновити союз" російськомовне населення бувших республік в стані лояльності
    4)Знищувати демократію не тільки в Росії (бо при демократії вкрай важко грабувати), а й в республіках ексСССР, бо демократія одразу зробить їх населення багатшими за російське (приклад - Чехія, Угорщина, Польща та інші країни "соцтабору"
    5)Тримати населення ексСССР в стані бідності, щоб мати аргумент перед своїми громадянами, загрібаючи ласі шматки у власність (українське авіа- та тепловозобудування, ГТС Бєларусі і "в перспективі" України тощо). Владу, яка "відбивається від рук" і не віддає Кремлю шматки, звинувачувати у небажанні "повертати в союз", в корупції, у поїданні живих дітей.

Тому російська мова і її статус - підримується в очах частини російськомовного населення України як ривоко до "нового Союзу".

А насправді - не є цим і не буде! І поки цей статус - в повітрі - російськомовні будуть прощати владі ВСЕ, бо вона казатиме їм - "Галичина"="бандерівці"="демократія"="опозиція"="фашисти" не дає нам змоги мати статус російської, тому й союзу з братською Росією немає, тому ви живете погано"...

Усєклі, галичани? :)))

Це так задумано. Кремль приманює "союзом" - це "велика кремлівська політика", його місцеві сателліти - приманюють російською мовою в "Союз", якого НІКОЛИ не буде.Це - "малА кремлівська політика".

А я б віддав російській будь-який статус! І це б НІЯК НЕ ВПЛИНУЛО на життя населення регіонів (тільки погіршило б), бо російську мову і так ніхто і ніде реально не утискує, але більше мов - більше витрат!

Тоді б до південно-східного електорату накінець дойшло б - альтернативи демократії НЕ ІСНУЄ, "нова влада" - БРЕХЛИВЕ ФУФЛО, а новий Союз з Росією можливий виключно в Євросоюзі, на демократичних принципах. Це буде і ПОРЯТУНКОМ для цілісності Росії, і для майбутнього Росії та України.

Останнє редагування: 22 жов 2010
  20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Галичанам по-барабану по великому рахунку ця вся аналітика, геополітика (чому -дивіться власне стартовий допис). Хата недобудована, металочерепицю тра завезти, труби, Зеник з Москви приїхов - то виставлєєсі хлопака, а ви зо свойов аналітиков, дайте спокій.

а де твій аватар? :)