Не смішіть мої тапочкІ...Від вас я вперше почула такого "динозавра"-"по-українські".MARTINI має рацію.
Тобто ви пропонуєте полтавський діалект прийняти за норму української мови?Я вважаю,що не слід тут тицяти ні галицизмами,ні "по-полтавські".Є ОДНА УКРАЇНСЬКА МОВА.
Ну гутарять в нас багато по-російські в містах, а в селах балакають. ---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ---------- Це як Ніна Матвієнко.
Браво.А мені-всі вимови подобаються,бо кожна з них унікальна.Повернемось до ментальності львів'ян чи так і будемо мішати воду в ступі? Gunner,помовчте зі своїм радикалізмом...Не спішіть поперед батька в пекло.
Ніна Матвієнко говорить собі і говорить, до чого їй приписувати "черкасько-києво-полтавську вимову", якщо вона з Житомирщини родом? А от Ляшко - це те що на Подніпрянщині можна почути частіше всього. Повернемось до ментальності львівян. Тут вже писали на іншій гілці що ПР має у львівських виборчих комісях по 90% членів, давайте, не спішіть поперед батька в пекло і теж поїдете скоро в Сибір у теплушці.
))) Повернемось до ментальності. ---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ---------- Добре, говорять як Ляшко. І що? Але Ніна Матвієнко не говорить по-галицьки.
Неправда.Це чисто "табачниківський" погляд.Звичайно,поїздка у Київську область-це подія!Зібрати речі,все спланувати-відстань немала.Тому комплекс меншовартості-стереотип. Певна частинка правди тут є,галичани тримаються своєї родини і ставляться до незнайомців стримано(хоча у 40% випадків як до колєґ і обговорюють політику так,ніби від цього залежить доля всього світу).Щодо "Славка"-не знаю,у мене в родині тільки один О-о-о,це вже занадто...З чого хтось взяв,що життя галичан-просте?Представників вищенаведених професій у Львові повно,і не треба моє місто вважати селом,де не знають,що за звір такий "економіка".
Lady Vesna, ну це таке вже, росіяни теж розказують що в Данії вдвічі більше за них за комір закладають. Чого б тоді їхати на повному серйозі в Полтаву на роботу? Що там можна побачити кращого? До речі в тих краях до наших ставляться з дискримінацією. І взагалі, галичанин відчуває що він живе в кутку країни. Вийти заміж в Крим - це престижно. А що там робити? Вони ж бараках живуть з козами. Я-то якраз за те, щоб цього комплексу не було, бо я вважаю галичан найдостойнішими у всіх значеннях, але мені тут всі доказують що однакові всі українці і всі одного гатунку. Назвати галичанина Славком - не прогадаєш, як німця Фріцом, а росіянина Іваном. Економіка тільки в тому плані, щоб підбивати баланси торгівлі - це економісти і бухгалтери. Ці точно ніколи з голоду не помруть. Але ми не створювали ніколи нічого нового і не створюємо, ми обслуговуємо чужі напрацювання. До чого тонко підмічено.
особисто в мене в родині і серед знайомих більше не те що Андріїв чи Юрків, а навіть Маркіянів Звідки у вас ото про Славків? Брацлавчанина ще якось серйозно читав до того, як він почав доводити, що правильно писати і казати "по-українські", "по-козацькі" і "по-полтавські". А тепер все ясно