Ментальність галичан

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Dzeko, 18 жов 2010.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Якраз вчора дискаверний фільм був про інквизицію. Вчен розібрались і заперечують масову причетність католицької, Ватіканської, церкви до спалення відьом і знищенні іншої "нечисті". Цим всебільше займались протестанти різного штибу...

• Подобається Подобається x 3
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Стаття 161 Кримінального кодексу передбачає за «умисні дії, спрямовані на розпалення національної, расової чи релігійної ворожнечі…", покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи до 2 років або обмеження волі до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років чи без такого.

---------- Додано в 07:22 ---------- Попередній допис був написаний в 07:18 ----------

Про членство священників в атеїстичній КПРС - можна посилання на достовірну інформацію?

• Подобається Подобається x 2
  3. nikolas

nikolas Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  4. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Історична назва українців малороси від Мала Русь.

---------- Додано в 09:20 ---------- Попередній допис був написаний в 09:16 ----------

Не розказуйте байки. Сама католицька церква визнала, що вона таким займалась.

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:20 ----------

я раніше вже кілька раз написав.

5. Полковник

Полковник миється в бані

Но, судя по форуму, в комментариях к Кодексу где-то есть оговорочка, что за розпалення по поводу москалей и РПЦ данная статья не действует.
    Не?

• Подобається Подобається x 3
  6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якби я був адвокатом, я б сказав - "національності "москаль" - не існує". Але я не адвокат, тому розділяю вашу стурбованість. Можете перечитати мої повідомлення - я завжди був проти подібних речей. Але так само проти кремлівського "зовнішньополітичного" імперіалізму і "внутрішньополітичного" деспотизму (Деспоти́зм, деспоти́я (др.-греч. δεσποτία — неограниченная власть, от δεσπότης — владыка).

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви маєте на увазі оце
    :)

8. Брацлавчанин

Це також. А ще усі католики мусять вірити, що голова церкви - папа, а в Біблії голова церкви - Христос. 18 И Он есть Глава 2776 тела Церкви; Он - начаток, первенец из мертвых, дабы иметь Ему во всем первенство, (Колоссянам 1:18).Потім папа вважається непомильним в питаннях віри. Діва Марія вважається безгрішною і навіть не мала первородного гріха. Ну це взагалі єретичне вчення. Всі згрішили. 23 потому что все согрешили и лишены славы Божией, (Римлянам 3:23). Обов"язковий целібат, а апостол Павло дозволяв єпископам, пресвітерам женитися і т.д.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ховайте в оффтоп або перебирайтесь в розділ про релігію.

10. Брацлавчанин

Просто вони стають по менталітету такими як українці.

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

По-любому. Переходять з чистої мови на суржик, починають продавати труси замість того щоб хороші пісні писати і агітують перед виборами за всіх хто пару баксів підкине. Ще Козловського додати треба, та іще "звєзда" стала.

12. Брацлавчанин

А вам подобається як співають Ніна Матвієнко, Назарій Яремчук, Павло Зібров, Дмитро Гнатюк, Олександр Пономарьов ? Вони співають по-українські. Пошлятину я теж не люблю. Мені просто так не подобається коли починають вигадувати такі слова: любови, по-українськи. Якась кизил-орда. Або починають балакати по-галицькі, швидко, дуже твердо і з затягнутими голосними (((

13. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Взагалі-то "по-українськИ", "по-галицькИ" і було у старому, ще радянському правописі (це я вам кажу, як першокласниця 1983 року). Зараз замість "по-українськи" вживають "українською". :)

• Подобається Подобається x 2
  14. Брацлавчанин

Правопис в Ворді показує, що правильно по-українськи і по-українські. Але по-галицькі.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мені в українській мові не стає слова "бред", тому що слово "марення" не передає того що ви плетете. Як це можна взагалі вимовити "по-галицькі"? Спеціально тренуватися?

Борщ українською:)

16. Брацлавчанин

Короче мені подобається звичайна укр. мова. Мені не подобається мова, яка по СТБ в новинах. Иржа, Европа, Атени. (((((((

Останнє редагування: 21 жов 2010
  17. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Борщ український! ;)

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

"по-українськи" можна танцювати, жити, виглядати.
    а розмовляти - "українською".

а щоб щось робити "по-українські", то треба бути провідницею поїзда єнакієво-москва з 8 розміром грудей

• Подобається Подобається x 4
  19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Де він той новий правопис і коли він з'явився? Це якась загадка для мене. "По-польськи" можна говорити, а "по-українськи" не можна, чи що? І яким правописом користується канал СТБ?

20. Брацлавчанин

По-козацькІ, а не И. І так говорять від Волочиська до Луганська.

а де твій аватар? :)