Ментальність галичан

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Dzeko, 18 жов 2010.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Всі релігії мають право на розвиток. А на Галичині взагалі більш католицьких храмів, ніж у інших містах України.

Це добре. Іоанн Павло II був класним Папой.

То й що? Ви не любите Іоанна Павла II, а хтось не любить Кирила.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Про що це говорить? приходів натворили, а прихожан - нема.

3. Templar

Templar Дуже важлива персона

А Ви у свого батюшки попитайте! Нехай він вам скаже

---------- Додано в 20:56 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ----------

Я того москалю не люблю!
    Бо він шось больно зачастив на Україну, та і тикає нас які вулиці треба переіменувати, які нє...

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

У-у-у... тут Ромко спеціаліст.

МП ще з часів СРСР вірно служив КПРС. Про це свідчить той факт, що всі священники були членами КПРС. Практично не було священика МП, який не був членом партії, яка сповідувала атеїзм і безбожжя. Хорошим прикладом був т.з. синод у 1947році у церкві Юра, коли МП сфальсикував воєвиявлення людей, розігнав УГКЦ, і зауважте, хто з священників був не згідний перейти на московію, відправили на каторгу в Сибір. Бачите, як партія працювала з МП?
    Сьогодні все залишилося так, як було. Лавру захопили МП. Постійні тяганини за землю монастирів МП. Кирило приїжджає в Україну, як до себе додому, навіть ігнорує українського патріарха Володимира. Московський патріархат всяко перешкоджає УПЦ отримати свій патріархат і підпорядковуватись Константинополю.

Сам ж МП, щоб ви знали, отримав патрірхат шляхом шантажу і обману, підкупу Констанипольського владики. МП довго і нудно не визнавався канонічною церквою.

• Подобається Подобається x 3
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Йо! Най си не пхає, курча ляга.

6. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Католики теж співпрацювали з нацистами і фашистами, то що ці дві церкви відступили? так само фашисти насильно в катоицизм переводили. Після підпорядкування КП РПЦ у нас одна визнана церква УПЦ.
    Факти, будь ласка, що МП отримав патрірхат шляхом шантажу і обману.

7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Не знаєш броду не лізь у воду.

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:43 ----------

Почитайте історію Російську, тільки не ту що Сталін написав а почитайте правду про Івана Грозного і як зробився Московський Патріархат і відкіля він взявся. Почитаєте тоді подискутуємо.

• Подобається Подобається x 4
  8. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Ну, особисто я би розрізнила без проблем: у церкві МП в момент підскочить яка-небудь фанатична бабулька і штуркне в плечі, що не так хрестишся-молишся-не там стоїш, а в моєму випадку ще би натягнули спідницю і хустку. :)

9. Брацлавчанин

Не вірите, що співпрацювали? Показати докази?

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:52 ----------

Звідкіля він взявся я знаю. Не знаю про обман.

10. Templar

Ага, І Бандера був фашистом, Шухевич зрадник ітд..
    пройдена тема!

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Не знаєте про обман? А було чесно закривати Константинопольського Патріярха в темницю аж поки той не надав всі належних прав москалеві? Це не обман? Це чесно, справедливо і відкрито? Ну знаєте.

З таким підходом скоро і Сталін буде добрим, адже він виграв війну, а нє? о_О

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:55 ----------

Мені не потрібно ваших доказів бо мої предки належали до церкви і не співпрацювали, будучи під німцями довгих 5 років. Вони радше під фальшивими документами вивозили євреїв закордон. І я вам можу це легко довести, бо про них книжку написав один з таких людей, якого було врятовано.

12. Брацлавчанин

Ну я можу теж сказти, православні постраждали під час революції найбільше. Усіх священників відправили у Сибір. Тому комунізм до православ"я не має відношення. Мої рідні теж належали до православ"я і не співпрацювали з комуністами. Пройдена тема.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

католики є різні, а католицька церква - одна. Хіба православні не співпрацювали з фашистами?

Не кажіть нікому, бо то смішно.

Почитайте історію, матеріалу багато. Дізнаєтесь, як Московські церковники дали хабар шубами за патріархат. І хоча за деякий час константинопольський владика каявся і анулював самостійність московської патріархії, ніхто вже на то не зважав.
    МП довго не визнавали. По-моєму років 200, як не більше.
    Почитайте історію, то не є якісь супер засекречені дані.

---------- Додано в 22:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:01 ----------

Ви не розумієте однієї речі.
    Є прихожани, а є церква.
    Якщо ми говоримо про прихожан - то одне.
    Якщо про церкву - то інше.

14. Templar

Нашо розказувати? Батюшка розкаже!:)

• Подобається Подобається x 5
  15. Брацлавчанин

Во время Второй мировой войны, согласно различным оценкам на территории Югославии было убито от 500 тыс. до 1,2 млн сербов. Основным организатором геноцида был фашистский режим усташей в Независимом Государстве Хорватия.

Участие католической церкви в геноциде

По отношению к православному населению усташи проводили политику крайнего притеснения, ввиду ситуации, когда определённые этнические круги исторически придерживались неугодных усташам политически-религиозных взглядов. Практиковалась политика насильственного обращения в католичество.

Множество католических священников принимали участие в насильственных обращениях в католицизм. Хотя членство в усташах было запрещено клирикам, некоторые бывшие священники сами принимали участие в преступлениях. Бывший францисканский монах Мирослав Филипович из монастыря Петричевац участвовал в уничтожении 2730 сербов, включая 500 детей из соседних деревень. Впоследствии он стал главным охранником концлагеря Ясеновац и получил кличку «брат Сатана».

Один из членов католической официальной организации «Крижари» — Петар Брзица, работая в концлагере Ясеноваце, прославился как «Король Сербоубийства». Специальным ножом — «серборезом», как его тогда называли — он перерезал горло за один день 1360 заключённым [22]. За это из рук капеллана лагеря получил золотые часы, от администрации лагеря серебряный сервиз, и от усташей, служивших с ним в лагере, печёного поросёнка и вино[22].

Францисканец Сречко Перич обратился к хорватам с речью:
    « Братья хорваты, идите и перережьте всех сербов, а для начала зарежьте мою сестру, вышедшую замуж за серба, а потом всех сербов по порядку. Когда с этим покончите, приходите ко мне в церковь, я вас поисповедаю и все грехи вам простятся. »

[23] Так, летом 1941 года в Ливанийском округе было убито 5,6 тыс. сербов.

Из двенадцати католических епископов Хорватии только епископ города Мостар Алоизие Мишич выступал против усташеских гонений. Мишич в окружном послании осуждал гонения и запрещал прихожанам участвовать в преследованиях некатоликов под страхом отлучения.[24].

Безусловная сложность политической ситуации не позволяет сделать однозначные выводы и о роли кардинала Алоизия Степинаца, архиепископа Загреба, в данном конфликте.

Ещё до начала войны в своём дневнике он писал:
    « Хорваты и сербы из двух разных миров, два разных полюса; они никогда не найдут общего языка, если только не произойдёт чудо Божие. Эта схизма величайшее зло в Европе, может быть, даже большее чем Протестантизм. Тут нет морали, нет принципов, нет правды, нет справедливости, нет честности…[25] »

28 апреля 1941 года, через 11 дней после капитуляции Югославии он издал пастырскую энциклику, которая обязывала католиков страны поддерживать усташей и созданное ими независимое хорватское государство. Он разослал циркулярное письмо священникам своего диоцеза, в котором выражал «вечную» благодарность «вождю дружественного и союзного народа» Адольфу Гитлеру и «беспредельную» верность поглавнику Анте Павеличу.
    « Настало время, когда язык должен молчать, а говорить должна кровь своей мистической связью с землёй. »

Степинац, архиепископ Загреба, циркулярное письмо.[26]

Однако позднее, с разворачиванием массовых убийств, Степинац начал осуждать усташей. (Подробнее см. пп. Спасение людей)

Стоит заметить, что 8 июля 1941 года сербские православные епископы также декларировали повиновение германским оккупационным законам и призвали свою паству сотрудничать с фашистами для поддержания «мира, порядка и подчинения».

В течение всей войны Ватикан сохранял полные дипломатические отношения с государством усташей и имел папского нунция в Загребе.

Стоит отметить, что некоторые сообщения о личном участии католических священников и монахов в пытках и убийствах сербов взяты из так называемого «письма Грисогоно», письма хорватского католика Привслава Грисогоно в адрес архиепископа Степинаца. Однако сам Грисогоно, выйдя из немецких застенков категорически утверждал, что это письмо — фальшивка.[27]

Год спустя после массового истребления православного сербского населения архиепископ Алоизий Степенац представил события геноцида православных в Хорватии в своем докладе папе Пию XII следующим образом: Он «…представил доклад святому отцу на девяти страницах. Он показал его мне и я смею Вас уверить, что он выражает нашу точку зрения. Обвиняя сербов, четников и коммунистов, он нашел слова, о которых даже я не мог бы подумать. Никому не будет позволено нападать на Независимое Государство Хорватия и представить хорватов в дурном свете» (из письма Николы Русиновича, посла НГХ в Ватикан).
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Усташи

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

Ну а скільки людей було вбито католицькою церквою під час інквізиції чи хрестових походів, то я промовчу.

---------- Додано в 22:23 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

Стільки людей скільки знищила католицька церква в середньовіччі + їхнє лживе вчення - я одразу відкинув цю церкву. Я ще сумніваюся у православних, але католики точно ні.

16. Templar

Ну ми всі зрозуміли, що ви не любите католиків, хочете шоб всюда була православна ітд...!
    Москаля не исправить!
    Пишіть яка православнца церква добра, як її репресували ітд., але у іншій темі!
    Тут говориться про ментальність галичан, а ви загинаєте про церкви!

17. Брацлавчанин

Я ще не визначився чи православна церква істина. Але католицька точно ні. Я не великорос, а малорос або українець. а для вас всі хто не католики - москалі?

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

якщо ви себе прирівняли до малороса, то ви вже не українець. :russian_ru:

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Прошу пана, Ви півдня одним і тим же кадилом махаєте.

В чому полягає "лживість вчення"? Своїми словами, прошу.

20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а чому просто не сказати - "у вас ладан прокис"?
    не варто влазити у сімейні сварки, політичні дебати та релігійні суперечки - вони проводяться не для з’ясування істини - а задля факту проведення.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)