Це добре. Я б хотів, щоб в Україні була своя автокефальна православна церква. Щоб вона об"єднувала віруючих хоча б Заходу і Центру України.
УПЦ - це православна церква України, веде свій початок з Києва, а потім була підпорядкована Москві. Так історично склалося. Там служба на українській і церковнослов"янській мовах. Так само білоруська і молдавська церкви підпорядкованні Москві. ---------- Додано в 17:40 ---------- Попередній допис був написаний в 17:37 ---------- Вони відділилися від Києва під час Флорентійської унії з Римом. А потім їх визнав Константинополь. ---------- Додано в 17:41 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ---------- Вони підпорядковані папі, і вони католики. Не підходить. ---------- Додано в 17:43 ---------- Попередній допис був написаний в 17:41 ---------- А я хочу в визнану. ---------- Додано в 17:55 ---------- Попередній допис був написаний в 17:43 ---------- УПЦ має дуже велику автономію. Більшу чим МПЦ і БПЦ.
Папа важається непомильним в питаннях віри. Ми знаємо, що було в середні віки. Діва Марія вважається безгрішною, це суперечить Біблії, бо всі согрішили. Целібат і т. д.
[QUOTE='Брацлавчанин;724274' Нині, 16:02 ]Папа важається непомильним в питаннях віри. Ми знаємо, що було в середні віки. Діва Марія вважається безгрішною, це суперечить Біблії, бо всі согрішили. Целібат і т. д.[/QUOTE] [QUOTE='Брацлавчанин;724274'Нині, 18:42 ]Папа важається непомильним в питаннях віри. Ми знаємо, що було в середні віки. Діва Марія вважається безгрішною, це суперечить Біблії, бо всі согрішили. Целібат і т. д.[/QUOTE] Пошли повторы.
Якщо ви православні, то яка вам різниця кому церква підпорядкована? Головне, що визнана і православна. В УПЦ служіння на церковнослов"янській та українській мовах. Що ще потрібно? Я можу піти в сербську, болгарську, македонську, російську церкву.
УПЦ (МП) посідає перше місце серед церков за чисельністю громад (понад 11.000), що більше, ніж УПЦ-КП, УАПЦ i УГКЦ разом взятих (близько 8.000). Вірних: УПЦ КП 14,9% населення України УПЦ 10,9% населення України
ментальність є у кожної частини України. Є спільне, а є різне. Галичани мають свою, Буковинці свою, Слобожанці свою. То є нормально і так має бути. А загальна негативна ментальність українців - постійно шукати недоліки в інших і повторювати: ми не такі. Ми - лучче... ми не бачимо спільного, а шукаємо різного. Думаю, що тут по інерції діє радянська пропоганда, типу на заході можуть москаля вбити (можут, але не та зчєста, як вони си думают) А якщо серйозно, то так воно було завжди. Східнякам малювали західняка-бандерівцю з сокирою в руці, а західнякам втовкмачували, що на сході всі поголовно люблять только русскоє. Сіяли ворожнечу. Гляньте, скільки політиків виросло на тій темі: Вітренко, Симоненко, Мороз, вся партія районів і т.д.