Обов’язкове медичне страхування звісно вводити потрібно, але наш уряд до цього ще, мабуть, довго буде йти. А от добровільне страхування, як я зрозумів, дорого. Руда Кішка писала, що в них поліс коштує біля тисячі доларів і майже нічого не дає окрім екстреної допомоги на випадок гострого захворювання. Просто цікаво, чи це усюди ціни такі чи є варіант дешевше застрахуватися?
Страховка за тисячу баксів на рік має покривати стоматологію та ще давати усілякі там фітнеси-масажи тощо. Але це дуже дорого. Виправдано лише, якщо за тебе компанія оплачує страховку, та й то дорого. В мене на минулій роботі, приміром, страхували. Але треба було 50% вартості сплачувати самостійно. Виходило, що треба було вносити ще 1700 грн на рік. Це у Інго Україна. Тоді думала, що це ще нормальна ціна. Зараз на роботі не страхують. То чоловік придбав поліс на сім’ю у Наста. На трьох коштувало три тисячі грн з копійками. По ціні дуже вигідно, а послуги майже ті самі, що були в мене, коли страховка в два рази дорожча була. Ще й ліки необмежено. Логіку я щось не розумію, але отакі пироги.
Я читала про ту страховку. Коштує 999 грн.))) ще 99 коп. не вистачає для повної картини. Там, наскільки я зрозуміла лише екстрені випадки, коли швидку викликати треба. Тобто якщо просто застудився, то вони навіть займатися цим не будуть.
Мала хворіла грипом восени. Викликали лікаря додому. Нічого не платили. Ліки теж доктор приніс. Застуду за страховкою в нас лікують і ліки оплачують. Але за умови, що температура вища 37,5. І необов’язково щоб швидку викликати. Може бути навіть зубний біль гострий – то це теж лікують за страховкою. Звісно, якщо просто голова на погоду болить, або пломбу поміняти треба, то це не входить, але більшість хвороб входить. А щодо хронічних – то їх 90% страховок не покриває.