Медицина і здоров'я: оффтопи

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Chortenia, 30 лип 2008.

1. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ну гомеопатія це не є невідомо що.Якщо Ви чули про Даля-це я не про актора.а про того,що написав словник-він був недурний чоловік,так от він був одним з найвидатніших російських гомеопатів.Я років 10 назад говорив про гомеопатію так само як і Ви.Допоки не прийшлось зіткнутись з однією проблемою,де троє традиційних лікарів не допомогли,а один гомеопат допоміг.Мій син вчив гомеопатію вже у ВУЗі, в медінституті. Моя дружина і дочка вживають гомеопатичні засоби вже роки і вони їм чудесно допомагають ,як і багатьом жінкам (я про них вже писав в попередніх дописах).Скажіть мені,чого я маю несприймати її як гілку в медицині?Хочу Вам сказати по секрету,що лікар-гомеопат збирав анамнез по часу більше ніж три традиційні лікарі разом взяті(знову ж я не узагальнюю).Цьому у них треба повчитися.
    Чого я погодився з TARIKAFRом? Дійсно ми традиційники не знаємо дії гомеопатичних засобів.Але гомеопатія не молода наука,і є багато праць гомеопатів,які вивчали і вивчають ці препарати,і їхню дію.Тобто те що ми їх не знаємо,це не значить ,що вони погані.Це одне.
    Тепер про друге.Як роблять гомеопатичні засоби і як роблять традиційні ліки.
    Розказав мені по-секрету один власник декількох аптек.як він їздив на "Дарницю".Стоять на вулиці купа синіх пластмасових бочок з китайською лікарською сировиною.Так на фабриці в великих чанах мелють цукор-пудру в тальк і сиплють у цей чан 1 чи 2 кг китайської лік.сировини і вимішують.Потім з цієї маси методом пресовки штампують таблетки.Ви можете при такому виготовлені бути впевненим,що в двох одинакових таблетках буде одинакова доза лікарської сировини?Я ні.Але ми їмо цю заразу кілограмами і потім не розуміємо звідки в нас взявся гепатит і гепатоз,якщо п"ємо лише по великих святах. В гомеопатичних ліках,самої лікарської сировини практично немає,є код,або пам"ять про неї. Якщо вони допоможуть то я за них 100 раз.NON NOCERE
    А про моїх пацієнтів не переживайте,я на жаль гомеопатію не вивчив і своїх пацієнтів лічу цілком традиційними методами,правда не боюсь зразу ж впроваджувати новинки світової медицини в свою практику.Благо є інтернет і тут є чому повчитися,на відміну від традиційних курсів підвищення кваліфікації,де тільки збирають гроші і вчити нікого не збираються а торгують сертифікатами.

• Подобається Подобається x 2
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Медицина - це прикладна сфера, яка використовує науковообгрунтовану інформацію. Принаймі так мало б бути у сучасному світі.

А прекрасні слова "медицина - то мистецтво" - це чудовий спосіб приховати і виправдати власну професійну безграмотність. Вибачте за відвертість, нічого особистого.

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Степанич - психіатр...
    А в нас це не медицина.
    Це гм...:scratch_one-s_head:

4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Смите, я певно візьму паузу у спілкуванні з вами. Бо те, що ви написали у останньому дописі - то просто но коментс. І знову декілька прикладів протерічних послань.
    У мене враження, що розмова з вами, як з глухою стіною......

5. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Було б. Але не є.
    Це не прекрасні слова, це лише констатація факту. Наука, це коли точно знаєш, що якщо зробиш "А", то отримаеш "Б". І без варіантів. В медицині кажеш "А" в надії отримати "Б", а отримуєш "Б1", чи "Б2", чи "Б3"... чи взагалі "В". Навіть результат In vitro не = результату In vivo. Тому і мистецтво. А не задля красивого слівця.
    Ну-ну, шо, не томіть!

6. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ви явно не в курсі. Медицина заснована на наукових даних є у всіх розвинутих країнах. У нас, так, у нас не є.

Боюся у Вас дещо спотворене уявлення про науку. Наука - це спосіб отримати відповідь - що буде якщо зробиш "А". І відповідей може бути декілька, а не одна. Завдання науки встановити яка імовірність і від яких факторів залежить чи буде "Б1" чи "Б2" чи може взагалі "В".

Того, хто знає що таке наука і як застосовувати її надбання це зовсім не дивує. І керуватись він буде не "мистецтвом", а все тими ж наково обгрунтованими рекомендаціями.

• Подобається Подобається x 1
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я можу сказати!
    У нас, на місцях - полУклініка.
    Зустрічається і повна клініка.

8. Степаныч

Вам видніше.

9. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ви ухиляєтесь від розмови?

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Мені теж так здається,по відношенню до Вас.Мені здається, що Ви років три як закінчили ВУЗ, і Вас по-блату пристроїли в тепленьке містечко, і у Вас на руках не помер ні один хворий, а Ви не кусали локті зі злості,що не можете нічим допомогти,бо немаєте можливості,бо немаєте швидкої,а в глухому селі двоє коней і ті безсилі,чи ще що небудь.Ви некачали вісім годин апарат штучного дихання, бо в лікарні відключили світло,і Ви не неспали шестеро діб підряд,сидячи на кофеїні,коли були в реанімаційній бригаді військової дивізії в палатці коло вмираючого хворого,при температурі-30за цельсієм.Вибачайте,нічого особистого.:dntknw:

11. Romko

Психологія здатна тільки в загальних рисах пояснити ту чи іншу поведінку людей. Психіатрія пішла трохи далі, адже здатна лікувати деякі психологічні хвороби, чи принаймні заліковувати. А мозок в цілому залишається незрозумілим космосом.
    Терра інкогніта...

12. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ну, Ви якраз видали багато особистого :). Якщо то все про Вас, то прийміть мою повагу. До слова сказати - про мене ви нічого не вгадали :).

Але те, що ви описали, аж ніяк не доводить ефективності гомеопатії. Правда ж? (питання риторичне)

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ромку, думаю, що Степанич Вам то краще пояснить. Я лише кілька слів.

Психологія і психіатрія - різні речі. Психологі, дійсно, швидше пояснює поведінку, яка є в межах норми. Психіатрія займається вивченням і корекцією психопатології.
    Про мозок, дійсно, відомо ще не все. Але вже досить багато відомо.
    Однак, навіть якщо ми знаємо що відбувається у мозку, не завжди на це можна кардинально вплинути.

14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Нато, а що б мало довести Вам конкретно ефективність гомеопатії? (Просто цікаво.)

15. Romko

Мав нещастя стикатися з вітчизняною психіатрією впритул.
    Наслідки її маю перед очима..і мабуть вже цього не переборем...

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Багато хто вже знає мої погляди, але із задоволенням повторю.

Довести щось можна лише застосовуючи науковий підхід.
    Сучасна медицина розвинутих країн має саме таку медицину - науковообгрунтовану. Іншими словани - медицину, що грунтується на доказах.
    От тут можна почитати про її принципи http://www.likar.info/profi/articles/192.html.

А тут можна побачити у дії - інтернет консультації на принципах доказової медицини у просторі рунетуhttp://forums.rusmedserv.com/index.php

Деякі місцеві страшно не долюблюють цей мед форум, бо там є розділ присвячений вакцинопрофілактиці і лікарі надають консультації щодо її проведення :).

А от принципи консультування http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=29458

____________________________________________________________________________________
    Так от, гомеопатичні препарати проходять наукові дослідження щодо ефективності. І поки що результати такі - вони можуть викликати алергію (рідко); якщо вони й показують позитивний ефект, то лише на рівні плацебо.

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ну так... Вір, і віра твоя тебе вилікує...

Думаєте, плацебо має і у дітей лікувальний ефект?

18. Степаныч

А я думав, у вас(мн.) гори, полонини та стрімкі потоки-ріки. А воно он як.:)
    Не ухиляюсь. Просто не бажаю розмовляти на такому рівні
    Ви недалеко від істини
    Погодьтеся, не з усією.

19. Romko

[QUOTE='Степаныч]Погодьтеся, не з усією.[/QUOTE]
    Повезло,значицця...

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

Має. І це не просто я так думаю :). Це результати наукових досліджень: у випадку, якщо батьки довіряли цьому лікуванню, був плацебо ефект. Я десь уже давала лінк на ці дослідження, але не можу знайти чомусь (може знесли:sorry:). Пошукаю - додам

а де твій аватар? :)