Медицина і здоров'я: оффтопи

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Chortenia, 30 лип 2008.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ттт... не знаю, не спілкувався...:crazy:

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Улюблений анекдот моєї дружини (вже здається постив, але кашу маслом...:))

Жінку психіатра питають:
    - А правда, що психіатри з часом стають м"яко кажучи дивними? От ти за своїм нічого не помічала?
    - Та ні, нормальний чоловік... Хоббі в нього, правда, є: іноді приходить з роботи, набирає у ванну води і рибу ловить.
    - А ти шо???
    - А шо я, я теж жарену рибу люблю.

:haha::haha::haha:

Останнє редагування модератором: 10 лют 2009
    • Подобається Подобається x 3
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Казав проктолог стоматологу
    - То тобі не в зубах ковирятисі!:ireful1:

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

та є, є способи........

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Астма таки дійсно потребує стероідів. Астма - це хронічне запалення, і дуже сильне. Таке запалення можна зняти тільки стероідами. У цьому випадку можлива побічна дія стероідів значно менша, ніж можливі наслідки хронічного запалення.

Інша річ, що має бути правильно діагностована астма.

• Подобається Подобається x 2
  6. levandivka

Згадалося з анекдоту:
    Діти у Вас гарні. А все, що ви робите руками...

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Коли ми вчилися у ВУЗі,то нам постійно наголошували,що лічити треба не хворобу а хворого.Але як бачимо,всі з часом починають лічити хворобу.В цьому гомеопатія якісно вирізняється від традиційної медицини(якщо звісно спеціаліст кваліфікований).

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Астму особливо алергічну добре лічать в соляних печерах в с.Солотвино що на Закарпатті.Там є республіканська алергологічна лікарня.І дуже помагає.

9. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Астму лёгких (которая всегда аллергична по определению) лучше всего лечить бета-стимуляторами, кортикостероидами, парасимпатоблокаторами, стимуляторами гладкой мускулатуры бронхов и лейкотриеновыми блокаторами. Специфичнее будет.

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Згоден,це невідкладна допомога,але питання стоїть тому, чи з дитинства і до смерті ходити з "джентельментським набором" кортикостероїдів і різних блокаторів, чи пролічитися і по можливості забути про важку хворобу,хоча б на деякий час.Я не закликав всіх їхати в соляні шахти але є дійсно наукові розробки і практика в лікуванні таких хворих в соляних шахтах.Групу людей спускають в шахту на певний період часу.
    http://www.saltmine.com.ua/story.php

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

поки в шахті, доти добре, а вийшов з шахти.... все як було...........

астматичну алергію ефективно лікувати пірогіналом, уколами у спину підшкірно. Ефект дуже хороший і перевірено, особливо у малих дітей.........

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Не буду казати.бо не знаю конкретно,але знаю,що туди попасти дуже важко навіть для місцевих жителів,дуже багато їдуть зі всього бувшого СРСР.І знаю,що навіть промислово випускали штучні печери де створювали мікроклімат справжньої печери.Якби не помагало то б цього не робили.
    P.S.Я хоч і представник традиційної медицини,але ніколи не говорю ніколи. Тобто я не є категоричним,і за своє життя бачив багато випадків,коли традиційна медицина ставила хрест на хворому,а хворий викарабкувався.Я вважаю,що наука ще тільки привідкрила можливості людини,і багато ще наші нащадки будуть відкривати.Я знаю.як важко перебудовувати мізки на новий лад,коли тебе вчили,що при ГРВІ потрібно давати антибіотики з профілактичною ціллю,а тепер медична наука каже що не треба.Я також емоціями не можу прийняти це,але розумом кажу,що треба,впроваджую нові методики і бачу що все діє добре,і дякую сам собі що зміг себе переломити.

Останнє редагування: 28 лют 2009
  13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Шановний smeet, дуже дивно у Вас в свідомості поєднуються останні наукові рекомендації і "віра в чудо" на підставі "якби не помогало, то цього б не робили".

Астма - хронічне захворювання, яке не можливо вилікувати. Але його можна контролювати на стільки, що воно не буде заважати життю. Це можливо за умови усвідомлення, що чудес не буває ;).
    Соляні шахти можуть давати полегшення на момент перебування там. Але не повне одужання!

Корисна загальна інформація про астму http://www.atmosphere-ph.ru/images/books/gina-patient.pdf

Астма у дітей http://www.atmosphere-ph.ru/images/books/gina-pediatr1.pdf

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановна nata-k.Я не настоював,що дане лікування повністю виліковує захворювання.Але людям на деякий час(не назавжди,але і не тільки там) стає легше жити з своєю хворобою.Я надто довго пропрацював в офіційній медицині,щоб перестати бути категоричним.Колись при СРСР нам категорично атеїсти заявляли про відсутність Бога.Тепер більшість суспільства цю аксіому не сприймає.Релігійні діячі, називали Дарвіна єретиком,але тепер його основну працю сприйняли,як таку що можлива,як одна із теорій.Нас учили,що обов"язково при ОРВІ треба призначати антибіотики з профілактичною метою.Тепер категорично це забороняють.Ще років з 10 назад сміялися з виразу про біополе людини.Тепер вже не сміються,а багато вчених доказує,що воно є,і що можливий вплив на людину не тільки фізично,але більш сильним біополем
    на менш сильне біополе.Вже є прилади,які фіксують цей вид матерії(так ще слабо вивченої).Я на свої очі бачив прилад,за допомогою якого фіксувалось біополе людини, і за допомогою цього приладу,було прогозовано захворювання,яке проявилося через 1,5 місяця.Ви прекрасно знаєте,що ще 20 років назад,про гомеопатію говорили як про лженауку,а тепер основи гомеопатії викладають в ВНЗ.Мільйони жінок користуються Ременсом кожного місяця,навіть не підозрюючи що це гомеопатичний засіб,і головне що помогає.Зі мною працює колега,яка рік назад ні з чого ,на Великдень втратила мову(молода мама,якій 24 роки).Пролікувалася три тижні в обласній клінічній лікарні.і виписали додому з рекомендацією інвалідності(уявляєте в 24 роки лікар) йшла б на інвалідність.Де возила її мама не хоче нам казати по цей день,але вона чудово розмовляє, і про хворобу згадує,як про кошмарний сон.І в обласній лікарні її дивились не прості люди,в них були зв"язки і були консіліуми за участю професури медуніверситету.Коли почули вже потім,що вона заговорила,то просили,щоб приїхала на обстеження,бо не вірили,що таке може бути.
    Є багато такого чого не пишуть в наших підручниках по медицині.Я моментально можу зняти головний біль.надавлюванням на спеціальні точки.Не користуюсь нашатирним спиртом,бо є 4 точки на тілі людини,котрі діють набагато краще нашатиря.Каплі в ніс не купляю ніколи.бо вмію закладення носа теж знімати.Є такий метод Шіацу.Він теж противний нашій офіційній медицині.
    Я до цеї теми підхожу більш демократично.Теорія відносності Енштейна.Це так само як віра.Згідно християнства тільки християнська релігія правильна,всі інші ні.Мусульмани думають так само,тільки правильною вважають свою релігію.Тібетці ......... і т.д.
    Людина в зрілому віці ніколи не буває категоричною.бо з висоти прожитих літ бачить,що все пропливає,все змінюється.
    Почитайте Мірзакаріма Норбекова.Дуже розумний чоловік.На яскравих прикладах він доказав,що немає нічого неможливого.Людина сама для себе може зробити більше ніж 100 лікарів разом взятих.

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Шановний smeet, до жодної категоричності я не закликаю.

От з цими загальними фраза погоджуюсь повністю. А далі, вибачте :), повна маячня.

Подивіться на от цю свою фразу - вона сповнена протиріч. І це поганий знак.

16. levandivka

Та йой!
    Звичайна річ в дописах Смііта...:mocking:

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

В чому Ви їх бачите? Два місяці назад чашка кави(і не тільки) визивала дуже важку анафілактичну реакцію в мого сина.Поки ми не зрозуміли і не виключили каву. Тепер вживання кави не приводить до реакції.Це після 3 тижнів вживання гомеопатичних препаратів.А по-Вашому,я повинен був чекати наступного приступу і колоти адреналін з тавегілом і преднізолоном після необачно випитої чашки кави?Це я мав на увазі.І не вважаю я протиріччям, якщо офіційна медицина каже що данне захворювання не виліковується,то лягати на стіл і брати в руки свічку. Я людина такого типу котра не здається і піде хоч куди і найде хоч що лиш би помогло.Тому що вважаю,що людський організм вивчений лише на 10-15 %,якщо не менше.І називати маячнею нічию думку не буду,якщо вона не співпадає з моєю,хто зна де маячня а де правда.
    Ви якби не вкололи,то б не були Левандівкою:good:Привичка-друга натура.

Останнє редагування: 1 бер 2009
  18. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Не можу не погодитись з шановним смітом, щодо недопустимості абсолютної категоричності, а особливо в медицині, що є наукою досить неточною і рекомендіції міняються з плином часу, з новими знаннями.

З точки зору знань, я можу тільки констатувати просто величезні успіхи сучасних розробок, сучасних технологій.
    Те, що в інституті було фатальним - тепер часто ліковане. Є щораз більше пухлин, що виліковуються назавжди. Візьміть до уваги Амстронга, велосипедиста, що вилікувався від пухлини, що метастазувала в мозок. Я бачу таких людей щотижня, мабуть. Маю також особистий приклад вилікування від пухлини двох дуже мені бизьких людей і т.д.
    Таке лікування - це важка робота, потребує маси знань, часу, терпіння. Але це вже дал-е-е-е-ко не фантастика.

Ми ще багато не знаємо. І та ж сама гомеопатія - вона зовсім не вивчена в глибину. Лікуючи гомеопатичними препаратами ми чітко не знаємо, які їх побічні дії. А серед них є і дуже серйозні, як і в кожної хімічної речовини. Це казочка - про малі дози і нешкідливісь. Малі дози відносно чого?

Сучасна медицина "наотрєз" не заперечує гомеопатії, як такої. Її дія вивчалась і вивчається і надалі, щоб поставити на службу людині, але поки якоїсь ефективності не доведено. Це не означає, що гомеопатія не може мати якийсь лікувальний ефект, але в основному часто він рівний плацебо.

І ще дуже важливо - ринок гомеопатичних препаратів, це такий же величезний бізнес, як і ліків, як і всього решта.

Сучасні ліки вивчені достатньо сильно і людина, що їх виписує, в основному знає, яких небажаних дій можна очікувати, які протипокази.
    Це не випадок гомеопатії, де жодної доказової бази не існує і я б ніколи не наважився виписати своєму пацієнту хімічноактивний препарат, дія якого вивичена лиш дуже частково і не відомо ким.

Це вже друге питання, що дуже важливим, якщо не найголовнішим, чиником в будь-якому лікуванні є віра і довіра до цього лікування.
    Жодні найновіші препарати, найскладніші операції не будуть повністю ефективними, коли пацієнт не матиме довіри до лікаря.

Лікування ефективне, коли хворобу лікар лікує разом з пацієнтом, коли є повна довіра, коли як помиляються, то помиляються двоє, і як є успіх, то успіх - на двох.

А поки у нас лікар завжди винен у тому, що паієнт захворів. Найчастіше людина недбало відноситься до свого здоровя, приходить до офіційної медицини в більш ніж запущеному стані і тоді звинувачує лікаря в тому, що він недобре опікується його здоровям.

Чуда нема. Крім того наша медицина і сама в запущеному стані, а владі то далеко. От кожен українець вимушений знаходити свій вихід з ситуації і важко його звинуватити хоч в чомусь.

Взаємні звинувачення - це тупиковий вихід з ситуації, яка є тільки наслідком нашої прогнилої системи. В США теж не кожен має доступ до своєї найрозвиненішої медицини світу. Але вони почали зміни. А "наші" і далі - нагло брешуть і крадуть.

Останнє редагування: 1 бер 2009
  19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Шановний smeet, Ваші слова (не тільки ті, щоя процитувала вище) часто містять два протилежних заклики. Якимось дивом у вашій свідомості це поєднується в одне ціле. Але на практиці такі погляди лікаря можуть лише нашкодити.

От Вам свіжий приклад.
    Ви погодились з дописом шановного TARIKAFR. Отже ви погодились із
    І в той же час Ви допускаєте випробовування невідомо чого (тобто гомеопитії :).) на собі, свому сині і, напевно, своїх пацієнтах.

Можете пояснити такі протиріччя?

20. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Можливо, це пояснить. Хоча б частково:

"...я знаю, как делается гипноз. Почему это действует, я не знаю. Я знаю, что гипноз действует точно также, как вы учитесь, запоминаете и т. п. Он действует точно также, как вы понимаете язык".
    Д. Гриндер, Р. Бэндлер, "Формирование транса"

Медицина пока еще не наука. Медицина - искусство.

а де твій аватар? :)