Медицина і здоров'я: оффтопи

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Chortenia, 30 лип 2008.

1. WAW

WAW Well-Known Member

Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

Напрасно, напрасно. Я, например, прекрасно осведомлен о побочных эффектах анальгина. Но, если он мне помогает максимально быстро и эффективно, то я предпочту пару таблеток принять, чем терпеть приступ головной боли, который тоже неизвестно чем кончится может. Причем сейчас. А побочные эффекты... Когда то будет, и будет ли вообще ;)

А так, тема интересная. напоминает анекдот:

Пациент: "У меня болит голова!"
    Врачеватель:
    2000 до н.э. - На, съешь этот корешок.
    1000 н.э. - Эти корешки - колдовство! Прочти молитву!
    1850 н.э. - Эти молитвы -глупое суеверие! Выпей эту микстуру!
    1940 н.э. - Эти микстуры - обычное шарлатанство! Прими эту таблетку!
    1985 н.э. - Эти таблетки неэффективны! Прими этот антибиотик!
    2005 н.э. - Эти антибиотики искуственного происхождения! На, съешь этот корешок.

Если серьезно, то нет абсолютно безвредных лекарств, как нет абсолютно полезной пищи. Вопрос в подходе к лечению, как у пациента, так и у врача. По сути, врач не сильно заинтересован, чтобы люди не болели. Еще один анекдот в тему:

Молодой доктор из 100-летней династии врачей хвастается отцу:
    - Знаешь, папа, я за один сеанс вылечил пациентку, которую ты лечил 15 лет.
    - Молодец, сынок. Только знай, что за эти 15 лет она оплатила твое обучение в престижной школе и медицинском институте.

Так что, будут еще и непроверенные лекарства, и заведомо неправильно выписанные, и лекарства "в нагрузку", так, на всякий случай. Везде, где есть деньги, человек и его здоровье будет на втором плане.

Опять же, медицина не стоит на месте даже в трактовках того, или иного состояния организма. Кто бы мог подумать еще лет 30 назад, что врачи будут советовать НЕ СБИВАТЬ температуру? Да при 37,7 уже жаропонижающие назначали, а такого доктора враз объявили бы шарлатаном и неучем.

То же и в отношении гомеопатии. Ну непонятно, как она работает. Но работает же. Probatum est, так сказать. Вот только, если, не дай Бог, будет гнойный сепсис, или еще что-то подобное, я однозначно предпочту антибиотикотерапию, пусть даже после этого буду год печенкой маятся. Гомеопаты тоже люди. А человеку что? Правильно, Erarum humanorum est. Только вот такие ошибки могут весьма дорого обойтись. Это, кстати, не только гомеопатии касается. Но все-таки, иногда лучше дать залп Градом, чем пытаться противника рапирой приколоть.

А так, лучше быть богатым и здоровым. Чем меньше человек ходит по врачам (каким-бы то ни было), тем здоровее он будет. ИМХО.

• Подобається Подобається x 3
  2. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Самомедикаментація дуже часто також сприяє поширенню побічних ефектів.Ті ж самі болі голови далеко не обовязково вимагають знеболюючих чи навіть і медикаментів вцілому, без яких потрібно обійтися, як є змога., Медикаменти є сильними хімічно активними сполуками, особливо типу АНАЛЬГІН, що надзвичайно токсичний. Тобто АНАЛЬГІН, як перший лік - ніколи! Той ж ПАРАЦЕТАМОЛ є значно менш токсичним. Та все залежить від кожної конкретної ситуації.
    Болі голови характеру мігрені - це інакше лікування, спокоєм в темряві і нестероїдними протизапальними засобами чи триптанами. Болі голови можуть бути невралгічні і лікуються прориепілептичними препаратами. Болі голови від підвищеного артеріального тиску без змісту пічкати анальгетиками, не понизивши тиск. Дуже часто голова болить від пониженного зору, коли це ще не відчувається самою людиною. Тут припинення тривалого читання і окуляри замінять анальгетки. Болі голови при синуситах вимагають ще і антибіотика...При підвищеному очному тиску шалено болить голова і анальгетики тут не головне лікування...
    А хронічні головні болі, що дуже часто трапляються - і зовсім лікуються ВІДМІНОЮ ВСІХ знеболюючих чи ліками від депресії.
    А ще болі голови можуть лікуватися комірцевим масажем, вдиханням концентрованого кисню, фізичною активністю чи простою прогулянкою на природу, зміною клімату, припиненням куріння... є 500 причин болей голови. Часто навіть суперспеціалісту важко знайти причину і підібрати ПРАВИЛЬНУ тактику.
    Все наговорив до того, що ліки є штука токсична і часто небезпечна і їх призначенням, як мінімум, має зайнятись людина компетентна в проблемі. Як бачу, якими купами люди собі ліки самі вибирають і носять з аптек - страх бере. То чого б не мати побічних ефектів тільки від цієї проблеми вільної доступності медикаментів і надмірного самолікування?

За свою карєру ніколи не бачив лікарів, що завєдомо неправильно виписують ліки! Якщо десь таке існує, то та людина не є навіть людиною, не те, що лікарем.

• Подобається Подобається x 6
  3. WAW

WAW Well-Known Member

Вот и я говорю, что сапог в бою надежнее.

Тю, та я взагалі крім анальгину ніякіх інших ліків не знаю. Тобто знаю, але не використовуваю.

Та де ж таку взяти? А якщо назначить щось таке, від чого голова сама відпаде? Від анальгину точно не відпадає.

Отж бо й воно. А комора зараз трищіть.

Навмісно мабудь що й не виписують. Це я погарячкував. Перепрошую, якщо образив когось з лікарів. Але всілякі чудодійні біо- гео- нано- фіто - це скільки завгодно. Та й німесулід ще цього зимку дітям виписували. Та й антибіотики теж пропонують направо і наліво по три преперата одночасно.

4. TARIKAFR

А хіба ви себе рахуєте компетентнішим зі лікарів? Всьо лічим анальгіном? Маєте на то право, але чи то добре для Вас? Не факт.
    Медицина - то не просто професія, а мистецтво! А це не кожному дано, навіть що з трьома дипломами в кишені.

5. WAW

WAW Well-Known Member

Та бороні Боже! Але є випадки, коли маєш бути сам собі за лікаря. Хоча я цілком згоден з тим, що треба заборонити відпускати лікі без рецепту. Хоча, це теж палка о двох кінцях. У нас лікарь ні за що фактично не відповідає, тож прийшов, попросив, тобі й виписали що забажаєш. А на заході рецепти - це цілком легальний й прибутковий бізнес. Рецепт виписується наприклад на тиждень (бо він там має строк дії), треба ще такі лікі - йді до лікаря, плати за прийом, навіть, якщо весь прийом - це виписування рецепта.

Ні, тільки голову, якщо болить. :) Й що саме дивне, так це те, що крім клятого анальгину нічого не допомогає.

Ото в нас й творять митці. Але все більше на кшталт Малевіча, або Далі :)

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А Вам не подобаються Малєвич і Далі???:ireful1:
    Хоча... щодо Малєвича... А от Далі!!!:dance:

Чо це Ви на лікарів вз"їлися? Сказано - мистецтво!:cowboy:

TARIKAFR -е!
    Не ведіться! Нас підкалують! Я так думаю!:radist:

• Подобається Подобається x 1
  7. TARIKAFR

Так то випадки. А я закликаю не пічкати себе медикаментами без розбору.
    А як знати, що забажати, та ще і так, щоб себе не закопати? Вибір медикаменту - складна річ. Знайдіть собі часу знайти професіонала і займіться Вашим здоровям РАЗОМ!
    Не знаю про США, та якщо мова іде про Європу, то це повна нісенітниця. Я там працюю і жодних проблем ні з рецептами, ні з оплатами медичних послуг люди тут не мають. Видається маса рецептів на 3 місяці, послуги лікаря на 75% оплачує держава, а 25% - приватна страхова компанія. Важкі хвороби і непрацюючих людей держава оплчує на 100%.
    Тут держава дуже суворо наглядає за медициною, не даючи перетворитись на чистий бізнес. Чи лікар в приватному, чи в державному секторі - абсолютна зацікавленість в найвищій якості лікування. Лікарі з деякою недовірою ставляться до всіх нововведень, рекомендованих фармкомпаніями і по 100 раз все перепровіряють, перш ніж випустити препарат на ринок. Часто це грає проти пацієнтів, бо є маса медикаментів вже по 5-10 років зарегістровані в США, та ніяк не вийдуть до європейців, інколи змушуючи їх їхати до США по лікування, особливоце стосується пухлин.
    Та медицина залишається бізнесом, як і більшість речей сучасного світу. Але без бізнесового компоненту не було б розвитку, не було б досліджень. Помилки були завжди, вони є, вони будуть. Їх не уникнути, але висновки потрібно знати робити, щоб не повторювати вже чиїсь зроблені до нас.

• Подобається Подобається x 2
  8. TARIKAFR

Та нехай, як то від того легше йому, то вже добре. :) З мене шапка не впаде.
    Звертаюсь до тих людей, що хочуть слухати, аналізувати, щоб зробити свої висновки, навіть і протилежні з моїми рекомендаціями.
    Без повної інформації з обох точок зору в таких складних питаннях, як здоровя, мож купа дров наламати. А воно то треба?! От і напрягаюсь, як маю час. Буду радий, як мої дописи хоч і одній людині підуть на користь. Діло не в кількості - а в якості, як казав хтось там, десь там.:)
    Будьте здорові. / Ростіть великі. / :)

• Подобається Подобається x 2
  9. Е.Стілл

Е.Стілл Well-Known Member

Щодо болю голови, багато причин вже перераховано вище, та маю маленьке уточнення: основна кількість больових рецепторів представлена в сполучній тканині, та в свою чергу є в судинах та оболонках мозку (dura mater!!!) - от і відповідь, хто кричить про допомогу, а от уже доктору приймати рішення ("закрити рот" чи допомогти, у випадку, якщо компетентний). Майже всі ліки (анальгетики №1 В СПИСКУ) діють по принципу "закрити рот" або точніше очі. Як кажуть:"Очі не бачать - серце не болить". Але це ж неправда!!!

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А карта Корал-клюбу там не діє? ;)

11. Dr. Alex

Dr. Alex Well-Known Member

А может хватит?... Или тебе по кайфу умным прикидываться?.. :crazy:
    Надо ж периодически блеснуть интелектом, а то забудут..

12. levandivka

Нє!
    Пєріодічєскі - Ви заходите, а я - "вєсь вєчєр на манєже" :)))

13. Dr. Alex

Ну я так и пойняв.. Вся жизнь на форуме.. В туалет время сбегать есть??

14. levandivka

А вмене ноут і Wi-Fi :dance2:

15. Dr. Alex

о_О Ты шо?.. С ним спиш?..

16. levandivka

Навіщо? В мене дружина є. :good:

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Жена долго смотрит телевизор, потом начинает что-то бормотать, потом - мужу:
    - Прикинь, я уже с телевизором разговариваю!
    Муж - компьютеру:
    - Прикинь, она уже с телевизором разговаривает!

• Подобається Подобається x 7
  18. консультант

консультант Дуже важлива персона

Це, Степаничу, не Вас стосується, воно справді мало місце в моєму житті.
    Коли брав довідку в психіатра, був шокований його поведінкою. Якби не білий халат і білий кептурик на голові, міг би подумати, що це хворий на прийомі в лікаря.
    І вже не від одного чув, що невропатологи, психіатри і сексопатологи якось дивакувато себе ведуть іноді.:)

19. levandivka

А терапевти кашляють. :mocking:

20. iso

iso Well-Known Member

Не продовжуйте, ради Бога... Про проктологів, урологів...:bad:

а де твій аватар? :)