Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи хочеться. але така вже специфіка їі роботи. відповідно, іноді каже діагноз, іноді просто за тебе говорить всі симптоми і що ти та де лікувала (при чому все каже вірно). тоді й відпадають всі запитання.
Я психіатр А взагалі доведено, що майже 50% УСІХ хвороб успішно лікуються психотерапією. Я ЗНАЮ, що дааааааалеко не усі лікарі не те що не на ТИ з ЕКГ, а навіть не зможуть назвати її зубці. Вже не кажучи хоча б про елементарне її тлумачення. І це якщо брати тільки серед терапевтів. Я теж. Плюралізм думок найшов погодження в ПП.
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Бажання чуда, пророцтв.... Так, заманливо. Але що то має до медицини? Ірено, ну, а як Ви будете змушені змінити лікаря - що робити Вашому настопному лікарю? Розповіді про чуда не сильно допоможуть зрозуміти що з вами власне було. А це може бути важливо.
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Додано через 2 хвилини Річ у тім, що ДОСІ всі лікарі розводили руками. вони незнали від чого субфібрильна температура (постійна), як лікувати депресивні стани ("дівчино, нічого вам не баркує"), чому у повністю здорової (з огляду гінекології) жінки два викидні й непляддя... то як гадаєте: є в мене потреба знову змінювати лікаря? Додано через 5 хвилин так, вона не написала розгорнутого діагнозу на два листки А-3, але сказала, що я перенесла запаленян трійничного нерва, що від того розвинувся герпес, що зараз він гуляє по крові і знаходить слабинки. і я їй охоче вірю, бо все це було, але жодні вислідки зараз вже цього не показують.
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи от якщо Ви більш детально розповісте які були дослідження, які їх результати? То, можливо, я б Вам підказала чи треба змінювати лікаря
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо Думаю, Степанич каже про той випадок, що й я казала - якщо людина змінить лікаря, то дії попереднього лікаря мають бути чітко описані, має бути діагноз.
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо Не зрозумів питання. Відповім як зрозумів. Ну, наприклад, Вам потрібно знати, яка технологія пошиву майстром Вашої сукні? Головне, щоб вона була гарною. Так і у даному випадку. Ми вище говорили про ІХС. Але це не діагноз. Вірніше, це НЕПРОФЕСІЙНИЙ діагноз, який не дає уявлення про причини, розвиток, форму, стадію, наслідки і т.д. хвороби. А саме від цього залежить правильне лікування. Пацієнт його хоче сам призначити, начитавшись інтернету? Чи у пацієнта більше знань як лікувати хворобу і лікар потрібен тільки для діагностики? При цьому я наголошую, що пацієнту на його прохання зобов"язані видати детальну виписку з історії хвороби або амб. картки. Але не для нього, в принципі, а для інших лікарів, якщо така потреба виникне. Звісно, є винятки. Наприклад, хворим цукровим діабетом бажано мати при собі інформацію про хворобу. А взагалі це питання теоретично-риторичне. Тому що хворі знають свої діагнози, частіше в загальних рисах, але знають.
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо Щось я все одно не розумію. Ваша реакція, приходите до лікаря, вона вас оглідає і каже: 1. РОбіть те-то 2. Пийте те-то і те-то і те-то І буде вам щастя. У вас не виникає питання, а навіщо і для чого вам то?
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Десь мій допис зник ???? Я думаю, Степанич каже про те, що діагноз та всі детальні записи призначень особливо важливі при зміні лікаря. Що б наступний лікар міг точно знати, що робив попередній. А отже, що можна очікувати у стані людини. О! В саме яблучко . " А навіщо питати лікаря що він робить, адже я йому вірю!" от яку відповідь дають люди. І про що це свідчить? я думаю, про бажання зняти з себе відповідальність за лікувальний процес. А відповідальність завжди і на лікарі і на пацієнті (має бути)
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо Сумно, але дуже часто так і буває. Але звісно що не повинно бути! Лікар (нормальний лікар) повинен обстежити, з"ясувати стан здоров"я пацієнта і ПОПУЛЯРНО пояснити, що в нього, які причини хвороби чи патологічного стану, що треба зробити для одужання, які медикаменти/процедури і для чого він повинен приймати, які можливі побочні дії і т.д. і т.п. Боткін (хоча може я й помиляюсь із авторством) говорив: "Поганий той лікар, відвідавши якого хворий не відчув полегшення". Тільки ВІДВІДАВШИ! Ми ж ведемо мову про МЕДИЧНІ ДІАГНОЗИ.
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Дозволю собі додати, що медицина, це настільке складне мистецтво, що надіятись ідеалу - марна справа. Часто таке буває, що чіткого діагнозу на даний момент немає. І коли лікар є професійним, то він легко визнає це перед хворим і спитає поради в колег. Часто діагноз міняється по ходу діагностики чи навіть простого спостереження. Та найбільша відповідальність за власне здоровя все-таки на лягає на пацієнта, який може погодитись чи ні з висновками лікаря, виконувати чи ні його призначення, та і просто поміняти лікаря на іншого чи і самому лікуватись на власний розсуд. В усіх випадках людина має в принципі орієнтуватись в стані власного здоровя, що є величезною допомогою для лікаря, що бачить вас вперше. Бачачи вашу проінформованість у власному стані здоровя він три раз подумає, перш ніж зробить свої висновки. Йому значно легше працювати в співпраці з пацієнтом, а не в взаємогрканнях, як то часто є. Закликаю людей завжди просити чіткого і ясного висновку стану Вашого здоровя, яке у вас одне, а пацієнтів у лікаря багато. А особливо коли він компетентний.
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Ну і? Що Ви хочете цим сказати? Можна ж список продовжити, крім ліків. Наприклад: пестициди (які ми вживаємо з їжею), генетично модифіковані продукти (яких в Україні валом), мобільні телефони (ніхто не довів, що вони не призводять до небажаних наслідків), синтетичний одяг (носили свого часу кримпленові брюки? щоб знали - знижає потенцію), і пр. і пр. Я вже не кажу про електроприлади, які можуть "вдарити"; газ, який може вибухнути; автомобіль, який може призвести до загибелі... ЩО ВИ ХОЧЕТЕ ДОВЕСТИ, ЛЕВАНДІВКО???
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Я? Необхідність дуже обережного ставлення до рецептів. Німесулід, наприклад, пропонували і моїм дітям, які мають "до 12 років". Парацетамолом корустується дуже багато людей. Сподіваюся, буде менше.