Відповідь: Медицина і здоров'я Є така річ... сила думки велика річ. Є люди які просто як в народі кажуть вмовляють в себе хворобу. Ось у них наприклад щось легенько заболіло і вони починають думати що все, це у мене розвивається та чи інша хвороба. Тоді людина сама себе заганяє в депресію і в результаті таки починає розвиватись хвороба. Є люди які навіть при найтяжчих захворюваннях себе вміють тримати в руках а є люди які навпаки розкисають.
Відповідь: Медицина і здоров'я А ви ніколи не відпрошувалися зі школи, бо у вас "живіт болить" і при тому робили вигляд, що вмираєте??? А часом він після того і боліти починав. А якщо людина ще й іпохондрик до всього...... Нє, у нас їх лікарі вигадують. Самі вигадують, самі й лікують, чим вам не плацебо :ninja: Не вліплять... Гілку і так перейменували в офтопи хоча дана тема дійсно заслуговує окремої гілки Групи, групи. Мене цікавить підхід до мене, а не до групи. а не "этого быть не может, потому что этого в принципе не может быть". Додано через 2 хвилини Ги, в мене якось і те, і те. У школі дуже хотіла захворіти, бо то епідемія грипу, то ще якась фігня, купа народу до школи не ходить, а я кожен день Не вдавалось :ninja: Зате, коли я починаю хворіти - я герой :cowboy: Тіпа, от подивіться на мене, я хора, але так тримаюсь :D:D:D:D:D:D:D:D
Відповідь: Медицина і здоров'я Вас цікавить мій особистий досвід? Я ніколи. Тут я з Вами в деякій мірі погоджуюсь. От, наприклад діагноз ВСД, який на пострадянському просторі ставлять дуже часто (при чому людям із реальними характерними скаргами). Але.... такої хвороби нема - у світовому каталозі діагнозів цей давно відсутній. Але як це пов'язано з плацебо? Я не робила таких висновків (чому Ви так налаштовані?). Кожна людина, дійсно, індивідуальна. Але не на стільки, щоб не піддаватись жодній класифікаії . Зара в Вас говорить бажання індивідуальності (суто психологічний момент ). І я Вас розумію, повірте. Та все ж представників одного біологічного виду можна (і потрібно) ділити на групи. Iнакше вийде нонсенс. Вдумайтесь, заперечення узагальнень заперечує можливість навчання. Якщо кожен абсолютно індивідуальний, то жоден досвід лікаря не має цінності. P.S. А я думала ми спробуємо ефект плацебо обговорити... Вам не сподобалась та друга стаття? Пошукаемо іншу? Чи "многа букав" ? P.S.S. Я в цій темі зацікавлена не більше вас - я не лікар і не психолог
Відповідь: Медицина і здоров'я Якщо ви говорите про вегетосудинну дистонію, то, наскільки я знаю, це не хвороба, це синдром. А у нас цей діагноз ставлять усім, кому не ліньки. Як і остеохондроз. Я говорю виключно з власного досвіду відвідування лікарів. Попгоджуюсь, для класифікації, для покращення, для полегшення вивчення і т.д. От тільки не тоді, коли я приходжу на огляд і лікування, а мене чешуть під одну гребінку. Можете вважати і так
Відповідь: Вакцинація дітей: за і проти Вы знаете, Уляна, я сегодня зашёл в несколько донецких больниц, в том числе в областную. Это ужасно. Мы говорим о разных материях, извините.
Відповідь: Вакцинація дітей: за і проти Вот и я хочу донести эту мысль, что перед темь, как хулить ЮНИСЕФ или кого другого, то самим у себя бы порядочек навести стоило. А то чё на другого пенять, коли у самого рожа крива. Вот построим человеческое государство, выберем человеческую власть, а тогда можна побороться и с мировым массонским заговором против Украины, если такой есть, конечно. А Януковичи и его банда, извините, в тех же больницах лечатся, что Вам удосужилось увидать? Ох как сомневаюсь. Нэ - они себе частные стадионы строят.А жаль, а то простому люду б выпала просто золотая фишка. Не Донецкая обласная - а клиника Майо тебе. Речь идёт о всех регионах нашей Украины и о всей бандитской власти!
Відповідь: Вакцинація дітей: за і проти Хороша пропозиція. Але нардепи тут до чого? То вони в полУклініках людям брешуть? Можемо не встигнути. Мутації захлиснули...
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Учора чоловік із сином читали віршики від а-ба-би-га-ла-ма-ги. Читали віршика про хворе ведмежа. І так то мені нагадало форумну гілку здоров"я. Бо якось вона мені запам"яталася дописами Уки. І в тому вірші якраз є лікарі кабан, цап, і всі лікують ведмежа від дивних хворіб, дають ліки для нього неприродні: жолуді, капусту... І оте а сова, що чуйно спала засміялась і сказала не хвилюйтесь, все в порядку він нічим не захворів просто вранці біля хатки аж відерце меду з"їв Ще й аватарка підійшла на всі сто. Отакі роздуми та асоціяції.
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи причому кожен вас зрозумів по-своєму ще є цікава гілка - популяризація ГВ теж нісенітниці пишуть - навіть ту ж поліклініку відвідуючи - ну не могли не бачити стінгазети "ГВ - то круто!" - і такі вже років 6-ть висять то як мінімум з 2000-го року - "державна програма". Але - таки що не зробиш в боротьбі за істину та права == хех - буде шквал "нєодобрямс!" - в тій казочці описано лікування методами "цеця в медицині двайці років - санітаркою в лікарні" - і "знайомий гомеопат в таких випадках радив..."
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи гомеопатія -- це щось на кшталт "тре вірити і всьо буде"... )))))
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Угу... - Ви думаєте,що здоровий... Але ви є хворий! І це вам допоможе!
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Якщо і є то самопальні, вигорілі від сонця, зроблені того ж 2000 р., а поряд яскраві рекламки дурників, сумішей і т.д. + лікарі-педіатри (і не тільки) розказують: дитина не наїдається - догодуйте сумішшю, або ваше молочко не підходить(при діатезі) - догодуйте сумішшю, або... - догодуйте сумішшю... Це в них як мантра вже звучить... або панацея від всього...Я не є агресивна мамочка, але виходячи з поліклініки - найчастіше ловлю себе на думці-цитаті "Повбивав би...
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо Додано через 6 хвилин Так і не зрозумів що лікуєм. Якщо це простий невротичний стан, то у Вашій ситуації і половини того буде достатньо для плацебо ефекту. Та я не настільки сильний в медицині, щоб ставити діагноз по інтернету, а тим більше корегувати лікування лікаря, що Вас бачив. Та не хвилюйтесь, тут на форумі є такі специ, що з легкістю це зроблять. Практично: як Вас турбує тільки кількість ліків, то вільно подискутуйте це питання з Вашим лікарем. Як ще щось - то порадьтеся з інакшим фахівцем. Я тут абсолютно не згоден !!! Пацієнт повинен знати, як, чому і що в нього лікують!!! Навіть, і особливо,коли нема 100% впевненості в Вашім діагнозі. Це ж не худобу лікують і мова іде про його здоровя! 21 століття за вікном. Ця інформація від пацієнта / ІХС наприклад/, коли він госпіталізується ургентно, може повністю змінити тактику лікування в умовах відсутності повних даних і спасти ЙОГО життя в прямому змісті слова!!!
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо Не подобається Форум?.. Прошу дотримуватися теми! Хтіли консульації - майте. Консультуйте (або ні). Для решти - використовуйте відповідні гілки!
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо Якщо Ви лікар - Ви пишете АБСОЛЮТНО НЕПРИПУСТИМІ РЕЧІ! Маю на увазі у даному конкретному випадку, на форумі. Тут можна говорити з точки зору Закону (так, лікар повинен йому пояснити, причому у доступному вигляді), або з точки зору здорового глузду. Якщо пацієнт БАЖАЄ знати свій діагноз для того, щоб проконсультуватися з іншим лікарем, йому звичайно ПОВИННІ дати виписку з РОЗГОРНУТИМ ФУНКЦІОНАЛЬНИМ діагнозом (яки пацієнт скоріше за все не зрозуміє). А у наведеному випадку з ургентним станом при ІХС - що ж за лікар, який не поставить цей діагноз, причому РОЗГОРНУТИЙ при огляді такого пацієнта? Якщо "нарвешся" на такого лікаря, то ніяке знання діагнозу не допоможе! Левандівко, здається, я прооффтопив! Будь ласка, перенесіть нашу з ТАРІКАФР дискусію у відповідну гілку. ЗІ: "Повинную голову мечь не сечет!"???
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо То дале-е-е-е-е-ко не про Вас, Степаничу, була мова.
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Угу...угу... Переконают у всьому... "Це перебіг хвороби...При тій хворобі так повинно бути..."
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Напевно, шановний Степанич дотримується думки, що плацебо ефект - це теж ефект . І чим складніша схема, тим вище імовірність його досягнути . Шановна, Ірена, а Вам самій не хочется знати свій діагноз?
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи От і тоді теж знання своїх болячок допоможе і лікарю і йому у важких ситуаціях. Чи Ви впевнені, що всі лікарі на Ти з ЕКГ? Не факт. А чого говорити про закон, де маємо нашу реальність. Я є лікар і ЖОДНИХ неприпустимих речей не говорив. Я відповідаю за кожне своє слово!