Медичне страхування сьогодні та завтра.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Apaullo440, 30 тра 2007.

1. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

Відповідь: Медичне страхування сьогодні та завтра.

Перспективы появления страховой медицины в Украине

Страховая медицина, о которой твердят вот уже 15 лет, теперь приобрела более-менее реальные очертания. Правда, пока только на бумаге... Что такое страховая медицина?

Лечение, даже в развитых странах, вещь дорогостоящая и не каждому по карману, в том числе и в благополучных по материальному состоянию Европе и Америке. Но для того чтобы сделать его более доступным, в большинстве развитых стран мира существует, хотя и в разных вариантах, институт страховой медицины.

Страховая медицина – это форма организации здравоохранения, которая предусматривает обязательное государственное страхование от болезней в сочетании с частной врачебной практикой и частными медицинскими учреждениями. Такая система организации медицины позволяет поставить оплату труда медперсонала и доходы лечебных учреждений в непосредственную зависимость от качества лечения и диагностики. И при этом, с финансовой точки зрения, получение качественной медицинской помощи доступно абсолютному большинству граждан.

Страховая медицина подразумевает медицинское страхование, которое, в свою очередь, может быть обязательным или добровольным. Мировая практика подтверждает, что основой страховой медицины является именно обязательное медицинское страхование. Его цель – гарантия получения медпомощи за счет накопленных средств при возникновении страхового случая. Главный атрибут страховой медицины – страховой фонд. Он формируется за счет обязательных отчислений из заработной платы работающих, отчислений работодателей из прибыли, госдотаций и благотворительных фондов.

Больничные кассы

Предыдущий министр здравоохранения Украины Юрий Поляченко высказал предположение, что на введение страховой медицины в нашей стране понадобится 2–3 года.

Цифры

Планируется, что за год на обеспечение медицинского страхования должно поступить 15,573 млрд. грн.: от работодателей - 7,673 млрд. грн., от застрахованных - 4,567 млрд. грн., средства фонда и местных властей - 3,333 млрд. грн.

В Украине уже появляются первые опыты применения страховой медицины. Одним из ее прототипов можно считать больничные кассы. Они довольно успешно работают во многих городах Украины. Но это форма добровольного медицинского страхования. Если говорить об общеобязательном медицинском страховании, то о необходимости его внедрения заговорили еще в начале 90-х. То есть задолго до появления 49-й статьи Конституции, гарантирующей всем гражданам Украины бесплатное медицинское обслуживание. В 2002 году появился первый проект закона о государственном социальном медицинском страховании. С тех пор в Раду было подано еще шесть законопроектов, предлагающих ввести общеобязательное медицинское страхование. Но все они пока так и остались проектами. Очередной, уже восьмой по счету проект закона «Об общеобязательном государственном социальном медицинском страховании» был зарегистрирован буквально на днях. Проектом предлагается на основе Фонда соцстрахования по временной потере работоспособности осуществлять услуги обязательного медицинского страхования. Внедрение инновации запланировано на 1 января 2009 года.

Разработчики документа - народные депутаты Людмила Денисова (БЮТ) и Ярослав Сухой (Партия регионов) - аргументируют свое предложение уменьшением затрат на дублируемые функции, так как Фонд государственного социального медстрахования будет создан на базе уже имеющегося фонда.

Затраты на оказание медицинских услуг будет нести работодатель (4,2% от фонда оплаты труда) и местные органы исполнительной власти, а клиенты будут оплачивать страховые взносы в части покрытия затрат на материальное обеспечение и социальные услуги фонда.

2. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

Мені міій поліс мед страхування купила компанія, в якій я працюю. Я задоволена. Нещодавно виникли проблеми зі здоровям - звернулась до компанії - ассистанс . Записали у приватну лікарню, добре оглянули. Я задоволена.Планую пройти детальніший огляд у інших лікарів.

3. Princess

Princess Well-Known Member

можливо не зовсім ця тема, але вона здається найближча до шуканої.
    отож: чула, що є обмежений перелік страхових компаній, поліси яких дійсні для подання у констульство для виїзду за кордон. з досвіду знаю, що жодного разу на фірму, котра видала поліс, в консульстві не дивились. може хто в курсі - чи справді є якісь зміни? чи може вони стосуються лише певних консульств?

4. Apaullo440

перелік компаній не обмежується. тут хто перший акредитувався той кращий і той у виграші. Зараз наскільки мені відомо ЛСОУ працює спільно з косульствами над тим щоб спростити процес акредитації вітчизняних компаній.

Додано через 2 хвилини
    http://www.uainsur.com/ua/news/str8
    ось тут можна ознайомитися з подробицями

5. Apaullo440

ЛСОУ совместно с представительствами ЕС продолжает работу по аккредитации страховых компаний

Лига страховых организаций Украины (ЛСОУ) продолжает активную работу с дипломатическими представительствами стран-членов Европейского Союза по аккредитации отечественных страховых компаний в посольствах этих стран.

Лига страховых организаций Украины (ЛСОУ) продолжает активную работу с дипломатическими представительствами стран-членов Европейского Союза по аккредитации отечественных страховых компаний в посольствах этих стран.

Как подчеркнул президент ЛСОУ Александр Филонюк, работа над формированием списка ведется максимально прозрачно на принципах толерантности и объективности.

Лига страховых организаций Украины настаивает на том, что страховые компании, которые имеют соответствующие лицензии и ведут бизнес прозрачно и открыто, могут получить аккредитацию в данных консульских структурах.

Уже получено более 50 заявок от страховых компаний, желающих страховать выезжающих за рубеж, прежде всего, в страны "шенгенской зоны", Швейцарию и Лихтенштейн. Формирование списка продолжается.

"Лига страховых организаций Украины считает своим приоритетным заданием дальнейшую интеграцию отечественного страхового бизнеса в общемировую и общеевропейскую системы страхования, – отметил А. Филонюк. – Аккредитация наших компаний в посольствах европейских стран – один из важных этапов этой работы".

В 2007 году за пределами Украины побывало почти 17 млн украинцев.

18.02.2008 11:55:52 - Страхование в Украине (ukrinsure.com)

6. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Як Ви гадаєте, медецина має бути платною чи безкоштовною?

Як на мене, то всі ми йдемо до лікаря, і несемо якусь "подяку", то невже не краще зробити медицину ОФІЦІЙНО платною

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Як Ви гадаєте, медецина має бути платною чи безкоштовною?

Йой! Ще одна "кардинально нова" гілка? :)
    Ох, ті новачки...
    Читайте Форум! Читайте...

ЗІ: дякую, що розмістили не в Політиці. :)

• Подобається Подобається x 8
  8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Шо да, то да...

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Хі-хі!
    Є умовно безплатна медицина
    Є офіційно платна
    Є страхова.

А ось моя мама (невропатолог) ще у 70-ті - 80-ті роки дивувалася: коли приїздив до Києва пацієнт із західної України, він обов"язково привозив "могорич" - щось їстівне (як мінімум - дорогі цекерки + коньяк). Хтось навіть свіжепатраних курей привіз. :)
    Поступово київські лікарі призвичаїлися до "західного обряду". :)

• Подобається Подобається x 7
  10. Cifalius

:) Буде вам хлопці про що лишній раз поговорити! Ми з паном Левандівкою вже поговорили, і як на мене думаю, це не є проблема

Додано через 22 хвилини
    100%, але це не є нормально на мій погляд! Так можна і пів свині привести...бідний лікар...:)

11. levandivka

Думаєте, в багажник не влізе? :)

Та і взагалі ці слова "Київ"+"бідний"+"лікар"...:)

• Подобається Подобається x 1
  12. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

а що , десь є безплатна ?

• Подобається Подобається x 3
  13. Cifalius

По ідеї так написано в Конституції України

14. nastinka

nastinka відсутня

я також вважаю, краще офіційно сплачувати рахунки чим вони з нас шалені гроші будуть дерти, ще й посилати в свої аптеки!

15. Cifalius

В нас не так дорого і медицина доступна кожному як за кордоном...в мене мама...пульмонологом була...так її всі бомжі в районі знали, аж стидно було, на Привокзальний базар з нею не ходила, я була в шоці :) ...ясне діло, що такі люди в кишеню не покладуть...на хліб не намажуть, тому і говорю, краще офіційно платити, просто кожен буде знати, нащо розраховувати

16. Boris_Kiev

Був якось на поминках однієї людини. Опинився за столом поруч з молодим, але досвідченим ортопедом (я відразу врубився, хто він - досить рідкісне ім"я). Синхронно виходили покурити на балкон. Боже, як його діставали - і гості, і по телефону. Він під час перекуру по телефону когось прилаштовував до лікарні зовсім не свого профілю. І це на поминках !
    Коли прощалися, я запитав - "чи не буде нахабством з мого боку попросити контактний телефон - справа не ургентна. Просто родичка шукає вихід на певну клініку його профілю".
    Він дав візитку. Заступник з наукової частини тієї самої клініки.
    Тон мого запитання йому явно сподобався і він через тиждень залюбки влаштував людині консультацію.

Ледве вдалося примусити його взяти гонорар. Хоча хто я йому - однокласник його колишнього сусіда!

Але моє ім"я-прізвище запам"ятав. Коли після цього Нового року моя дружина потрапила до іншої травматологічної клініки, цей лікар був у Закарпатті.
    Відразу відповів на СМС - а моє запитання було просте "скільки подібне неофіційно коштує у них ?".
    Відразу відповів - з детальними коментарями. Плюс я накинув коефіцієнт - бо просив "ниших" лікарів зробити все на люкс із плюсом.
    Що й було зроблено.

• Подобається Подобається x 2
  17. levandivka

А зараз Ви не знаєте?

Думаю, все впирається у порядність і ПОРЯДОК. Порядний лікар порядному (знайомому) пацієнтові постидається надати непорядну допомогу. Незнайомим в Україні (існуючий "порядок") дозволяє набрехати.
    Стосується любого обслуговування.
    Спеціально для Афтера: "НЕ ВСІ, дуже багато. Небезпечно багато..." :)

Мораль: тре' міняти ПОРЯДОК, которий повинен викидати на вулицю непорядного працівника. А яким чином - вже подробиці.

• Подобається Подобається x 4
  18. Boris_Kiev

Колись (при совку) був районний терапевт Н-ко - немолодий мужик, комплексуючий, злий на весь світ, усіх вважав симулянтами. Усі пацієнти намагалися його уникнути.
    Але коли він пропустив у моєї дружини ускладнений бронхіт (благо, її вчасно госпуталізували до "своїх"), я зайшов до того "чуда" з диктофоном, поговорив "чим він думав" і т.п.
    Вислухав його лайку, потім прокрутив запис і кажу: "слухай, *****, по-перше, ти робиш моїй дружині лікарняний за минулий тиждень.
    По-друге, сам ідеш до головного (інакше ми це зробимо "письмово") і перекріплюєш дружину до терапевта Г.
    Або просиш собі іншу територіальну ділянку. Крапка!"

Більше ми з ним не зустрічалися.
    Ось так можна міняти порядок.

А терапевт Г. давала лікарняний тільки за те, що я сам до неї приходив (а не ганяв пані по ділянці з гірським рельєфом).
    Якщо її нема - мазну фіналгоном під пахвою (ось і температура) і трошки під носом (ось і подразнення) і все одно отримував.
    Без цукерок і грошей. :)

• Подобається Подобається x 2
  19. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

укороти мораль. Укороти до того, що мораль слід починати з себе. Бо саме твої діти, твої сусіди, діти твоїх знайомих і діти ствоїх сусідів - саме вони тебе спонукають до такої "моралі".
    до поливання лайном тих, хто фактично поклав своє нормальне життя (оскільки дійсно люди ж то не дурні на лікарів повивчалися) заради щастя таких-от як ти пацієнтів.
    І будь-яка кількість "поганих лікарів" не виправдає твоєї моралі "а я гівном мазну в загальному" - оскільки говорячи про своїх сусідів (тобто маючи на увазі їх) - ти ображаєш достойних людей.
    І можеш радіти - з кожним таким виступом все збільшуються шанси того, що твої вислови стануть правдою. назви 100 разів свинею - на 101 хрюкне. І лікарі, до речі - теж іноді нетом користуються, і згідно ваших дописів - знають, що думає "пацієнт зі сторони". І відповідно відносяться - бо вони люди, не роботи і не святі. Хоча іноді - "святоші" на словах. На кшталт Черновецького (альбо деяких форумних екзальтовано-творчих натур)

20. levandivka

Каррочє, скліхасовскій! (с)
    Пропонується свиней коровами називати?
    Чи неправда? (що беруть, гади, що заліковують, і тп.) :)

То ТАК і напишіть, що в нас ВСІ (улюблене узагальнення :)) лікарі чесні, суперові фахівці, і ВСІМ їм місце у Раю...
    Стрьомно? Бо сміятися будуть? :)
    Та отож...

Наспівуючи:
    Наша служба и опасна и трудна
    И на первый взгляд как будто не видна
    Если кто-то кое-где у нас порой
    Честно жить не хочет.
    Значит с ними нам вести незримый бой-
    Так назначено судьбой для нас с тобой
    Служба- дни и ночи

ЗІ: і облиште, нарешті, МОЮ мораль!!! Топік не про мене, та й Правилами не рекомендується, та й пахне погано.

а де твій аватар? :)