Медичне страхування сьогодні та завтра.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Apaullo440, 30 тра 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Медичне страхування сьогодні та завтра.

а хто державою не обділений крім:
    митників, податківців, ДАІшників, чиновників?

2. vasili

vasili Well-Known Member

Сам не знаю шо би підкинути!

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

санстанцію та всіх головних ветеринарів - щоб довго не думати ;)
    "теплих місць" багато - тільки треба ходи знати ;)
    Совість про всях випадок слід залишати вдома ;)

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

От я уже 3 тижні чиновник... Зарплата менше 1500 грн... Шо робить? Віддав дружині картку, нехай викручується... :sad:

5. afterstep

от тепер і доведіть загалу - що хабарів не берете, і доходи низькі ;)
    --
    - А знаєте, що в рабина дочка - повія?
    - Так в нього ніби син?
    - А хай тепер доведе, що дочка не повія ;)

6. Степаныч

У 51 рік жити на зарплату??? Та Ви шо! Хабарів не беру, сам можу дати... А взагалі дивлюся на молодих "чиновників"... ну чому хтось вважає, що вони добро людям будуть робити? За таку зарплатню? А потім плачемо...

7. afterstep

http://az.lib.ru/l/leskow_n_s/text_0062.shtml
    Як ви думаєте, чому після виборів 2004 настільки актуальною стала російська сатира 19 ст.? Того ж Салтикова-Щєдріна "Ліберал" - дуже вже сучасне оповіданнячко...

8. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

Система добровольного медицинского страхования не может динамично развиваться, если ей не соответствует уровень инфраструктуры здравоохранения. Поэтому страховщики взялись строить собственные клиники.http://www.ukrinsure.com/analytics/?id=94

9. afterstep

Ви певні, що не помилилися гілкою, запостивши сюди цей кривий лінк? Чому кривий - 2-га та 3-та сторінки не відкриваються ;)

10. Степаныч

"У нас в отличие от Запада нет единых стандартов медицинской помощи. И пока их принять невозможно, ведь если переписать западные стандарты, большинство наших медучреждений не смогут им соответствовать", — объясняет доцент кафедры госпитальной терапии №1 Национального медицинского университета им. А. Богомольца Евгений Андреев".

Ну уж если ДОЦЕНТ не знает, что у нас есть СТАНДАРТЫ КАЧЕСТВА... Тогда уж... :suicide:

• Подобається Подобається x 1
  11. Forpost

Forpost Стоїк

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Привіт ! «Розширюю світогляд» щодо страхової медицини.
    Влітку писав, що «подоїв» страхову компанію на 3000 грн на предмет лікування остеохондрозу.
    А тут – елементарно застудився, погулявши в один день по авто- та радіоринкам.
    Телефоную в «асистанс-компанію», прошу прислати терапевта.
    Перетелефоновує терапевт, питає, що непокоїть.
    І таки приїжджає молода жінка (стаж 10 років).
    У першу чергу – бахіли, вимила руки.
    Тиск – пульс – вислуховування дихалки – ліхтариком у горло – помацала лімфовузли. Запитала, чи маю на щось алергію.
    Дістає з торбинки Снігуроньки ліки (загалом на 90 – 100 грн) – арбідол, спрей-сироп, ще сироп, ще спрей для носу, краплі для очей (і в очах нежить :) )
    Виписує “лист огляду”, каже за ним можна бюлетеніти до 5 днів. Потім або повторно викликати лікаря, або самому приїхати до центру (недалеко) і просто в реєстратурі отримати лікарняний лист на 3-4-5 днів (на мій вибір).

Поговорили. Лікарка крутиться на кілька страхових компаній, каже, що більш-менш пристойно. Премію взяти відмовилася.
    Але її генерація лікарів не чула назви “аралія” – ледве в”їхала, що є найближче – елеутерокок. А про препарати фосфору (для кращої роботи “башки”) типу фосфрен, ліпоцеребрин – взагалі ніколи не чула.

Тут же зателефонувала до компанії – “такого-то обробила”.
    Побачив з вікна, що бідна йде пішки в напрямку метро. Невже лікарів за викликом не возять ???

Подивився ліки. Спрей з вірменською назвою “ДЛЯНОС” – здається, флаконом вже користувалися :) Біс із ним.
    Спрей для горла “Орасепт” – взагалі якесь надто солодке лайно. Містить фенол. Інструкція – українською, вироблено в США. І сироп первоцвіту – пішло.
    Добре. Нахаляву й оцет солодкий.

А ось колега викликав пульмонолога з крутої клініки – так за приначенням пульмонолога спеціальний кур”єр привіз швейцарські ліки. В той же день і нахаляву.

Будьмо здорові !

13. Forpost

Forpost Стоїк

розслабились Ви там в Києві.....однако.На перековку в дервню пора

14. Boris_Kiev

Шреку, "дають - беру".
    Останній раз брав лікарняний у січні 1996 року (!) - в останній місяць роботи в держтелекомпанії.

І ще: це своєрідний "відрив" за колишні знущання з людей з боку совкової медицини.

Ось дружина - прописана в моєму же районі, але була "прикріплена" до іншої поліклініки. Щороку треба було писати заяву, брати візу про "дозвіл на обслуговування за місцем фактичного проживання".
    Або відомий багатьом терапевт Назаренко, який свої комплекси виміщував на пацієнтах.
    Благо, все, що не стосувалося лікарняного листка, тоді робилося "по блату".

А тут - без температури - видали "на скільки хочете". :)
    І ще: я відразу сказав лікарці: "Якщо Ви щось дистрибутуєте - виписуйте що завгодно, я підтверджу, але мені ніяких БАДів не залишайте". Вона посміхнулася, сказала, що не дистрибутує нічого для мого випадку.

А хіба у Львові нема страхової медицини ?

15. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Звичайна ситуація. Так завджи. Я недавно так с кашлем дома валялась. Виписали лікарняний на 5 днів (закінчувався у вівторок). А мені щось не хотілося на роботу по тому холоду ходити та й не вилікувалась до кінця ще. Так подзвонила в страхову до лікаря куратора най вона мені продовжить лікарняний до кінця тижня :) Тільки ніяк дійти забрати тепер його не можу:)
    Дитині виписують довідку для школи з відкритою кінчевою датою, батьки потім самі ставлять, коли вважають, що дитину дійсно варто вже відправляти до школи

16. Boris_Kiev

І ще: ніяких тобі флюорографій, калу на цукор та гінеколога :)

17. Руда Кішка

Моя Вам порада, якщо колись виникне необхідність (ттт) відвідати лікаря-спеціаліста не погоджуйтесь на пропозицію страхової - пройти це у військовому шпиталі. Це жах :suicide:

18. Boris_Kiev

Руда Кішко,
    дякую, я маю в кого отримати інформацію про "брендових" фахівців у Києві.
    Страхова компанія дає список партнерів і я з першого контакту присік їхні спроби нав"язати мені ординатора замість "брендового" спеца по хребту (який допоміг мені 20 років тому, коли був ще аспірантом).
    І про зручний для мене час прийому я теж жорстко поставив питання.
    Шкода, що візит ветлікаря не можна провести через страховиків :)

Руда Кішко, можна нескромне запитання: Ви часом не родичка мого незабутнього норвежця Масика ?
    На його кошенят (в радіусі 500 метрів від будинку) - і наявних, і майбутніх - "записувалися" в чергу школярі. :)

19. Руда Кішка

:D :D :D :D

Ні, мій нік пов*язаний з піснею Мандрів "Руда Кішка" :)
    До котів ставлюсь прихильно (з 2-го класу в хаті киці, але як почала жити окремо, то власну не заводила). Останнім часом правда на мишей мене більше пробиває :) Збираю всіляких :)

20. Boris_Kiev

Якщо потрібен фахівець з "дератизації", кличте.
    Зловить, але не з"їсть.

а де твій аватар? :)