Медичне страхування сьогодні та завтра.

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Apaullo440, 30 тра 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Медичне страхування сьогодні та завтра.

то лікарі стануть високооплачуваними ;) але, в реаліях сьогодення - ця професія стане ризикованою, і цілком можливі ситуації, коли лікарів засуджуватимуть за позовами страхових компаній ;)
    Сервіс обслуговування - "впаде". Лікар не змушений буде вислуховувати ламерські півгодинні оповідки бабусь ;) що денервуватиме.... Істеричні мами, що голосно кричатимуть про свої права та ганитимуть щеплення - йтимуть з порога у вказаному керунку. Антибіотик - превентивна доза - при найменших хрипах - обов'язковим ;) і т.д.

2. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

який би я не був захисник страхування, проте мушу погодитись з п. Михом і іншими песимістами :) - от стався в людини випадок - апендицит треба вирізати: по перше треба їхати в лікарню яка має договір з вашою СК або ще якісь додаткові договори з державою про відшкодування коштів (не всі ж приватні клініки будуть мати договір - чи я помиляюсь?), інакше ж треба прсто платити за все, брати! чеки і потім в СК відшкодовувати кошти ; по друге - є така проблема - лікарі не ображайтеся будь-ласка, але якщо ж лікарю особисто не втулити трохи готівки то ніколи особливо певним не будеш чи прокинешся - правду говорю? Випадок був з моїм батьком, правда дуже давно ще на початку Незалежності - приступ, діагностували жовчний, дали наркоз мають вирізати, а тут приїхав якийсь крутелик, то тата лишили спати, потім робили другу анестезію. Це ж звірство, де їхні клятви Гіпократа?

Тільки коли медичне страхування вийде на загальнодержавний рівень, коли це буде дійсно світовий рівень якості надання послуг і відношення до роботи і надання послуг з всіх трьох боків (держава, СК і лікарня), коли це все, плюс лікарям не треба буде робит халтур так би мовити (знову ж кажу панове лікарі не ображайтеся будь-ласка таке життя я розумію) - тоді я спокійно приєднаюся до цієї системи. А до того часу не дай Боже щоб наші урядовці зробили медичне страхування обовязковим для всіх громадян!

• Подобається Подобається x 1
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Скажіть, а Ви колись були присутнім при вмиранні людини? Або був у Вашому житті випадок, коли Ви своїми прямими діями по відношенню до конкретної людини, яка Вам довірилась, призвели до її смерті? Тобто, вбили своїми руками? Я не маю на увазі навмисне вбивство, природньо. Чи, можливо, Ви свідомо колись (може не один раз) зробили щось свідомо, щоб зробити людину інвалідом або вбити її?

4. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Моє ІМХО таке: давай лікарю гроші чи не давай, результату лікування це не поміняє, все залежить від конкретної особистості (лікаря), якщо це нормальна людина він зробить все що від нього залежить, і все що він може зробити з наявним у лікарні обладнанням, якщо це мудак то отримавши чи не отримавши від пацієнта гроші він всерівно прийде на операцію п'яним, чи зі страшного перепою і т.д.
    Але порядному лікарю в сьогоднішніх умовах віддячитись потрібно, бо ганьба нашій державі що людина яка вчиться 7 років, і несе величезну відповідальність отримує копійки за свою роботу.

5. lotr_an

ні

6. lotr_an

я так бачу вибачайся не вибачайся в пості цього ніхто все рівно не бачить

7. lotr_an

ганьба і це і багато іншого. А вчителі, а міліція, а театральні працівники, а .....

8. Forpost

Forpost Стоїк

був,на жаль... і нікому не бажаю

9. lotr_an

проте що це таке смерть близької людини я знаю

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Привіт!
    Ось почав розкручувати страхову компанію.
    Вирішив полагодити спину.
    Перший візит до лікаря - власника комерційної клініки (дійсно крутий спец; колись мені суттєво допоміг) - 430 грн.
    Далі 10 масажів по 4-х зонах (від 50 грн і вище за сеанс) + 10*3 фізіотерапії (ультразвук, магнітолазер і вакуум-дренаж поперека - навіть не знаю, що то таке).
    Страхова компанія заскиглила - "а може до нашого масажиста підете?"
    Кажу - тільки якщо транспорт з вашим водієм і за ваш рахунок.
    Тоді вони почали впиратися - "вакуумдренаж" - то "нетрадиційне", ми його не покриваємо. Біс із ними. 20 грн/сеанс, сам сплачу.

Шеф-лікар скаржився, що з тими страховими компаніями - один геморой. Переказують гроші 2-3 місяці.

Нехай працюють !
    За все заплачено !

11. lotr_an

я виявив істину :) просто треба мати хороших друзів у страховій компанії :sad:

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

як на мене - треба мати хороше здоров'я, та шанувати його ;)

13. lotr_an

а як здоровя не дуже то вже друзів тре мати.
    Весь прикол що ні того ні другого за гроші не купиш :)

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Я взагалі в районній поліклініці був останні раз 11 років тому (коли були потрібні лікарняні листи).
    А тут, маючи халявну страховку, вирішив підрихтувати "пам'ять" про стару травму спини - єдине, що іноді нагадує про себе.
    Лікар сам спитав - ну як - або "експрес-методом" - 2 візити по старій дружбі на халяву, або розкрутимо по повній програмі ?
    Мій директор схвально поставився до "розкручування", щоби подивитися, як та компанія працює.
    Ось наш водій вже "чергу займає" туди ж. :)

15. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

залюбки скористався б потібними послугами. Тільки от мінус в тому, що більшість нормальних клінік, які мають угоди з СК працює у великиих містах. Залишається чекати коли дані послуги почнуть пропонувати в кожному куточку України. Добре що хоч не довго чекати прийдеться :)

16. Apaullo440

І ще одним плюсом на користь медичного страхування як на мене є той факт, що краще платити за поліс ніж кожен раз як попадаєш до лікарні лікарям, в яких апетити ростуть не по дням а по годинам.

17. Степаныч

А ціни на усе? Життя дорожчає!:p

18. Apaullo440

незаперечую.Але якщо колись візьмем до прикладу дякували коньяком і "конгфетами" то тепер тим не обійдешся, а ціни як ви казали ростуть і на тіж самі "конгфети" з коньяком. Не такі вже лікарі обділені державою, біда в тому що поступали вони за гроші (не всі, більшість) і тепер до роботи ставляться як до бізнесу, а не як до обовязку впершу чергу.
    Одним словом корупція корупція корупція. І вихід тіко один - поводити з років 40 по Сахарі:)

19. Apaullo440

люди вирішують все. І виховання людей.

20. Степаныч

Обділені, обділені...

У чому проблема?

а де твій аватар? :)