Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Е.Стілл, 31 лип 2008.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не дуже довіряю лікарям..але спитаюсь...
    Останнім часом докучає...
    Біль в грудях...зі всіх сторін.
    Враження,що наїжджає каток..стискає..не дає дихнути...зробити кроку...
    Зазвичай після перенервування...Стрес і напруга..то для мене постійно.
    Кардіограма в нормі...
    Вгамовує ношПА,спазмалгон..не зразу...
    Після того,пару годин відчуваюсь,як боксерська груша...

• Подобається Подобається x 5
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Виглядає як стенокардія.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А мануали що кажуть..?

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Хороший логопед не тільки виключить можливість фізіологічної патології, але й "настартує" мову.

У нас було те саме - Мартин і в три роки не говорив. Пройшли обстеження, щоб виключити всі можливі причини - фоніатрія, неврологія, EEG. Після цього почали займатись з логопедом.

Вистачило чотири заняття! Не скажу, що Мартин розмовляє ідеально, але поступ дуже помітний. При тому логопед не вчить його артикулювати - тільки "промацує", аби знайти, де є блок.

Дуже часто до затримки розвитку мови прив"язують гіперактивність...

• Подобається Подобається x 3
  5. Romko

я сі до них не звертав...:sorry:

6. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Шановний Ромку. Без огляду можна говорити про два стани, що можуть спричинити схожу клінічну картину.
    Це може бути невроз, який може імітувати будь-яку болячку, що існує в людини.

Але найперше, що потрібно виключити, і тут я повністю згоден з шановним smeet, що мова дуже ймовірно може іти про стенокардію напруги, хоч і клінічна картина не зовсім типова, як у книзі. Та таке часто в медицині трапляється. Тим більше, що у Вас є дуже серйозні фактори ризику для цього.
    У випадку стенокардії, а це дуже серйозно, ЕКГ залишається нормальною. Потрібно її зробити з нагрузкою, а інколи і ще глибші обстеження коронарних судин і самого серця.

Ні ношпа, ні спазмалгон не є лікуванням жодного з цих станів, хоч частково можуть бути ефективними при стенокардії, розширивши коронарні судини.

Бажаю Вам доброго здоровя.

Останнє редагування: 27 лют 2009
    • Подобається Подобається x 12
  7. Romko

Дякую...
    Якби мав час і гроші,то б походив б по лікарях..а так..
    поки сильно не докучає,буду їсти спазмалгон з ношпою...:dntknw:
    Зараз не болить...і Богу дякувати...

8. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Підкажіть будь-ласка як лікувати цистіт (аналізи дуууже погані) на 1-му місяці вагітності???

9. Iriska

Iriska Well-Known Member

Підкажіть плз... Вже четвертий день нічого не можу з*їсти, бо відразу лечу на співбесіду до сантехнісних виробів... Не вагітна, не отруїлась (нема чим... не їм...). Після вирваного зуба сиділа певний час на Німесилі, але не зловживала... Чи може бути це наслідком Німесилу і як тепер відновити нормальне харчування і травлення... Я звісно хочу схуднути, але не таким способом...

10. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Шановна, МарянаК. Лікування по інтернету ніколи не може бути добрим і є ознакою не тільки некомпетентності лікуючого, але і неповаги до самої хворої людини.

Чому? Тому, що лікується пацієнт, а не аналізи. Роль лікаря, це поєднати результати клінічного обстеження з результатами аналізів.
    У Вашому випадку не відомо, чи справа дійсно іде про цистит, чи пієлонефрит, чи просте бактеріальне забруднення сечі без жодних клінічних ознак. У кожному випадку тактика може бути зовсім різна, а ще залежитиме від самого результату аналізу, який має виявити, якої важкості запалення, як таке є, яким збудником воно викликане і до чого цей збудник чутливий?

Тобто нюансів багато, а тим більше маємо початок вагітності, і розібратись заочно - просто неможливо.

В практичному плані на цей момент я би порадив Вам дуже добре пиття - 2л/день і уникати продуктів, що подразнюють сечовий міхур /кава, гострі страви/. Радиться вживати сік журавлини, а також старатися частіше ходити в туалет і зробити суровішою особисту гігієну тіла. Старайтесь уникнути синтетичного одягу.

У всякому випадку, як при наявності ознак запалення /температура, часте сечовипускання, болі чи подразнення при сечовипусканні, чи гірше, наявності крові в сечі/, і навіть без них, бо інколи початок запалення є "безсимптомний", я б порадив звернутись до лікаря, щоб той вирішив подальшу тактику. При вагітності і вираженому запаленні - короткотривале медикаментозне лікування може бути запропоноване.

Це важливо зробити, бо поради Вам можуть бути потрібними і надалі, так як вагітна жінка хворіє запаленням сечовидільних шляхів на 30-50% частіше, ніж до вагітності, що звязано з гормональними і анатомічними змінами в організмі.

Знайдіть собі часу знайти собі доброго лікаря, який опікуватиметься Вами на весь час вагітності, тим більше, що Ви тепер не одна і відповідальність несете - за двох.

Надіюсь, що така моя позиція буде зрозумілою.
    Бажаю вам двом - тільки доброго здоров'я.

Останнє редагування: 27 лют 2009
  11. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Антибиотиками, к которым чувствительны возбудители Вашего цистита.

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

Пане Ромку.Похід до терапевта коштує не так дорого,як до хірурга чи до гінеколога.Любий сімейний лікар вміє лікувати стенокардію.Тим більше в початковій стадії.Саме основне хворобу пролічити на самому початку.Тоді не буде серйозних ускладнень,котрі вилічити вже буде важко.

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Запитання до Степанича та А. Тітієвського:
    Панове психіатри!
    Якщо переїсти натурпродуктів, які містять мурашину кислоту, якого характеру глюки очікуються ?

14. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Дуже дякую!!! Я так і робила як ви кажете (крім соку журавлини - незнайшла) ну і + лікар призначила амоксил, бо
    зараз почуваюсь краще, хоча дискомфорт є.

15. У меня во сне часто затекает правая нога в области лодыжки. Так больно, что аж просыпаюсь. Немного пошевелю, и отходит. Но потом ещё долго побаливает, даже ступать на ногу некомфортно. Может, что-то посоветуете? :sad:

16. Romko

Зранку зробив кардіограму.
    Норма.
    Зробив флюрографію.
    Теж норма..серце,легені...
    А між тим сьогодні знов повторилось...
    Вже з дві години..
    Наковтався спазмалгіну,пенталгіну,ношпи і сидю тутво в позі зю.
    Чекаю,коли минеться...
    І будь мудрим...:dntknw:

17. Е.Стілл

Е.Стілл Well-Known Member

Консультація невролога + УЗД судин.

18. Е.Стілл

Е.Стілл Well-Known Member

Пане, Ромко! Натисніть будь ласка на грудину, зверху до низу, кожних 0,5 см, з однаковою силою. Знайдіть больові точки. Опишіть біль і їх локалізацію.

19. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ромко, а кардіограму з навантаженням робили?
    Продовжуйте обстеження.....будь ласка...

20. Romko

Вся грудна клітка...суцільна больова точка...
    ніби хто стискає все всередині...в кулак...

а де твій аватар? :)