Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Е.Стілл, 31 лип 2008.

1. Mariya

Mariya Well-Known Member

Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

Мій кум є судинний хірург, молодий, з тих, хто не зразу ріже, а пробує лікувати. Але він буде у Львові на тиждень в середині жовтня, а потім аж у листопаді. Якщо ви згідні почекати - то інформацію про нього скину в приват.

• Подобається Подобається x 1
  2. Fotynka

Fotynka Active Member

Чекати можу аби лікар хороший, буду вдячна за інформацію.

Ох, скільки тих сіточок було, там трофічна язва вже років 5 то закривається - то відкривається, вже й французьку шкіру приживали ......:sad:

3. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

Не знаю Вашої конкретної ситуації, на чому базується думка, що саме хірург Вам потрібен, коли, можливо, є потреба в якісному консервативному лікуванні, яке майже завжди передує операції? Головна робота хірурга все таки оперувати, а не ліувати коонсервативними методами, якими краще займаються нехірургічні спеціалісти. Їх є більшший вибір, коли мова іде про пошук доброго спеціаліста. Можливо Ви все перепробували і залишаються тільки хірургічні покази? Не знаю.
    Якщо проблема в судинах і нема ургентної ситуації, я б звернувся до грамотного терапевта чи кардіолога, чи ендокринолога, як є діабет. Вони в лікувальній тактиці завжди будуть краще хірурга, який все таки більше зайнятий показами і способом проведення операцій, ніж консервативним лікуванням, тобто більше схильний до оперативного вирішення проблеми. Але чи то завжди виправдано? Трофічні виразки є вторинними і невиліковні, коли пряма причина не усунена - діабет, нікотин, алкоголь, надлишква вага. Коли це зроблено і виразки не зажили, то судинна хірургія може дискутуватись, але як останній спосіб лікування, коли ніщо неефективне і є доплерологічно підтверджені покази до операції, що завжди має свої ризики.
    Дуже часто виявляється, що причина трофічних виразок більше в пошкоджених нервах/невропатія/, ніж в судинах.

Останнє редагування: 20 вер 2008
  4. Ольга

Ольга Well-Known Member

Два питання:
    1. Як зняти набряк у слизової носику дитини крім судинозвужуючих капель.
    2. Цинабсин дітям + та -

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

питання до лікарів у цілому і до пана стєпанича по-окремості...

є таке поняття, як ай-к’ю-тест, швидкість мозку (інтелекту), час обробки інформації та отримання відповіді...
    від чого це залежить?...
    це залежитсья від генетики, від освіти, від розміру мозку, від органіки?..

дякую...

6. Fotynka

Fotynka Active Member

Ну взагалі перше моє питання стояло так: "...судинного лікаря, хірурга", я не знаю хто нам зараз потрібен, батько пережив 4 операції, діабету немає, коли робили обстеження, то сказали, що усі судини паталогічно змінені, тобто вирізаючи одні, погіршуються стан інших, я не лікар і просто не розумію що з цим усім робити. Зараз рана відкривається на другій нозі - я просто налякана. В медінституті окрім операцій нічого робити не хочуть і оперувати не радять. В місцевій лікарні (Бродівська районна) лише погіршили стан. Я сама там свого часу оперувалась, на все життя собі заробила клопіт. Я так розумію Ви спеціаліст в даній справі, у мене є копії УЗІ (можливо це інакше називається), я могла б надіслати.

7. TARIKAFR

Шановна, Fotynka. На жаль я не є спеціалістом в цій галузі. Просто стараюсь розрулити ситуацію, щоб Вам допомогти. Про які операції йшла мова у батька? Про яку судинну недостатність ішла мова - артеріальну чи венозну? А чи перевірявся стан нервів нижніх кінцівок, що часто теж дає виразки? Аналіз крові на холестерол, функцію щитовидки... Вишліть в ПП, що маєте на батька. Маю деяку практичну інформацію про судинних хірургів Львова, якщо виявиться, що справа в судинах. Дякую.

Останнє редагування: 23 вер 2008
  8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Тільки зараз побачив! Давно не заглядав у тему.:)
    Це питання більше до психологів, не до лікарів. Ставлення до IQ тесту неоднозначне. Вважається, що це "коефіцієнт інтелекту". Але що таке інтелект? Існує більше 100 визначень інтелекту. Особисто мені подобається коротке: "Інтелект - це здатність ставити перед собою нові питання і відповідати на них". Чи можна з огляду на це за допомогою IQ визначити, наскільки людина інтелектуально розвинена? Якоюсь мірою так. Однозначно, що якщо людина показує високі результати - її інтелект на досить високому рівні. А якщо ні? А якщо відповісти не за 30 хв, а за 60-90...?
    А от від чого залежить рівень розвитку інтелекту - поки що не знає ніхто. Оскільки ніхто не знає, як "мислить" мозок. Безумовно, що від органіки залежить, а від освіти не залежить. Розмір мозку ролі не грає. Генетика... мабуть що грає якусь роль, але невідомо яку.

• Подобається Подобається x 3
  9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

та ні.... [​IMG]
    спрощу питання: розум людини біологічно від чого залежний?..
    наприклад: від великої кількості фосфору в організмі... [​IMG]

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Або пивних дріжджів...:cowboy:

11. TARIKAFR

На даний час рахується, що є 3 головні складові частини розуму:

аналітичний - той, що досліджується методом IQ.

практичний - це здатність використати на практиці в конкретних ситуаціях набуті знання.

креативний - здатність створювати неординарні речі, висувати нові неординарні ідеї.

Тобто, IQ тест, а до речі їх є декілька підвидів, неповністю відображає розум людини. Судити про розум по самому IQ - не можна.

Колись рахувалось, що розум залежить тільки від генетичного впливу. Трохи пізніше дослідники схилялись, що оточуююче середовище має найбільший вплив на розумові здібності.
    На даному етапі рахується, що немає прямої препрограмованості розуму. Рівень його залежить від комбінації минулого /гени, досвід попередніх поколінь/ з теперішнім, як біологічне здоровя, умови життя дитини, стан речей в сімї дитини(!)...
    Біологічно розум залежатиме від генетичного наслідку минулих поколінь, умов розвитку мозку від утроби матері і до 4х років, згрубша.
    Тобто їсти спеціально ні фосфор, ні бруківку не варта. Важливе збалансоване харчування, де переваганадається овочам і фруктам, з незначним включенням мяса, серед якого перевага рибі, звідки і фосфор.:no:

Останнє редагування: 23 вер 2008
    • Подобається Подобається x 2
  12. Максим

Максим Well-Known Member

IQ = РВ / ХВ × 100,

де РВ — розумовий вік, а ХВ — хронологічний вік. Наприклад, людині 20 років, розумовий вік якої становить 22 роки, має IQ 22 / 20 × 100 = 110.

Сам термін IQ, з німецького скорочення Intelligenz-Quotient, був вигаданим німецьким фізіологом Вільямом Штерном для запропонованого методу оцінки розумового розвитку дітей. Запропонована шкала брала за основу розумовий розвиток десятирічної дитини, тобто для прикладу дитина у віці 10 років, яка розумовим розвитком відповідає дванадцятирічній дитині, має IQ 120, тринадцятирічній - 130, восьмирічній - 80 і т.п.

В зв'язку з широким інтересом публіки до IQ тестування, в даний час доступні різні тести, які не відповідають первинній шкалі вимірювання.

Окрім того, тести IQ є вірогідними тільки для розумового розвитку в околі 100. У випадку як низького, так і високого рівня інтелекту, IQ тести не є достовірними.

13. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Анекдот в тему:
    -Ей-богу, ничего не могу у вас найти! Вы здоровы! - говорит врач больному.
    - А если я сам скажу вам, чем болею? Вы поделитесь со мной гонораром?
    :tongue::tongue::tongue:

• Подобається Подобається x 5
  14. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Привіт народ!
    Як завжди звертаюсь до вас форумчани.Після того як прийшла на цей форум звикла звертатись до вас при нагоді.Ось знову в мене прикрий випадок.
    Вирішила голову помити .зкип"тила води і.......не знаю як це сталось та вилила собі кип"яток на ногу.А ввечері подзвонила сестра і сказала що в неділю тобто цього тижня будуть хрестини її синочка.А мене вона хоче взяти за куму(тобто хресною).І ось не можу відмовитись.
    Підскажіть якщо ваша ласка що можна зробити щоб нога була за 6 днів готова до ходіння.бо мешта надягнути не можу(опік вище пальців).Може хтось щось порадить.
    обробила спочатку розчином фурациліну а потім намазала мазью пантестин.та в лікарні сказали мазати дермазином.ось такі пироги...Опік здаеться 2 ступеня

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

питання до окулістів. Чи можни читати в окулярах, які тобі колись виписали для далі, але зір впав і вони тобі добрі для читання по діоптріях (лікар такі виписав) чи обовязково замовляти нові?

16. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

в мене теж два питання:
    1. зараз хлопчикам радять оперувати водянку яєчок, яка до року не минула самостійно
    я читала що років 30-40 тому водянку, яка не турбує не оперували, а просто не звертали на неї увагу
    може варто і зараз не звертати на неї увагу? тим більше що видимих ознак нема

2. якщо в 1-річної дитини затримка статевого розвитку як це виправити?
    від чого така затримка може бути? від браку якихось гормонів? в результаті водянки може бути?
    чи то ще зарано робити висновки?

я питаю забігаючи вперед на кілька місяців, бо невпевнена, що в дитини остаточно минула водянка яєчок
    мені б хотілося знати чого чекати, а в медичній інформації я вже заплуталася
    наперед дякую за відповіді :)

17. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Моя відповідь не є фахова. У львівських аптеках продається Обліпіхова олія за 4-5гр. При обпіках застосовують у вигляді олійних повязок, попередньо очистивши уражену ділянку шкіру від некротичних тканин, її міняють через день, або щодня, при потребі. Звичайно, про дію обліпіхової олії у вашому випадку (2.степені) все ж найкраще проконсультуватися у лікаря або фермацевта.

Останнє редагування: 29 жов 2008
    • Подобається Подобається x 2
  18. nata-k

nata-k Well-Known Member

Трішки додам до відповіді шановного TARIKAFR.
    Генетичний фактор відіграє роль. Це було доведено на дослідженнях одно- та різнояйцевих близнюків. Однак інтелект не може бути лише генетично обумовленною ознакою. Тут, безперечно, відіграють роль і соціальні фактори і якість харчування.
    Зокрема, важливим елементом у формуванні інтелекту є достатня кількість йоду у іжі. На скількі мені відомо, у всьому розвинутому світі зара використовують в їжу тільки йодовану сіль. І навіть інші продукти містять йод.
    Відомо, що нації, які проживають у йоддифіцитних регіонах мають низький інтелект. Наприклад, є така республіка Тива (на кордоні з Монголією десь).

Гелено, універсального рецепту бути не може. Важливо що саме є у Вашого сина. Водянка може минути сама. Якщо до 2-х років вона не минає, то роблять операцію. В деяких випадках, рекомендують робити операцію в рік. Потрібне обстеження.

Про що ви говорите?

Останнє редагування модератором: 29 жов 2008
  19. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Тобто? Будь ласка, кілька слів....

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

Суть методу тут http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=366604&postcount=47

Щодо інтелекту і генетики
    Було багаторічне дослідження великої кількості родин. Точно цифри не пам'ятаю, однак пам'ятаю, що там досліджували різні варіанти – коли близнюки виховувались в одній сім'ї, коли в різних. І окрім рівня інтeлекту ще досліджували як виявлялись здібності (до математичних наук, гуманітарних, різних видів мистецтва і т.п.) За результатами дійшли висновку, що генетичні фактори відіграють ключову роль. Бо процент конкордантності у однояйцевих блюзнюків за всіх умов був більшим.

Останнє редагування: 30 жов 2008
а де твій аватар? :)