Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Е.Стілл, 31 лип 2008.

1. nastinka

nastinka відсутня

в неї нема підвищеного цукру. це може бути тромб. або просто защемлення. мій друг біохімік порадив гріти, але якшо це тромб??? я взагалі без поняття, що робити..

2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Не пишіть дурниць. Ноги як колонки гудіти не можуть. Що за???
    ==========

1.Де болить нога? В якому місці? Зверху, всередині? В суглобі?
    2.Коли болить - вдень, вночі?
    3.Чи болить сама по собі, чи коли натискати? Де болить найбільше?
    4.Які ще відчуття? Слабкість в м"язах ноги, відчуття жару чи холоду в нозі? Нога "затерпає"?
    5.Чи видно якесь почервоніння, чи припухла нога в порівнянні з другою ногою?
    6.Обмацайте ногу - де болить сильніше, а де - менше?
    7.Чи не було травми (підвернула ногу тощо)?
    8.Чи видно на нозі вузли розширених судин?
    9.Чи не хворіла тромбофлебітом?
    10. Який у неї тиск тепер? Який був раніше?
    11. Яка температура?
    12.Чи не порушилась у неї мова?

Затямте - "проблема з ногою" також може бути ознакою мікроінсульту мозку! Це небезпечно! Треба шукати розумного лікаря.

Візьміть якусь паличку і ледь торкайтесь пальців однієї, потім другої ноги. Чи однакова їх чутливість?

Лікарю, який навіть не знає англійської, скажіть слова запитальним тоном, через паузу: показуючи пальцем на голову - АПОПЛЕКСІА ?, потім, показуючи пальцем на ногу - ТРОМБОФЛЕБІТІС? і покажіть йому намальований знак запитання.

Скажіть лікарю ТРОМБ ТАЙМ АНАЛІЗ, покажіть намальовану пробірку і годинник. Він має зрозуміти, що це перевірка крові на згортання.

В аптеці запитайте УНГВЕНТУМ ГЕПАРІНІ. Цю назву мають зрозуміти. Маззю не зашкодить помастити ногу, навіть якщо це не тромбофлебіт.

Якщо виявиться, що це тромбофлебіт:
    поки будете вирішувати питання з лікуванням, дайте 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти, після їжі, запити молоком. Пити 3 рази в день по таблетці, днів 3. Це не зашкодить, але у випадку, якщо це тромбофлебіт, може трішки знизити згортання крові.

- добре було б поставити п"явки. Там вони мають бути. Звичайно, аптечні, а не в "знахарів".

Шукайте лікарів. Вони є в будь-якій країні, хоч в Африці. Під"їдьте в будь-який великий готель і скажіть РАШН ДОКТОР ПЛІЗ. Вам дадуть телефон або адресу.

• Подобається Подобається x 3
  3. nastinka

nastinka відсутня

1. нога як ватяна. болить від бедра до кынчикыв пальців.
    2. болить постійно. якшо постійно змінювати положення при сидінні вниз*/ввер то інколи легше стає.
    3. так, в стопі / смикається аж.
    4. затерпає і постійно холодна.
    5. у неї отікають ноги завжди. тому тут незнаю. якшо не ходить, то не опухає.
    6. = 2
    7. ні не було нічого. за останні 2 тижні не помічалось.
    8. так, у неї варикозне розширення вен. (колишня спортивна гімнастка..)
    9. ні. не було такого
    10. завжди понижений / напишу пізніше, коли вона буде змогу зі мною говорити.
    11. стандартна все життя 37 (пи.си. в мене також така)
    12. ні.
    мазь вже попросила купити. сьогодні спробуємо. щодо лікара є тільки дитячий терапевт, можливо вдасться, щось дізнатись.
    дякую наразі на такій розгорнутій відповіді.

• Подобається Подобається x 2
  4. nastinka

nastinka відсутня

мазі такої у вєтнамі нема. у них напряги з медикаментами.)

5. irysia

irysia New Member

допоможіть знайти у Львові хорошого гастроентеролога 5 років хожу по колу а результату нуль

6. Чомусь коли підношу до вуха мобілку чи слухаю навушники, починає сильно свербіти і боліти вухо. Чи безпечно мені взагалі користуватися телефоном?

7. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Все дуже схоже на гострий тромбоз судини ноги. Ситуація небезпечна, в тому числі тим, що тромб може піти вище, навіть в серце чи мозок. Тромб також може нагноїтися. Може розвинутися гостра ішемія в тканинах ноги, в тому числі гангрена. Особливо це небезпечно у вологому кліматі.

Тому негайно шукайте можливість дістатися на лікування в хорошу лікарню. Негайно. Може знадобитися операція. Вона нескладна і робиться швидко. Але потрібен судинний хірург і обладнання, без нього - ніяк.

Ось тут - список іноземних клінік і лікарів-іноземців у В"єтнамі.

http://hochiminh.usconsulate.gov/uploads/images/u7ElKchVbLwxzfOIncJBlA/doctorslist12262006.pdf

Або найкраще - на літак - і додому. В аеропортах просіть крісло-візок, щоб вона ні в якому разі не ходила. У всіх аеропортах це є.

1.Мусить лежати. Ногу покласти на подушки, щоб була повище.
    2.Знеболюючі.
    3.Препарати, що зменшують згортання крові, найпростіше - вже писав - аспірин. Але він в цій ситуації не дуже ефективний. Крім того, він шкідливий для шлунково-кишкового тракту, якщо пити його великими дозами.
    4.Шукати фахівця!

Запитайте у в"єтнамській аптеці ХІРУДО МЕДІЦІНАЛІС. Це так називаються п"явки. Якщо не зрозуміють - тоді треба сказати в"єтнамською: КОНДІА, наголос на І. Купити штук 15.

Якщо є можливість - купуйте і ставте негайно. Ставити має лікар. Можна й самим, ставити на ногу, починаючи від пахвини пару штук, а потім по задній поверхні ноги штук 5-10 за раз. Лежати на боку. Ногу перед цим помити без мила. Як ставити п"явки, детальніше прочитаєте в Інтернеті. Повторно можна ставити через 5 днів. Після п"явок з ранок деякий час (іноді кілька годин) буде йти кров. Це нормально. Приклеїти пластирем випрасовані шматочки бинта.

Пити більше рідини - не менше 2-3 літрів на день. Аспірин обов"язково!

Головне - ШУКАТИ правильного ЛІКАРЯ! Якщо болі раптом зникнуть - це має насторожити - бо може означати, що тромб відірвався і пішов вище. Це може загрожувати життю.

---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:17 ----------

Купіть добрий фільтр для води, це в першу чергу. І пийте тільки фільтровану. І готуйте їжу лише на ній! По-друге - дієта, та, що вам вже рекомендували. А вже потім - шукайте іншого лікаря.

---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

Треба лікувати вухо. Це схоже на його хронічне запалення. Якщо проігнорувати, загрожує глухотою.

8. nastinka

nastinka відсутня

шо лікар сказав.
    ноги однакові. теперратура однакова
    ходить рівно
    тромбу сказала нема.
    і прописала знеболююче..

9. Daisy

Daisy Well-Known Member

Решта аналізів- це які? Як вже писали, причин багато, ще може бути проблема з щитовидною залозою.

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Аспірин не завадить. Пити по таблетці 3 рази в день рісля їжі, запивати молоком. Попити днів 7, потім перейти на півтаблетки 2 рази в день. Через тиждень перейти на четвертину таблетки 1 раз в день. І так попити ще місяць. При найменшій можливості зробити аналіз крові на згортання. На період приймання аспірину повністю відмовитися від алкоголю та гострої їжі.

Останнє редагування: 2 вер 2010
  11. thinkers

thinkers Well-Known Member

диклофенак натрію не допомагає? чи не пробували вживати?

• Подобається Подобається x 1
  12. Максим

Максим Well-Known Member

Діклофенак натрію це і є вольтарен.

13. nastinka

nastinka відсутня

тут нема такого.
    дякую всі за пораду! сьогодні вже легше! п,ємо аспирин!
    мажемо мазючкою яку прописали. трохи легше, але біль відчувається.
    до речі такі симптоми в неї проявляються коли вона сильно перенервує.
    її трусить, бболить голова і тд. слабка нервова система з тала з віком, так як постійно нервувалась. даю ще персен. сьогодні цілий день лежить.
    може й перейде.
    Дай Бог нам сили.

14. Але просто так у мене вухо не свербить. Може, це підвищена чутливість до випромінювання? Питаю, бо цікаво. Серед своїх знайомих я лише одна не можу слухати навушники.

15. FatalDream

FatalDream New Member

Це кров на ревмопроби (всі відємні), УЗД щитовидної залози (все прекрасно) гінеколог (також все впорядку)

16. Daisy

Daisy Well-Known Member

УЗД не покаже чи достатню -недостатню кількість гармонів виробляє щитовидка,
    це визначається по аналізі крові

17. Lesuta

Lesuta New Member

В мене запитання. Коли відкриваю рот хрустить щелепа. стоматолог сказав, що це щось з суставом. Хто знає , що це таке?

18. Таке буває, коли людина вдарялася щелепою, або коли вибивали щелепу.

19. Lesuta

Lesuta New Member

ніколи не вдарялася і не вибивали. я спокійно це сприймала (не звертала уваги), поки стоматолог не сказав мені про це. тепер почало мені заважати. такий хрускіт, як ніби в коліні чи в пальцях буває. Але то тільки з одного боку.

20. Максим

Максим Well-Known Member

Стоматолог Вам і мав сказати, що це таке. Підіть до щелепно-лицевого хірурга або хірурга-стоматолога. Так, як Ви це описали - виглядає на так званий підвивих нижньої щелепи, причини якого можуть бути різні.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)