Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Е.Стілл, 31 лип 2008.

1. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Хто порадить якийсь хороший санаторій в Україні для реабілітації онкохворих?
    Ситуація така, хочу відправити маму на відпочинок, лікування свого часу вона проходила хіміотерапію і мала операцію по видаленню пухлини.
    Справа в тому, що варіантів багато, а вибрати складно та і спеціалізованих "онко" не так багато...
    Санаторій може бути і комплексним, бо вік такий, що потрібна профілактика різних захворювань.
    Можливо хто в курсі - порадьте!
    Наперед вдячний!

2. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Наскыльки я знаю быльшысть санаторыъв не бере людей після лікування від онко, принаймі по дітям мені відмовили усі санаторії. Тому спочатку зізвоніться і дізнайтеся чи готові там приняти вашу маму , а потім вже дивіться по умовам

для мене приорітетом буде
    - наявність кваліфікованого мед персоналу і вдень і вночі.
    - наявність поряд хорошої лікарні
    - можливість знаходитися подальше від людей (великий парк, окремий столик в їдальні чи ресторані)
    - можливісь ходити в басейн - коли там немає інших людей
    - можливість гуляти в тіні (до року реміссії взагалі не рекомендовано бути на сонці, якщо більш тривала реміссія то теж краще гуліяти в тіні)
    - позитивно на постонкохворих впливає також катання на конях, але тут порадитися з лікуючим, якщо пройшло менше пів року від останньої хімію думаю не варто
    - хороше менюв ресторані, чи ідальні, з можливісттю вибору блюд.

Іншим місцем модже бути винаймання котеджу в Карпатах (крим не рекомендують онкологи в першв роки після закінчення основного курсу) і можливість побути на самоті, зібратись з думками. Більшість родин моїх підлеглих хотіли саме цього - поїхати кудись де б їх ніхто не знав і прийти до тями , дівчата відростити волосся , зкинути вагу після дексаметазону, чи навпаки набрати і просто відійти від лікарні, від "не можна"

• Подобається Подобається x 4
  3. BodyaFisher

BodyaFisher New Member

Защемнення нерва

Защемнення нерва після травми ноги (розтягнення звязок) Чому напротязі пів року після лікування у невропатолога всежтаки викидає ступню ноги в бік?????? Прошу дати відповідь у чому причина?

4. Olesinka

Olesinka миється в бані

Потрібна порада дантиста. Як самостійно відрізнити запалення слинної залози від запалення зубного нерву. Підкажіть будь-ласка, я за кордоном і не можу повністю довіряти тутешнім лікарям.

5. thinkers

thinkers Well-Known Member

рівнем болі. і запалення слинної залози, і пульпіт 8 зуба одинаково защемлюють щелепу

6. Olesinka

Olesinka миється в бані

коли постукати по зубах болі не відчувається, але опухла нижня частина обличчя болюча, здається таки це слинна залоза запалилась, як швидше самостійно зняти запалення? Вдячна за всі дописи, ми зараз в Китаї, тут важко з медициною...та й англійську знають тут не часто і не добре...

7. thinkers

thinkers Well-Known Member

якщо запалена слинна залоза, відчувається поколювання між щелепами біля вуха при ковтанні. не можна гарячого, холодного. найпростіший антибіотик, а ще краще комплекс типу ампіоксу допоможе, але все одно треба до лікаря звернутися

8. Olesinka

Olesinka миється в бані

Щиро Вам дякую...Будемо якось викручуватись :)

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Приймав два тижні..
    Перестав..
    Стан приглушений..але ж треба працювати...витрати великі...а спазми продовжуються..періодично..і безсистемно....
    Обезболюючі не діють...
    Коли дуже припече,приймаю третину Азалептину,щоб дало трохи подрімати...
    Але то не вихід.....
    Сам спазм триває до півгодини..потім довго болить кожен мяз...

10. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

Поможіть порадою у лікуванні п)яткової шпори, або підкажіть лікаря, до якого звернутись.. дякую

11. SERYJ

SERYJ Member

Відірвати стєльку , підставити поролон . Провірено на власній шпорі .не носити взуття (босоніжки) які хляпають по пяті.Через деякий час забудете про шпору.

---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 14:34 ----------

аналіз крові на цукор -зробіть .Консультація педіатра .

12. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Сильна потливість може свідчити про туб інфікування , як давно робили манту і наскільки аллергічна дитина

13. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Допоможіть будь-ласка. Болить місце після укола - і, за перепрошеням, на задниці і спереді симетрично. А біль не зрозуміла: пече, свербить і болить одночасно. На шкірі немає ні почервонінь, ні знаків якихось ще, ні гульок - нічого. Докучає при торканні до того місця. болить вже з місяць. Дякую.

14. Спробуйте на ніч прикласти і добре примотати листок капусти з медом або коржик із тіста з медом. Мажте місце уколу йодом, але обережно, щоб не попекти шкіру. Мені допомогло.

• Подобається Подобається x 1
  15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Місяць?!
    Ні в якому разі жодного самолікування! Нічим не мастіть, тим більше йодом.

Покажіть терміново лікарю.

• Подобається Подобається x 5
  16. SERYJ

SERYJ Member

Напевно після інєкційний абсцес буде . Вперед до хірурга.

17. murasz

murasz Member

Хтось може порадити хорошого, толкового лікаря психіатра (не -- психотерапевта і т.п., а власне медика-психіатра), до якого можна звернутися в приватному порядку для консультації? Наперед дякую

18. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

В четверг, пятницу и воскресенье - я в Киеве. В субботу - в Донецке. Понятно, в ПС можно в любое время))

19. July

July New Member

І мені потрібен психіатр, до якого можна звернутись за консультацією. Маю проблеми з бабусею,вона живе в іншому місті і привезти її до Львова наразі нереально, а те, що прописують тамтемші лікарі(а їх там аж 2) не допомагає, тому потрібна консультація так сказати по-телефону без присутності пацієнта. Порадьте, будь-ласка, до кого звернутись

20. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Хочу порадитись з лікарями щодо зубів мудрості :)
    Поки що я була на консультації в одній клініці стоматологічній. Ситуація така:
    уже 2,5 роки в мене лізуть знизу 2 зуби мудрості, згідно знимків лікарі мені кажуть що повністю вони не вилізуть, бо немає їм місця. Вони починають мене турбувати, бо сам зуб хоч не болить, але ушкоджує щоку і над ним зверху є така "кишенька", яка після твердої їжі "ниє".
    Рекомендують ці зуби видалити. Але, що мене і турбує найбільше, оскільки зуб повністю не виліз, то це буде (моїми словами) витягуватись зуб з кістки щелепи і буде після видалення зуба кісткова травма (якщо правильно запамятала) . Потрібно буде пити тиждень антибіотики...
    Може підкажете чи є ще якийсь варіант, чи обовязково ці зуби вирвати треба? Чи обовязково пити антибіотик? я ще годую грудьми, та й взагалі не дуже хочеться пхати в себе той антибіотик :sad: а лікар каже. що без атибіотика може бути запалення і тут краще не ризикувати...

Впринципі я майже вже змирилась з тою операцією, але може є якась альтернатива?

а де твій аватар? :)