Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

Discussion in 'Здоров'я' started by Е.Стілл, Jul 31, 2008.

1. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Якщо ці болі супроводжуються локальною болючістю при натискуванні, припухлістю, почервоніням, то мово може іти про артрит ревматоїдного чи іншого походження.
    В такому випадку рекомендував би відвідати ревматолога, особливо, якщо такі випадки були в сімї.
    Для більш детальної поради потрібна очна консультація, огляд.

2. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

В чоловіка страшно болять пяти, каже, що не може ходити, часто болить серце, я вже вагаюсь до якого лікаря звертатись...

3. Milongera

Milongera перехожий

щось дусить за горло

Підкажіть які симптоми хворої щитовидки, бо буває іноді так ніби щось здушує за горло - неприємні відчуття в нижній частині горла. І чи можна щитовидку перевірити на УЗД? (ще додам: на роботі сиджу в невеликому кабінеті із пластиковими вікнами - іноді враження, що просто бракує повітря, може це воно)?

А ще я колись в дитинстві хворіла на пієлонефрит, лежала в лікарні і в виписці потім написали - хронічний пієлонефрит. Але вже багато років мене нічого не турбує. Чи варто перевіряти ще нирки з врахуванням того, що я б хотіла найближчим часом народжувати дитину? І в кого?

Наперед дуже дякі:give_rose:

4. TARIKAFR

Підвищена функція щитовидної залози проявляється постійною подразливістю, збудливістю, нервовістю, поганим сном, прискореним серцебиттям, пітливістю, похуданням, непереносимістю тепла, тремтінням і т.д.

Функція щ.з. перевіряється не УЗД, а вимірюванням рівня ТТГ /тіреотропного гормону крові/ і гормонів щ.з. Потребу в такому аналізі може побачити тільки спеціаліст. Часто мова може йти про втому, панічні атаки, невроз, депресію і інші стани різноманітного походження.

Перед вагітністю бажано кинути всі шкідливі звички, пройти загальний медичний огляд з стоматологом включно.

• Подобається Подобається x 1
  5. Підкажіть, будь ласка, якщо дитина (4 роки) під час засинання ДУЖЕ пітніє, то це - серйозно чи переросте? Дільничний педіатр не може нічого путнього сказати, гемоглобін - норма, нерви - норма. Але подушка і коси - як після душу :sad:

6. TARIKAFR

Шановна, Тарадайка. Якщо це єдина проблема дитини, то лікувати нічого не потрібно.
    Найчастішою причиною пітливості дітей є банальне перегрівання. Дівчинці, скоріше всього, просто душно. Зверніть увагу на це.

7. Дуже дякую за заспокоєння, але моє материнське п яте чуття не дає спокою... Кімната завжди на ніч провітрена (наскільки це можливо у загазованому центрі міста), темп-ра 18-20 С. Накриваємо до пояса вовняним коциком навіть узимку... А картина все-одно не змінюється. Перші години - як з душу, а потім - висихає і вже до ранку - нормально. Після сну руки - холодні. А що - це? Дякую!

8. TARIKAFR

Все Вами описане, це просто особливість її терморегуляції, що жодного лікування не потребує. Всі ми різні - кому 18 градусів буде тепло, а кому холодно.
    Якщо цільке те і турбує, то дайте дитині спокій, попередньо перевіривши, чи 2 години перед сном немає дуже сильно активних ігор чи вживання "важкої" чи гострої їжі.

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Переросте. Не турбуйтесь. Скоріше всього ВСД.

Скоріше всього це не "вина" щитовидної залози. Поговоріть з невропатологом. УЗД - так, щитовидну залозу можна.
    Плюньте!:)

Last edited by a moderator: Mar 6, 2009
  10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А що нашіптувати? :mocking:

• Подобається Подобається x 4
  11. TARIKAFR

Здивую читачів і шановного Степанича.
    Такого діагнозу не існує нігде в світі, окрім країн пост СССР. А у нас просто епідемія болячки, якої просто не існує в природі.
    http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=35626

• Подобається Подобається x 4
  12. Varvar

Varvar Well-Known Member

шептати може не обов"язково, а от плювати по традиції певно треба через ліве плече
    щас почнеться :gamer:

щоб не просто офтопити, дозвольте звернути увагу на питання без відповіді:

13. TARIKAFR

По наданій інформації не тільки неможливо виявити проблему, але неможливо навіть сказати, чи є органічна патологія, як така.

Шановна, Усмішко. В практичному плані я б Вам порадив звернутись до будь-якого хорошого лікаря, кому довіряєте, а вже він оглянувши, перенаправить до потрібного спеціаліста, чи на необхідне обстеження.
    Болі в ногах і в серці можуть бути спричинені величезною массою причин, що потребує дуже детального опиту і огляду при очній консультації.
    Можливості заочних консультацій дуже обмежені, на жаль.

• Подобається Подобається x 6
  14. Степаныч

Забув! Це дійсно обов"язково, інакше толку не буде.:) Краще всього не заморочуватись, просто "тьху-тьху-тьху!"
    А й ні!:)Хіба ж я написав, що ВСД - діагноз?

• Подобається Подобається x 3
  15. TARIKAFR

Для людини, що не медик, та і для більшості медиків, що не мають чи часу, чи бажання, чи можливості на самовдосконалення, вегето-судинна дистонія звучить і пишеться, як діагноз, хоч сама по собі нічого конкретного не значить і ставиться часто тоді, коли не знається в чому причина.
    Хочу, щоб наші форумчани були прогресивнішими і проінформованішими ліпше за деяких своїх лікарів.
    Сучасна медицина вже давно відкинула це поняття, яке навіть між спеціалістами не вживається, я вже не говорю про пацієнтів.

До речі, те саме стосується і багатьох інших патологій - як от дисбактеріозу, що теж є наслідком совєтскої школи і від якого нас продовжують "виліковувати".
    Його теж не існує в таких масових випадах, як у нас і захворюваність зупиняється на кордонах бувшого ЕСеСеРуСеру.
    Прочитайте, цікаво - http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=25687

• Подобається Подобається x 3
  16. Степаныч

Як раз ВСД значить конкретно. Інша справа, що це не діагноз. Хоча його полюбляють ставити невропатологи.
    Ну Ви вже взагалі вітчизняну медицину "опускаєте"! Яких багатьох? Та й з дисбактеріозом незрозуміло. Його таки немає, чи він існує, але не в "таких масових випадках"?

17. TARIKAFR

Він існує в деяких випадках постантибіотерапії. І не більше. Незрозуміло - перечитайте зноску, читайте іншу сучасну літературу. Можу дати інші зноски, та не на общєпонятном.

А медицину опустили ще до мене. Стараюсь, навпаки, щоб не опустилась до рівня Африки і 19 століття.

• Подобається Подобається x 2
  18. Оля

Оля Старожилка форуму

Хто компетентний, як довго можна той трамадол приймати справді в лікувальних цілях? І чи довготривале приймання не приводить до залежності?

19. TARIKAFR

Трамадол /контрамал/ - це легкий опіоїдний /морфіноподібний/ знеболюючий засіб. Він нічого не лікує крім болі - знімає біль середньої і важкої степені вираженості.

Препарат діє на ті ж рецептори, що і морфін, а у великих дозах і при тривалому використанні /декілька місяців/ може викликати залежність. Він дуже рідко використовується тривалий термін і вимагає постійного контролю пацієнта і зупинок в лікуванні для перевірки справді необхідності в нім.
    Препарат несумісний з багатьма ліками /антидепресивні деякі/, з алкоголем, не назначається при вагітності і годуючим матерям, дітям. Може викликати сонливість.

20. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Изменённый уровень TSH (тиреотропный гормон гипофиза) или T4-V (гормон щитовидной железы). Проверяется одним анализом крови. На УЗИ стоит идти после этого, бывают опухоли шитовидки, которые не изменяют биохимических анализов - так называемые "холодные опухоли".

Какое показание к применению?

Last edited by a moderator: Mar 8, 2009
    • Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)