Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Е.Стілл, 31 лип 2008.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не пробували пігулку нітрогліцерину під язик?

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

взяв...
    не то...
    але минає...
    Може обезболюючі беруть...

3. Е.Стілл

Е.Стілл Well-Known Member

Грудна клітка і грудина - різні речі. Поставте вказівний палець посередині між ключицями і рухайтесь вниз натискуючи. Точок з гострим проколюючим в середину болем буде не багато. В залежності від їх локалізації буде наступна рекомендація.

• Подобається Подобається x 2
  4. Степаныч

Якщо виникне в наступному - почніть з нітрогліцерину. Пройде за кілька хвилин - значить стенокардія.

5. Romko

Трохи полежав..відпустило..хоча ще відчутно...
    Нітроглицерин - це перше,що радили і що я приймав...
    Не помагало...
    Зараз наковтався обезболюючих...щось подіяло...

6. Степаныч

Зверніться до невропатолога. Все ж таки серце потрібно обстежити більш детально. І ще: КИДАЙТЕ ЧАДІТИ ЯК ПАРОВОЗ!!! І КОФЕ ЛІТРАМИ ПРИПИНЯЙТЕ!!!

• Подобається Подобається x 9
  7. Вот-вот! А то: "Без кави нема забави!" Дозабавлялся дядя Рома! Мне лично, как племяннице, обидно. :ireful1:

8. Romko

Якби хоч натяк на серце...
    так ні...

9. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Від нервів... Всі болячки від них... Ну є ше хіба пару від сексу з ким-попало...
    По собі знаю, що постійне нервове напруження, зокрема злість, може викликати неймовірний біль в потиличній частині голови... Може і тотой грудний біль має подібне походження...
    Ходіть пішки по дворі побільше, куріть троха менше. Може і не поможе, але саме усвідомлення того, що ведете здоровіший спосіб життя лікує...

• Подобається Подобається x 1
  10. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

П. Ромко, як не жорстоко, але після інфаркту буде пізно.
    Стєпанич діло каже

• Подобається Подобається x 1
  11. Romko

Нерви....все напруга...напруга...думки...
    Якби не кава..то мабуть згорів б...
    А свіже повітря...
    По дворі...щодня в лісі..по 30 км відмахуєм...з Зорянкою...

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Спробуйте пити каву без кофеїну...

Гоніть від себе нерви, чорні думки, напругу... Я знаю, важко, але хоча б спробуйте...

Думайте про те, скільком людям тут Ви небайдужі...

• Подобається Подобається x 4
  13. Romko

Може тут це офтоп...але...
    Якось в моєму житті все схоже на чудо...
    Коли я народився...2 кілограма,лікарі навіть не дивились..рятували маму..порок серця..небезпека..про дитину й мови не могло бути...
    Вижив...
    потім...все якось само собою....
    десь в 20 років страшні головні болі...кілька разів забирала швидка...лікарі розводили руками....Пропав зір..але якось пройшло.Само.
    Потім нирка...клінічна смерть...більше місяця життя ніхто не прогнозував...
    Вижив...
    Ради цікавості сходив на УЗД.приніс цілий тубус своїх фото(рентгенівських)...
    Не вірили,казали,що не мої...
    Тепер це...
    Надіюсь...Бог поможе...
    А думки...від реальності не сховаєшся...
    7 років в безперервній напрузі...надія на Нього..і все...

• Подобається Подобається x 13
  14. Chortenia

Скажіть мені, будь ласка, що таке проникнення сірої речовини в білу (чи навпаки), чим воно чрєвате, і як то зазвичай лікується (про самолікування не йдеться).

15. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Шановна, Chortenia. Якщо мова іде про головний мозок, тобто, про так звану гетеротопію сірої речовини, то це одна з міграційних вад розвидку мозку на внутріутробному етапі - коли сіра речовина в процесі розвидку не встигає повністю переміститись на своє місце і місцями залишається там, де її не повинно бути.

Ця патологія часто є випадковою знахідкою під час МРТ-обстеження мозку і в цьому випадку жодного лікування не потребує.

В деяких випадках ця вада розвитку мозку може викликати епілептичні приступи чи затримку психо-моторного розвитку дитини і в цих випадках тактика буде на лікування самої епілепсії чи стимулювання психомоторного розвитку.

Сама по собі гетеротопія жодного лікування, окрім як ведення здорового способу життя, не потребує. В дуже рідкісних випадках вона може оперуватись, коли епілепсія стає зовсім неконтрольованою.

Є дані, що гетеротопія може бути наслідком генетичної патології.

16. Chortenia

Гм, це мені мама прочитала з висновку після мрт батька, як тоді в цьому випадку?

17. TARIKAFR

Так само, як я написав вище.

Все залежить від клініки і причини МРТ. Заочно сказати неможливо, не бачачи людини.
    У випадку Вашого батька, якщо мова не іде про давню епілепсію, то гетеротопія є просто радіологічною знахідкою. А це значить, що жодної уваги на неї звертати не потрібно, лікувати не потрібно, потрібно забути про неї і зайнятися пошуком причини, яка обумовила покази до МРТ-обстеження.

Інколи гетеротопію можна сплутати з початковими стадіями інших процесів головного мозку. В такому випадку потрібно реконтролювати МРТ. Але це надзвичайно рідкісні випадки і все залежить від клініки і динаміки розвитку симптомів людини.

Сама гетеротопія в такому віці найчастіше нічого не значить. Це те, що він має з народження і знайшли випадково, бо робили МРТ.

Бажаю йому гарного здоровя.

18. Chortenia

Дякую! А скажіть ще вкупі з атеросклерозом сонних артерій то погіршує ситуацію. ТОбто оце проникненя якось впливатиме, чи забути про нього і все?

19. TARIKAFR

Жодного впливу на артерії вона не має, як і ні нащо інше, коли не подразнює мозок і не викликає епіприступи.

Коли того немає - про неї потрібно ЗАБУТИ раз і назавжди. Вона нічого не погіршує. Вона з народження. І коли почнемо робити МРТ всім здоровим людям, то найдемо масу таких знахідок.
    Не беріть її до уваги. Шукайте інші причини проблеми батька.

20. Chortenia

Дякую! :give_rose:

а де твій аватар? :)