Мартин Лютер

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Liliyah Romanova, 10 тра 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

гм... та про це багато написано, про жервоприношення.... я можу багато про це писати, трохи читав....

2. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Як про дійсно масове явище?
    І що страчували тільки таких?

Мда....

І це робить ці версії фактами?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не оправдовую... Іспанська інквізиція - не від церкви....

те, що ви пишите - теж десь читали, не були ж свідками.
    Чому інквізицію утворювали королі європейських країн? Напевно тому, що це було непоодиноке явище.

Останнє редагування модератором: 30 лис 2008
  4. OrangeSpring

системне, я б казала - як засіб, який використовували задля утримання влади. І королі і церква.

Інквізіція тому й з'явилась, що вони зрозуміли, що реально втрачають важелі влади

Класика

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

втрачають владу перед ким? перед чаклунами та відьмами?

совєтське мислення, поверхневе.... Невже ви думаєте, що в королів були проблеми з утриманням влади? (крім рідних братів-герцогів) Кого вони боялися? Хіба їм й без того не вистарчало засобів?

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Смішно читати. Ви спробуйте не сприймати з точки зору сучасної людини. Ви подивіться на мусульман, які ВЧАТЬСЯ МОВИ КОРАНУ, а не підтасовують коран під свою мову, те саме з жидами. І подумайте, чому була Біблія лише однією мовою і заборонено було перекладати її на повсякденну мову. А церковнослов'янська чому досі вживана?
    Бруно таки спалили за погляди, але історія його зовсім не виглядала так, як її нам представляють. Люблять добрі люди міфи придумувати, як із прибиванням тез Лютера, до прикладу. Те саме з Галілеєм...

Ну, але теж цікаво, що
    Як у вас із англійською?
    Ось почитайте.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Witch-hunt

Останнє редагування: 30 лис 2008
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Аво тут:

Цитата:
    чи я не так зрозумів?

8. OrangeSpring

А скажіть це зберегло Латину? Та чи була латина мовою орігіналу? чи церковно -слов'янська (де вони вживані??? - у церкві?). та чи багато людей в Європі знали латину?

А чому ви назтваєте євреїв жидами?

Ще скажіть, що духовенство не користалося повним не знанням населення біблейських текстів, Бо населення мале дізнаватись про тексти лише від духовенства

Ось про люблять люди міфи я Вам і казала.

Я не казала що всі такі негідні. Перечитайте

ой були. Коли стали з'являтися люди, які бажвли, що б їх власніть не залежала від волі короля....

Ви знаєте коли саме сталась у Європі перша Буржуазна революція? У 16 столітті!
    Повивчайте історію.

А чому мені дивитися? Вони - молодша за нас на 600 років монотеічна релігія. Епоха відродження в них ще попереду. Мабуть роспочнеться у цьому столітті чи наступному.

Та ви що вірете, що у мусульман Ніхто не користується незнанням корану, щоб підготувати терорістів?
    Ви що думаєте, що оте страхіття- смертники =це вони такими стали, тому що коран це велить робити?

Коран засуджує вбивство.

Останнє редагування: 30 лис 2008
  9. Liliyah Romanova

Бо я з ЗУ і так з дитинства в нас казалося.
    Це не тема даної гілки. Пошукайте на форумі відповідну тему й почитайте.
    Небагато. Але йшлося про священність мови. :pardon:
    Населення не дуже й цікавилося. Знову дивитеся з точки зору людини нинішньої.
    Чи прості люди зробили революцію? Чи прості люди спонсорували Лютера? Чи прості люди використали Лютера у власних цілях? До чого тут взагалі населення? Скільки повстань провалилося через брак підтримки простого населення, що жило виключно найближчими до тіла потребами.
    Може, теж із простого населення?
    І що? Це їх якимось чином применшує? Я ж казала, можете тоді на юдаїзм подивитися.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

і шо? ті люди хотіли забрати владу короля, чи свою землю?

11. OrangeSpring

А як що до Біблії, яку через це використовували у власних цілях заради влади.

Де я таке казала? Де? я натикала на те, що вони на стадії розвитку АЛЯ християнство 1400-років. Саме тоді Біблія була латиною тільки. Що в них свій ренесанс попереду

Юдаїзм - це релігія не багатьох народів, а єврейського народу. Ну ще десь і Ефіопії є юдаїзму трохи - серед ефіопів, як східного християнства

А просте населення ще й як використовувалось тими, хто ставиви владу короля під сумнів. Це було просто. Показати, де була неправда від корол ята церкви - вони за Вами підуть. Населення завжди тільки інструмент для жадаючих влади:yes:

Ви впевнені? НЕ цікавилось, чи боялось цікавитися?

Особоливо в Імперіях. Таких Великих як Іспанія чи Португалія (саме так, колись у Португалії було багато колоній по всьому світу).

См. вище. Прості люди завжди ІНСТРУМЕНТ :)
    В революціях також.

Дуже добре, що спонсорували Лютера, дуже добре. що були буржуазні революції.
    Мені подобавються скандинави. Лютерани, спокіійн, добрі, їх давно не тягне воювати

Шведи - то взагалі вважають, що разка у Північній війні була плюсом

Шведи мирно дали незалежність Норвегії у 1905 році.

А взагалі то Мені ось цікаве, чи можна називати справжніми християнами тих, хто знає про обряди, деяких святих - чудотворців, але ніколи не читали Біблії, та навіть не знають, що серед Апостолів було 2 Іуди.

Але ж Лютерани існують, Феодалізм майже зник, королів або не має, або вони не мають майже ніяких повноваженнь = та власність не залежить від їх волі

Дійсно, до чого тут населення.

Той же Сталін знищував не тільки партпрацівників, партслужбовців або поміщиків - він знищував багато простого населення. Тому що населення завжди використовується

Тому населення залякують, та роблять так щоб населення обожнювало короля або іншого правителя....

Отже населення ДО ЧОГО

Нічого Ви взагалі не зрозуміли. При феодалізі власність герцогів, баронів Залежала від волі короля. Всі були його вассалами

Спочатку просто вимагалися посадити на трон іншого короля (свого)- але це нічого не змінювало. Потім З'являлось більше буржуа. Ось тоді почались революції. Тоді з'явились республіки, яки с часом еволюціонували

зараз у розвинених країнах Європи Власність недоторкана. Вона не залежить від волі правителя:)

Ви ж розумієте. що королі дуже не хотіли цього втрачати. Але втратили

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я то все розумію, але дуже сумніваюся, що інквізиція відігравала якусь роль у цьому питанні.

13. OrangeSpring

відігравала

Але знов скажу - до віри інквізіція не має жодного відношення

14. Liliyah Romanova

Ой, навряд...
    Це було і є в усі часи. Я не кажу, що це добре, але просто воно є і буде. Людина завжди залишається людиною.
    Не завжди. І в революціях також.
    І кожен показував так, як вигідно йому. Деякі й по сьогодні мислити не навчилися, так що населення - не аргумент. Маса - це маса.
    Що ж такого страшного було в тому, аби цікавитися?
    Зрештою, подивіться сьогодні на тих, хто має доступ до Біблії українською. Всі читають щодня? Вивчають всі? Чи обмежуються тим, що почують у неділю в церкві?
    Ви про теорію протистояння Йоанових та Петрових?
    А чи називати християнами захожан? Навряд чи вони знають навіть те, про що ви написали. Бог їм суддя.
    В основному били на еліту. І то добряче били. А звідки еліта виходила? Вихідцем звідки є Франко, наприклад?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

та ясно, що ні, хто сперечається....

16. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Нащастя еліта не виходить з народу,а формується століттями і традиціями,а з народу виходять генії і самородки Шевченко ,Франко і долучаються до національної еліти.
    А от рабоче-селянську еліту ми бачили.

• Подобається Подобається x 1
  17. Liliyah Romanova

Я трохи змішала все в один мішок.
    Мені про це йшлося. Що били на еліту. А генії з простого народу.
    (Постійно до хворого малого бігаю, то й накрутила.)

18. OrangeSpring

Але ти, хто хочуть - ті вивчають
    А Заборона - вона порушує права саме тих, хто хоче пізнати істину

Особливо голодомор 33го бив еліту?
    Селянство в Україні було знищенно як клас. Це еліта?
    Саме так. Але коли людина більш обізнана її важче задурити

Та ні. Я про те. що був святий Іуда, син Йосипа - вітчима Ісуса.

Що був не тільки Іуда Іскаріот

Завжди. Хоч це й неприємно визнавати

19. Liliyah Romanova

Винятки теж бувають, чи ні?
    Я ж не про голодомор говорила.
    Зрештою, ще раз кажу, звідки наші світочі виходили?
    А щодо українців просто, то українці не отримали автономії в союзі саме за свою любов до свободи та свій дух. Тому й еліту нашу вигубили... Але це не тема гілки.

У Матвія та Марка ось ці:

16 І визначив Він оцих Дванадцятьох: Симона, і дав йому ймення Петро,
    17 і Якова Зеведеєвого, і Івана, брата Якова, і дав їм імена Воанергес, цебто сини громові,
    18 і Андрія, і Пилипа, і Варфоломія, і Матвія, і Хому, і Якова Алфієвого, і Тадея, і Симона Кананіта
    19 та Юду Іскаріотського, що й видав Його.
    (Мар.3:16-19)

Лише у Луки так:
    13 А коли настав день, покликав Він учнів Своїх, і обрав із них Дванадцятьох, яких і апостолами Він назвав:
    14 Симона, якого й Петром Він назвав, і Андрія, брата його, Якова й Івана, Пилипа й Варфоломія,
    15 Матвія й Хому, Якова Алфієвого й Симона, званого Зилотом,
    16 Юду Якового, й Юду Іскаріотського, що й зрадником став.
    17 Як зійшов Він із ними, то спинився на рівному місці, також натовп густий Його учнів, і безліч людей з усієї Юдеї та з Єрусалиму, і з приморського Тиру й Сидону,
    (Лук.6:13-17)

Останнє редагування: 1 гру 2008
  20. о_Оо_Оо_ОЧестно, не знала!

а де твій аватар? :)