маршрутки подорожчали до 2 грн

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Deus igrok, 30 січ 2011.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Наївна та Чебурашка, як дитина... :)))
    За громаду слуги думають у двох випадках: коли треба щоби громада піднесла яснійше тіло ближче до жолоба, і щоби громада на вила не підняла.
    Ви не дивились "Хто тут живе" про головного львівського податківця? А про головного львівського ДАваЙця? Там все видно, хто за що думає :)))

• Подобається Подобається x 3
  2. podsolnyshek

podsolnyshek Member

Скільки шуму за 25коп. ціна не піднімалася 2 роки, солярка в 2009 була 6,3-6,50грн за 1л, а зараз - 8,30грн/1л, і на цьому ще й не зупинилася. А водій, за ваших 25коп. мєлочних, за яких навіть цукерка на здачу в магазині не дають (просять ще 5 коп, бо вже смоктунець у них по 30коп), має тепер голосно кричати про зупинку, щоб бабця, яка вмостилася ззаду на бамбатлі то почула, гарно вдягатися, не слухати музики (що пригнічує його права), не курити (ну це правильно), ще й квиточок видавати, який нафіг там не потрібен. Тепер поки на зупинці залізе 20чол, поки водій видасть здачу, відірве квиточок, пройде 5хв (бо я не думаю, що це досить правильно крутити баранку, видавати здачу, відривати квиточок та ще й дивитись за дорогою) Тепер уж точно запізнюватись на роботу буду!

• Подобається Подобається x 2
  3. Locke

Locke невиправний реаліст

А водій повинен при будь-якій ціні на проїзд бути ввічливим, оголошувати зупинки і не включати музики. Це всебе в дома він має права слухати музику яку захоче, і то щоби не заважати сусідам. А ми платимо за послугу і хочемо її отримати без музики і цигарок. А квиточок якраз і не нафіг, а конче потрібен. Бо буде видно реальний стан речей, реальні доходи чи збитки. А не так, що показують прибутки стільки, скільки треба, а потім плачуться що мало заробляють. Якби були відомі реальні цифри, то можливо проїзд повинен коштувати 1 гривню. А може і 3 грн то замало, може треба ще більше. Ніхто про це не знає.
    А то що він не встигає брати гроші, давати здачу і квитки - то не наші проблеми. Хай беруть кондукторів. Ліцензійними умовами передбачено правила перевезення, які треба виконувати раз взяв ліцензію. А не хочеш виконувати - іди нафік землю копати чи підмітати, прийдуть інші, що зможуть.

• Подобається Подобається x 8
  4. Bambook

Bambook Persona non grata

Шановні львівяни. Ви самі підвищили собі комунальні тарифи і вартість проїзду у транспорті. Сталося це 31 жовтня 2010 року, коли проголосували за Садового, незважаючи на те, що він уже схвалював і підвищення плати за проїзд, і (неодноразово) підвищення ціни компослуг. А відповідно, переобранням продемонстрували підтримку такої політики.
    Вітаю!

• Подобається Подобається x 2
  5. Locke

Ви ще забули додати "і за Швабоду, яка в більшості"

6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

п.Василю,фтелєвізорі тілько сі дивлю мериканські бойовики(маю на увазі-їден раз побачив і забув),а інтернет то сила...А як живут ті п@@@@@си я і так бачу і знаю.А,дуже мі сі "ЛІКВІДАЦІЯ" сі сподобала...О!

• Подобається Подобається x 1
  7. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

а депутат при будь-якій партійній приналежності повинен дбати про громадян ...

а державний службовець при будь-якій посаді повинен дбати про громадян

а правоохоронні органи при будь-якій .... коротше кажучи - не дамо двойціпєть копієк тому сатрапу за кермом !!!!!

• Подобається Подобається x 4
  8. Andr

Andr Well-Known Member

Ви праві, правильно "крутити кермо, видавати решту"

• Подобається Подобається x 4
  9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

От всі так нарікають на водіїв, а я за ці 2 тижні, поки була у Львові, зустрічала лише хамських пасажирів. Мало того, що просять зупинити за 20 метрів до зупинки, так ще й нагло матюкають водія за те, що він відмовляється! Або на кільці біля ЦУМу, де ще й до того всього часто стоять ДАЇшники. Нє, бо їй пройтись 3 хвилини від зупинки - то капєц який великий шлях у порівнянні з тими двома годинами, протягом яких вона буде лазити по ЦУМі з торбами! І їй пофіг, бо вона вийде, а штраф буде платити водій зі своєї кишені.

Поїздили б Ви, як я тут в Польщі оплачуючи 4,60 грн за 10 хв проїзду, 9,70 грн за годину проїзду (при чому в мене тут така ж зарплата, як і була у Львові). Ще й постійно треба робити пересадки, бо ж нема такої кількості різноманітних маршрутів, як у Львові. Вибір транспорту лише в центральній частині великий, а поза центром часто буває, що на зупинці лише 2 маршрути, на які треба чекати (якщо вихідні, то по 20-30 хв, то якщо нічо не поламається і аварій не буде). Вже мовчу про численних хуліганів, через яких часто люди змушені виходити з транспорту, бо страшно їхати, особливо ввечері на вихідних, коли всі бухають..

Так що цінуйте те, що маєте. Будьте ввічливими і не нервуйте водіїв, тоді і вони відповідно не будуть "накручені".

• Подобається Подобається x 6
  10. podsolnyshek

podsolnyshek Member

Ви ж,надіюсь, зрозуміли, що це лиш мова перевізників та пасажирів, а наклейки з надписами:"Говорімо правильно", доречі, дуже правильний хід для розвитку українського суспільства

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

Є вихід - їздіть на таксі, заплатіть, образно кажучи, 20грн в одну сторону, 20грн в іншу, водій вам і музику виключе, і довезе прямо під двері, і з комфортом у пустому транспорті у сидячому вигляді переїдетесь. ще й віконечко зможете привідкрити і ніхто кричати не буде,
    а чиї? а за дорогою хто дивитися буде. Це, можливо, зручно було у мерсах чи івеко, но явно не в "Еталонах". Ага, кондукторів дадуть, вони нещодавно їх позвіляняли з електротранспорту, а дадуть в маршрутки, надійтесь. Ех!

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

у нас вільна країна, Нірванко.:haha:

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Невже? ;)
    Просто коли люди водія матюкають, то нормально, а йому не можна?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

він при виконанні.... він не може...

14. Locke

Дякую за пораду, але їздіть сама в таксі. Чи може за такі малі гроші водій ще має право справляти нужду в салоні, бо йому бачите ніколи сходити до кльозету (квитки видає і решту).
    А може Ви в себе на роботі глушите клієнтів музикою і пускаєте їм в обличчя струмінь диму? Бо платять мало.
    А мене зовсім не цікавлять їхні проблеми. Може мені ще потрібно до магазину ходити зі свою вагою, бо бідному підприємцю нема за що купити вагу, а торгувати то хочєцца. У мене на роботі також свої проблеми і я їх повинен вирішувати сам, а не спихати на когось, тим більше на клієнтів. Хочеш займатися підприємництвом - займайся. При умові якщо Бозя дала талант для того. А не можеш чи не вмієш - йди наймитом.
    Кожен думає що то всьо так просто. Стоїть скажімо на шуварі 30 кіосків з мороженою рибою, а я такий крутий перець, що не хочу бути наймитом, то поставлю собі 31-й кіоск з аналогічним товаром, але ціни дам вищі (бо ще не доробився до авта) і потім буду плакати, що у мене не йде бізнес. Тоді треба не на б..ську владу нарікати, не на дурних покупців, що оминають твій кіоск, а на свою нерозумну голову.
    Чи водій маршрутки може ще буде їздити без дверей і без даху, бо мала плата за проїзд?

• Подобається Подобається x 8
  15. VasMT

Це мєнт при виконанні... А воділа в наймах. :)))
    Вас там прикували, до тої Полскі? Повертайтесь і їздіть за два рубаса...

16. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

До чого тут Польща та Ваша зарплата ? Ми живемо в Україні.
    Порівняйте відстанні скажімо у Дніпропетровську та у нас і заодно ціни на проїзд.
    Надоїдло слухати крокодилячі сльози перевізників про збітковість їхнінього бізнесу.
    Тоді якої холери їх так багато ? Весь Центр ними забитий. Толку з того не багато бо як було важко виїхати до прикладу з Рясного так ця проблема і залишилась.
    Мене цікавить інше. Яка курва (іншого слова не підберу) і за який хабар згодилась СКОРОТИТИ маршрут номер 5 (соціальний транспорт) до Оперного театру замість кінцевої пр. Чорновола. Власне з 1 лютого. 5-ка не погано конкурувала з тими "гробіками_на_колесах" у яких ми змушені їздити.

17. podsolnyshek

podsolnyshek Member

Шановний Locke, у Вас що, крик душі?
    Я лиш розглянула ситуацію з точки зору перевізників, я б взагалі хотіла їздити безкоштовно, а ще й краще, щоб на руцях носили:) Бо ви тут порозпускали слюні, шо за лишніх 25коп. водій має вам соплі витирати,:cry: бо на морозі повитікали, коли ви маршрутку чекали.
    А вам решту постійно давали, коли ви на Шуварі ледве втиснувшись в задні двері 2грн передавали??? Чи часто ті копійки (10+10+5) потрапляли до вас?о_О

18. VasMT

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

проблеми у водіїв є.
    я, наприклад, проти того, щоб водій працював з 5 ранку - до 12 ночі. Так, як воно у нас робиться.
    За це, я б власників тих маршруток карав безпощадно.
    Бо звідси виникає багато інших проблем. Такі, як нерви, неохайність, аварійність і т.д.

Фактично, водії є заложниками ситуації. Бо якщо б водій отримував легально зарплату, то він би ніколи не вимагав підвищення тарифів на проїзд. Насправді, я так зрозумів, йде дєльошка грошей між власником перевезень і шофером - збирачем тих грошей. І взагалі, то є смішно, щоб простий шофер домагався підвищення тарифів. То абсолютно не його справа. Власники маршрутів просто заставляють бастувати своїх шоферів, а самі лише чекають на підвищення ціни на перевезення. Власники, скоріш за все - це чиновники з міської адміністрації, які самі собі регулюють заробітки руками водіїв.

Друге, що я хотів сказати. Фраза: "збільшити ціну проїзду, бо підскочило паливо", розрахована на лузерів. Чому?
    Невеликий розрахунок.

Нехай бус бере 15 л. дизпалива на 100 км. Нехай маршрут має 20 км.

один рейс в одну сторону - 3 літри соляри - 24 гривні.
    за один рейс шофер може зібрати 200 грн.(100 пасажирів по 2 грн.)
    отже при 100 пасажирах на рейс при 1,75 за проїзд, було б 175 грн.

Звідси висновок: підняття на 25 копійок - це повна оплата за паливо(а не підвищення з 6 грн/літр на 8 грн/літр), бо 200-175=25 грн.,а потрібно 24 грн.

Отак нас намАхують.

• Подобається Подобається x 5
  20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це не Ваше діло і теми воно не стосується. А коли була у Львові то їздила і їздила щодня на роботу та на навчання маршрутками. І чомусь мені жодного разу жоден водії не нахамив. Чого б це? Та тому, що я їм не хамлю і непорозуміння виясняю в культурному тоні!
    До того, що 2 грн - це насправді не великі гроші. Це 88 грн/міс, якщо їздити щодня на роботу. При 1,75 грн за проїзд було 77 грн/міс. Що таке 11 грн при навіть мінімально нормальній зарплаті 1500 грн? Такий кіпіш, ніби на 10 грн той проїзд підняли.

---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 16:12 ----------

Справа в тому, що водії за власні кошти ремонтують машини, на яких їздять. Може не у всіх перевізників, я не в курсі, але таке є. Є офіційна зарплата, раніше була 1000 грн, зараз не знаю. Решту водії брали із різниці між нормою і реальною кількістю отриманих коштів від пасажирів. Тому вони і зацікавлені в цьому також.

а де твій аватар? :)