Цікаво чи є серед форумчан філателісти? І взагалі може щось порадите - є велика колекція марок , і потрібно її оцінити.Де можна це зробити нажаль незнаю , Дякую завчасно.
Я колишній філталіст. Марки оцінюються за каталогами: Івер, Міхель, Скотт та іноді Гіббонс. В інеті на торрентах можно скачати Міхель 2004 або 2007 рр - це найбільш популярний зараз каталог, і передивитись усі марки та визначити їм ціни за Міхелем. Марки звичайно на зборах коллекціонерів продаються за 30-40% від вартості по Міхелю. Тобто якщо серія коштуе 3 євро за Міхелем, то продається вона за 1 євро.
Ооо дуже вдячний , це дуже цінна для мене інформація. Ще якщо не секрет - чому колишній? Невже невистачає часу ?
То було дитяче захоплення. Також монети коллекціонував А по серйозному то треба багато часу приділяти. Але поки що розбираюсь трохи у марках та монетах.
В мене э марки - які по міхелю 200евро...-75% = 50евро. Практично не дитяча ціна. Хоча вони мені нідочого...Залишився спадок , як на мене просто папірці.
Я зібрав колекцію марок всіх країн світу (хоча б один екземпляр але в мене в колекції є). Я для себе орієнтувався по каталогу Скотта,в інтернеті знайти можна+ щеє каталог по Росії - Стандарт колекція. Зараз майже ціленаправлено не збираю, хоча якщо вдається десь придбати авто, мототехніку, пароплави, літаки то кладу в колекцію. Ось такі наприклад
Класна колекція... Якщо потрібно книги по філателії , зшивки річні журналу "філателіст" 68-82р. можу за символічну плату (ціна маколатури) вітдати... Якщо цікавить пиши у ПМ. Бо шкода здавати на макулатуру , а місця займають багато.
Це мала частина того що в мене є, а так рахунок йде на тисячі Книги по філателії в мене є. Можу підказати куди можете віддати, можливо комусь пригодиться. Це Академкнига на вул. Степана Бандери, вони з радістю приймуть ))
Блін, я вам по-доброму заздрю! Так сталося, що я марки не збирав, але завжди хотів цим займатись... В 40 років не піздно почати?
Не піздно. Можете почати з чогось простого. Збирати марки або монети. Багато людей збирають монети євро, їх не дуже важко знайти
Марки звичайно на зборах коллекціонерів продаються за 30-40% від вартості по Міхелю. Тобто якщо серія коштуе 3 євро за Міхелем, то продається вона за 1 євро. __________________ Fasi
А я любив філателію не за гроші, а за сам процесс пізнання і спілкування. Почав збирати на тему - космос. З марки в честь загиблих Добровольського, Волкова і Пацаева. А 800-річчя Москви, так, заради цікавості - скільки їх випустили (знайшов тільки 5) і щоб показувати онукам: "Дивіться, колись було таке містечко... А тепер тільки марки на згадку залишилися)"
У меня марки 20-летней давности. Там и Ленин в разных вариациях, и всякие коммунистические праздники, и коммунистические деятели, и олимпиады. Неужели это может быть кому-то нужно?)) Собирали дети и мы для детей)) Нет, есть и другое - космос, природа, фауна. Но сейчас вряд ли будут собирать. Сейчас время какое-то другое, да и марки (простые, украинские) стоят 4-6 грн, если не ошибаюсь. Много не купишь.
цікавлять марки ссср до 1950-року та китайські марки . розгляну купівлю ...бажано негашені та без клею.
Продати на OLX. Легко. Треба подивитись почому такі марки, як у вас та подати оголошення. Я багато чого продала, тільки один раз прийшлося книжки відправляти Укрпоштою до Києва, а так в Харкові знайшлися покупці.