Мама (2013)

Тема у розділі 'Кінозал', створена користувачем MARTINI, 3 лют 2013.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Виробництво - Іспанія, Канада. Це вже звучить багатообіцяюче, адже іспанці останнім часом класні жахастики знімали. Ще одна замануха на афіші - Від авторів "Лабіринту Фавна"...

Але на цьому фільмі режисер Гільєрмо дель Торро, який тут виступив продюсером, схоже, відпочив. Тобто на афіші наступного його фільму напевно знову напишуть "Від авторів "Лабіринту Фавна" :) . Ні, зі спецефектами і атмосферою впорався, але сюжет якось вразив не дуже. Оцінка IMDB - 6.6 цілком адекватна, тобто фільм не шлак, але й класним не назвеш.

Коротко по сюжету. Двоє малесеньких дівчаток після смерті батьків опиняються в старій хатинці у глухому лісі, де прожили цілих п"ять років під наглядом привида, якого вони називають "Мама". Що було, коли дівчаток знайшли і забрали до сім"ї, гадаю, здогадатися не важко :)

Власне, ставку зроблено не на цікавий сюжет, а саме на моторошну атмосферу і спецефекти. Тут впоралися, однозначно. Зізнаюся, декілька разів ледь не вдавився попкорном. Сама Мама - це один із наймоторошніших персонажів, що я досі бачив в кіно. Цілком може конкурувати з мертвою Томоко (з японського "Дзвінка"). Щоразу, коли з"являється в кадрі, розумієш, що значить вираз "кров стигне в жилах".

Словом, разок глянути можна.

---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=y4fbBjC21pk

---------- Додано в 23:06 ---------- Попередній допис був написаний в 22:21 ----------

Так, ось щойно вичитав. Виявляється ця "Мама" - це насправді рімейк трихвилинної короткометражки 2008 року

Дель Торро настільки був вражений цим фільмом, що вирішив спродюсувати зйомки повнометражного кіно.

Ось ця перша "Мама". Добре, що нема попкорну, я б вдавився.

(на початку передмова Дель Торро, де він розказує, чому вирішив зробити "Маму" повнометражною)

http://youtu.be/WRqS6pBC42w

• Подобається Подобається x 1
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В мене від українського трейлера гусяча шкіра.

Так що фільм не ризикну дивитись. )

3. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Аналогічно. Думала піти на нього в кіно, але боюся...

Іспанці, такі іспанці...От вміють вони всякі жахливчики і важкі психологічні фільми знімати..

4. Іспанка

Знайшла той фільм в українському дубляжі. Вже другий тиждень не наважуюся подивитися:)

5. Un.Known

Дай лінк, будь ласка :)

6. Іспанка

7. MARTINI

Ну, дивіться вже. Прикольно було б при цьому трансляцію ваших фізіономій через вебкамеру подивитись :)

• Подобається Подобається x 2
  8. Un.Known

Ні, я не обіцяю. Я боюсь. )

9. Іспанка

:mocking:Я тобі скажу, коли скайп ввімкнути:)))

Між переглядом цього фільму і походом до зубного я обираю фільм:)))

10. Un.Known

От зубного я зовсім не боюсь (завтра йду), а на такі фільми не впевнена, що маю здоров'я...

11. Іспанка

Спешл фор Мартіні - сідаю дивитися Маму:)

12. Un.Known

Ввечері слабо? )

13. Іспанка

Кишка тонка:))) Я й зараз на кріслі підстрибую:mocking:

14. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

А я посміялася :)))
    Якось дуже передбачуваний стиль зйомки, та і та ціла мама так скаче, ніби в неї пропасниця :haha:
    Треба дивитися-таки повну "Маму". Цікаво, чи переплюне "Дзвінок", який для мене наразі залишається по-справжньому страшним фільмом №1.

15. Іспанка

В мене досі волосся дибки стоїть. Атмосфера справді моторошна, особливо моменти, коли Мама несподівано виринала зі стін. Гидезна істота як на вигляд, так і по повадках. Сподіваюся, що вона мені не буде снитися ночами:)))

16. mrochkizm

А в мене ніц навіть не здригнулося :sad: Ближче до половини фільму я повгадувала наперед майже всі повороти сюжету і відчувала від того сильне вдоволення впереміш з нудьгою :cry:, навіть те, що Мама тітку прикантрупить (бо якщо в першому акті на сцені висить рушниця - а тобто тітка дзвонить в соцслужбу, то рушниця в фіналі вистрелить - от і тітці кирдик настав) Дуже вже нафарширований штампами фільм, як щодо стилю зйомки, так щодо персонажів (сімейка різного рівня достатку та адекватності, за законами жанру - переважно творчого роду занять, психотерапевт/психолог/психоаналітик/ще якесь психо, дітиська, яких або всюди повно або ж вони прямі контактери з потойбічними явищами, прив'язка до жахливих або нез'ясованих подій, що мали місце в минулому) і щодо місць (будинки, в яких навіть вдень темно так, що складається враження про абсолютну світлонепроникність гамериканського/еуропейського шкла, обдерті вивіски та вказівники, занедбані будинки, ліси та урвища, однотонні інтер'єри і т.д.).
    Про сюжет мовчатиму взагалі, бо там стільки вже ляпів, що, будемо вважати, творці фільму вирішили знехтувати сюжетом на користь атмосфери та спецефектів. Але мене не "вчепила" ні та ж атмосфера, ні ті ж ефекти, сидиш собі, дивишся, темрява згущується, музика лунає голосніше і голосніше, зловісніше та зловісніше, ага, ясно, зараз якась нендза вискочить зі стриху/зі стелі/з шафи/зо стіни - так і є - бац! будьмо знайомі, я Мама :morning1: якщо хлоп лежить в реанімації, то так і чекаєш, поки якась потойбічна креатура приробить йому інфаркта або стелепання мозку :morning1: якщо психотерапевт береться за розслідування або за свої меркантильні штучки - то так і знай, до кінця фільму він стане або героєм, або залюляє його Мама до посиніння :) Ну а сама Мама переміщається так, ніби в неї пропасниця, а ще вона істота трохи пришелепкувата і нелогічна, але залишмо це на совість творців фільму.
    Закінчення взагалі нагадувало мені якусь мелодраму, якби ще Маму зробили хоч троха мудрішою та адекватнішою у її потойбічній екзистенції, то би в кінці певно глядач сидів і розчулено втирав носовичком очі, бо як то воно є - дітиська розлучаються і плачуть, дві кобіти - одна "лєва" по відношенню до дітисьок Мама, інша - така ж сама "лєва", але ще навіть ні разу в житті мамою не була - майже що дружно дітисьок ділять, Мама (котра привид) з відчуття жіночої солідарности героїню (котра Анабель) навіть не сильно покоцала, а так лише, стрясла в повітрі трошки і ще в кінці милосердно ручкою очі закривала, Лукасу дісталося сильніше, але то є однозначним твердженням в користь того, що Мама - переконана феміністка. Дивуюся лише, як вона тоді пошуковців не прикінчила, котрі дівчаток знайшли - але це явний ляп сценариста, без котрого не було б фільму :)

17. MARTINI

Ох і наспойлерила. Після такого посту вже нема чого й дивитися :)

Але про погані фільми стіко буков не пишуть, значить таки зачепило :diablo:

Мелодраматичний фінал мені теж не дуже, там би чогось готичненько-депресивного хотілося :) Але треба усвідомлювати, що це повністю в стилі дель Торро, почерк такий. Фінал чимось навіть перегукується з Лабіринтом Фавна, мені здалося

18. mrochkizm

Ой, зараз поховаю :pardon:
    Нє, фільм не є поганий, такий собі стандартизований сповнений штампів "середнячок", раз переглянути можна :) Особливо на фоні тих фільмів начебто жахів, які я до того нещодавно дивилася ("Сіністер"/"Зловісний" - стандартизована нудьга, огидна лише в місцях дещо натуралістичних сцен вбивств, в інших місцях - до неможливого передбачувана і "Поміж" від Френсіса Форда Копполи, ну такий вже мега-епічний фейл той "Поміж", таке вже галюциногенне лиття водички на млин жанру "жахи для першокласників", що то аж !!!).
    Так що раз переглянути можна. Але лише раз.

Поки що мені "Дзвінок" (американський) як стріс уяву в підлітковому віці, так і дотепер залишається жахалкою-фаворитом, вочевидь, через ті враження, що справив на мене ще літ 10 тому.

Ага, ніц я вже не поховаю, бо півгодини пройшло :pardon:

19. Іспанка

Плюсую. Таки зачепив, раз такий пост накатала. Імхо, ти аж занадто придираєшся до деталей.

Процитую свою улюблену сцену із ГП:
    Без образ:) То справа смаку, сподобалося чи ні, але я б так не критикувала:)

20. mrochkizm

Я просто висловила свою думку :) Кажу ж, що фільм, хоч і посередній (на мою думку), але добряче виграє на фоні тих жахів, які я дивилася нещодавно - отже, було про що "катати", і це ще я по ляпах в сюжеті не пройшлася ;)

А я собі це дозволила. Висловлюю свою думку. Це ж всього лише
    :hi:

а де твій аватар? :)