Одним твором не можна обмежуватись ніколи і ні в чому. Тим не менш "Майстер і Маргарита" для мене уже більше 10 років залишаються однією з найулюбленіших книжок, хоч паралельно було прочитано, мабуть, більше тисячі інших творів )
книжка цікава, без сумніву, але на даний момент мені більше сподобався цикл "Джерон("И маятник качнулся"..)"
Мені подобається "Майстер і Маргарита" за яскравий гумор. Але фільму жодного не бачила. Мені здається, що гарний фильм за такою книгою зняти неможливо. Мій улюблений персонаж - кіт Бегемот.
ІМХО постановка Бортко досить таки непогана... Звісно, до книги не дотягує, але то так майже завжди стається. Що не сподобалось - то Безруков в ролі Ієшуа...
А може мені роман "Червоне та чорне", написаний Стендалем (на Вашем языке это звучит как "Красное и чёрное") називати мовою оригіналу - "Le Rouge et le Noir"? Тоді мене вже все точно зрозуміють, що я мала на увазі.
"Майстер і Маргарита" - цікава книга... Але спостерігається така невтішна тенденція: велика кількість акторів, які в ньмоу знімалися, помирають. Приклад - Галкін.
А скільки відомих акторів просто відмовилися грати ролі в тому фільмі! Але люди є люди. Їм шо кидають - те вони читають. Кника погана. Масонські фантазії мене не цікавлять.
та дідько з ним, з тим Носовим А до художньої літератури все таки краще ставитися як саме до художньої. Якщо і хотів щось Булгаков донести, то це проблеми критиків. А сюжет цікавий.