Майдан-2. Разом нас багато!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Danilo, 29 бер 2007.

?

За кого голосуем на президентских?

1. Ющенко

15,0%
  2. Тимошенко

19,6%
  3. Янукович

6,0%
  4. Симоненко

3,3%
  5. Яценюк

11,6%
  6. Другой кандидат

15,6%
  7. Не пойду или против всех

23,9%
  8. Обама

5,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Согласен.
    Наверное так и было.
    не понимаю, зачем ТАКУЮ туфту снимать и россиянам показывать?

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

"Піпл хаваєт" - от і показують.
    Видать, "9 рота" вже набридла!

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Любо-дорого видеть, как "заграница" поддерживает партийрегиональские статьи - завршающиеся знаменитым пр-авоским лозунгом -
    ... Генезис - от Ющенки и Юли - к Яниуковичу...:good:

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Дальневосточник, нагадую - я галицький сепаратиста. І на повному серйозі вважаю, що "геть від Києва" треба було ще в 91-му, що 16 років досводу мегауспішної розбудови страни УкраИна лише підтверджують.
    І нєфік риігони-партай приплітати.

5. Locke

Locke невиправний реаліст

Конституція-фарс чи казочка для дурнів?

Якось мав хвильку часу і перечитав ще раз нашу Конституцію. Та це просто перли! Ніяка художня книга і поряд не валялась! Особливо коли порівняти з реаліями життя. Ну ось наприклад:

Верховна Рада України від імені Українського народу… дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі…. усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями…
    Читаєш і хочеться сміятися крізь сльози, як Рада дбає про права, гідні умови життя, як усвідомлює відповідальнімть перед Богом і прийдешніми поколіннями. Особливо як дбає про злагоду поміж собою.

Ст. 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність,недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
    От тобі й на. Ти бачиш? Цікаво як же тоді ми жити б, якщо все це не було б найвищою цінністю?

Ст. 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є
    народ.
    І ми добре знаємо цей народ-носій влади. Їх – 450!!!

Ст. 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
    Особливо стосовно синків-мажорів цього «народу» які безкарно вбивають людей в ДТП і не тільки і залишаються завжди безкарнними

Ст. 10. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
    Українські книги заполонили прилавкі всіх трьохсот (!!!) на Україні книгарень, вони дешеві і доступні кожному, українською розмовляють всі державні службовці :mocking:

Ст. 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, … є об'єктами права власності Українського народу.
    Ми знаємо цей народ поіменно.

Ст. 21. Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах.
    Ст. 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.
    А спробуйте, наприклад, після 40-ка влаштуватися десь на роботу. І про вікові обмеження відкрито пишуть всюди на оголошеннях, і владі до того діла нема. Про решту просто мовчу, бо ненормативна лексика на форумі заборонена.

Ст. 28. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому,
    нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи
    покаранню.
    Щотижня тільки і чути про те, як доблесна українська міліція когось закатувала, щоби «вибити» покази, або й просто так. І за це максимальне покарання (в дуже рідкісних випадках)- службова невідповідність і звільнення з роботи.

Ст. 29. Про арешт або затримання людини має бути негайно повідомлено
    родичів заарештованого чи затриманого.
    Без коментарів… Хто побував в такій шкурі, то знає.

Ст. 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.
    От що до свободи думки-то правда. Ще не винайшли поки пристрою для читання думок. А за вільне вираження поглядів журналістам відрізають голови. І теж безкарно.

Стаття 43. Кожен має право на працю…
    Ну звичайно. Особливо ті декілька мільонів, котрі виїхали за кордон, бо на Батьківщині вони не потрібні.

Стаття 47. Кожен має право на житло. Держава створює умови,
    за яких кожний громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати
    його у власність або взяти в оренду.
    Безумовно всі ми маємо таку можливість, і держава нам неустанно створює умови для цього.

Стаття 48. Кожен має право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло.
    І таке ми маємо… Але тільки право.

Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я… У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно.
    Ну це просто супер жарт. Хто безплатно лікувався-хай перший кине в мене камінь.

І так далі, і тому подібне. Як то кажуть-просто обалдєть!
    І нам знову пропонують йти на вибори і вибирати «народ», котрий "джерело влади". Знову обирати серед тих самих –ковичів; -шенків, щенків та інших-ЩєнкІв. Але від перестановки доданків сума не зміниться. Скільки колоду карт не тасуй – їх більше чи менше не стане!
    А може простіше буде переписати Конституцію, або внести доповнення, що ці всі права має лише «народ», а простого плебесу це не стосується?
    Скажіть, за що я повинен любити цю країну? Переконайте мене!

P.S. Довго думав, де ще я подібний фарс зустрічав, і ось згадав. Я колись дивився старий совєтський фільм кінця 30-х років, і там зі всіх репродукторів на стовпах весело лунала пісня:
    "Широка страна моя родная,
    Много в ней лесов, полей и рек.
    Я другой такой страны не знаю,
    ГДЕ ТАК ВОЛЬНО ДЫШЕТ ЧЕЛОВЕК!"

і це було в часи, коли масово катували в таборах і знищували і мільони людей...

Останнє редагування: 13 лис 2008
    • Подобається Подобається x 2
  6. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Ну так хто тому винний , шо народ пасивний.

Знаєте, є така думка древніх.
    Якби зібрати громаду самих розумних , та громаду прости селян ... і поставити завдання обрати з поміж себе голову ... то оті селяни ніколи не оберуть п'яницю, злодія, та брехуна ...

Народ владу може безпосередньо реалізовувати через референдуми. Але як всі мовчать , то значить задоволені.

7. Locke

Вибачте, а ви особисто пробували щось реалізувати. Хоча би набагато простіше, ніж референдум. Хоча би добитися реалізації якого небуть свого права. Я пробував. То просто жах! Про свій досвід можу написати багатотомник. Якби мені хтось інший розповідав про те, через що пройшов я - в житті би не повірив, сказав би що людина нагло бреше.

8. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Мовчать не тому, що задоволені, а тому, що більшість розчарувалася в своїх слугах. Ї стали байдужими до політики.
    Народу набридло слухати брехню перед виборами і дивитися комедїйний серіал " Верховна Рада " після виборів.
    Не уявляю навіть, якими гаслами можна знову сколихнути українців будь-якої політ. орієнтації...

9. Deus igrok

Як би не можна було реалузівати свого права, то помаранчевий путч , як такий би ніколи не відбувся.
    Жаль звичайно , що сам процес так само швидко згас , як і розпочався.

Окрім того, інструменти існують. В державі немає "Я", тільки "ми". І діюча влада - повністю репрезентує народ. І грець з нею державою.

Люди на місцях навіть не можуть організувати своє життя. На вулицях сміття, на дорогах ями, у школах та дитсадках не опалюють, професія вчителя прирівнюється до професії двірника. ГРОМАДА - все це робить, а не держава.

Давно на селах були ГРОМАДИ, обирали писаря, скарбника та голову. І якщо селу була потрібна школа і вчителі - ВОНИ самі її будували, і оплачували вчителя.

Тому, поки не зміниться кардинально свідомість пересічного українця, ми будемо жити як живемо.

І перший розділ КУ , це норми-цілі.

10. Дальневосточник

Оставим в стороне фамильярные грубости - замечу, что не надо вестись на название, а надо читать содержимое...Тогда не станете рекламировать статьи в пользу профФесора... :))
    Это как?
    Галицька Самостiйна i вiд Здравого Глузду Незалежна Республiка? :)

11. Deus igrok

Образилися, чи як ? ) На ображених воду носять ... (с)

12. По-моему, Конституция у нас - это инструмент делания политиков более привлекательными для народа. И всё.

13. Locke

Помаранчевий, як Ви щойно сказали, путч (я би сказав "акція")НІКОЛИ не відбувся б, якби не був добре організований, причому впливовими політиками і олігархами при серйозній фінансовій підтримці. Чому так вважаю - тому що просте незадоволення народу без належної організації і фінансуванні, як правило. закінчується виплеском емоцій на перекурі на кухні після кількох чарок, а в кращому разі - суперечками і вигуками кількох десятків літніх людей на львівській "клумбі", людей настроєних радикально і патріотично, але таких, що розуміються в політиці в основній своїй масі (вибачте за порівняння, але то правда) не краще, ніж баран на зоряному небі. Якщо не вірите - підіть колись туди, станьте і послухайте. І це я кажу не для образи цих людей, бо вони в більшості своїх патріоти, не їх це вина. Вони прагнуть кращого, але політтехнологи кольорових сил так задурили всім голови, що багато здоровомислячих людей вже не можуть зрозуміти де чорне, а де біле. Готовий зняти шапку перед професіоналізмом політтехнологів і організаторів помаранчевих, біло-синіх чи сіро-буро-малинових путчів. Нами просто маніпулюють. Ні ідеали, ні ідоли Майдану не принесли народу нічого, крім розчарування.

Останнє редагування: 13 лис 2008
    • Подобається Подобається x 8
  14. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Розчарувалися і стали байдужими.

15. Персі

Персі La mafia è immortale!

Пам'ятаю, як в університеті вивчали конституційне право, дійшли до такої цікавої частини, як права і обов'язки народних депутатів. Сміялись всією групою на чолі з викладачкою. Щоб не плакати. :)

16. Дальневосточник

Из свежего фкантексте:
    http://durdom.in.ua/site/bulletin/id/453.phtml

• Подобається Подобається x 7
  17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Біда в тому,що там нема з кого вибирати...
    Одні і ті ж...
    Мерзота...

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пан лок, ту невелику кількість дописів, якими ви нас радуєте -- мені подобається читати і, як правило, я з ними погоджуюся, але не в даному випадку...

1. незадоволення людей почалося у кінці 80-их -- есесером...
    2. в кінці 90-их -- незадоволення владою кучми, два величезні періоди протестів: Україна без кучми і повстань, Україно...
    3. помаранчева революція -- третій період

тому висновок: людьми ніхто не керував і не під’юджував, люди не хотіли влади кучми чи його ставленика.

що стосується розчарування...
    можливо воно є у мене, бо справді ющенко не виконав своїх обіцянок, але!

-- я голосував не за ющенка, а проти януковича...
    -- якби був знову такий самий вибір, я знову проголосував за ющенка і проти януковича...
    -- хто зара дуже сильно виступає проти ющенка, або дуже швидко забув, що було за часів кучми, або політичний конкурент.

• Подобається Подобається x 4
  19. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

А, в чем отличие? Сейчас и времена Кучмы? Если отбросить " свободу слова", что поменялось?

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

"свобода слова" -- мало?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)