Майдан-2. Разом нас багато!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Danilo, 29 бер 2007.

?

За кого голосуем на президентских?

1. Ющенко

15,0%
  2. Тимошенко

19,6%
  3. Янукович

6,0%
  4. Симоненко

3,3%
  5. Яценюк

11,6%
  6. Другой кандидат

15,6%
  7. Не пойду или против всех

23,9%
  8. Обама

5,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я б ні...
    нащо це штучне об’єднання?...
    треба більш рішучого керівника, таким вважаю тимошенко...
    ви переважно пишете мудрі речі...
    але зараз...
    який народ?..
    партії завжди відстоюють, у першу чергу, бізнесові інтереси, у другу чергу — свої, а тільки після цього — виборців...

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Майдан-2. Разом нас багато!

Нічо, Пупере, що я склеїв Ваші пости?
    Не знаю, чи штучне. І ТАК об'єдналися у Верховну Раду..?
    Я вже пробував спитати...
    Пупере, нагадайте (мені :rolleyes: ), котора з існуючих зараз партій "натуралок", проводить не гасла і мітинги, а задекларовану ПОЛІТИКУ.
    Якщо знайдете ТАКу "партію", бдлск, конкретні дії (не п.п. програми).

Комуністи, ті зразу заверещать завчене "Єсть такая партія!". А для некомуністів, підозрюю, в Україні трудно...:cool:

3. Mike

Mike Well-Known Member

Відповідь: Майдан залежності

Президент звернувся з промовою. Звісно, можна б було прослухати як Брежнєва у свій час, але дещо викликає питання.

Звернення Президента України Віктора Ющенка з нагоди Дня Перемоги
    ...
    Я твердо переконаний – ми повинні пишатися численними світлими прикладами єдності і мужності нашого народу у роки війни. Ця єдність існувала всупереч злу, всупереч насильству, всупереч фронтам і воєнним лініям.
    Цю єдність творили мільйони українських імен і тисячі бойових звершень. Від Олександра Довженка до Олеся Гончара. Від Миколи Ватутіна до Никифора Шолуденка. Від Олександра Сабурова до Івана Кожедуба. Від Романа Шухевича до Олени Теліги.

Він звів разом Ватутіна та Шухевича. Навіщо? Каже, що є єдність нашого народу, яка певно вища за все. У чому ж він бачить ту єдність?

У здатності відійти від ідеологій і в кожному подвигу побачити велику любов до України – у цьому полягає єдність нашого народу.
    Я ніколи не прийму жодної позиції, здатної розділити наш народ. Але вірю – настав час, щоб покласти край цинічній політиці нинішніх продовжувачів «класової боротьби», які відверто зневажають Україну і сіють розбрат поміж нашим народом.

Зрозуміло. Якщо б викинути ідеології у сміття - ото б і Україна змогла початися. Радянська влада використовувала методи, які дозволяють і саму комуністичну ідеологію віднести до злочинної. З цим ясно. А інші ідеології як? АІ що він розуміж під "Україна"? Це територія, люди, якийсь час, щось одвічне, чи може віра?

Настав час щиро і по-братньому сказати один одному – кожен, хто боровся за Україну, заслуговує на довічну шану і подяку.

Тому вірю, що праця, яка має врегулювати законодавчий статус усіх, хто в 20-х, 30-х, 40-х і 50-х роках боровся за Україну та її незалежність, нарешті буде завершена, буде втілена як правда, як історична справедливість

Тобто, під "Україною" президент розуміє не державу Україна від 1991 року, а дещо інше, а саме те, за що боролися у 20-х - 50-х роках.
    А хто боровся тоді? Облишмо комуністичну українізацію 30-х :), зостанеться ОУН.
    Таким чином, президент закликає до деідеологізації (в ім`я сьогоднішній єдності) шляхом заміни комуністичної ідеології на націоналістичну.
    Але ж відомо, що методи, які вона використовувала, були такі ж самі злочинні як і комуністичні.

Якщо він пропонував країні відійти від обох ідеологій, а вшановувати пам`ять загиблих вказуючи що людей вбили ті самі ідеології, все б було зрозуміло. А якщо йдеться про підміну понять, про підміну "Україна" на "провідник", про типову боротьбу за владу, то хай іншим розказує казки. Тим більше, що 9 травня не самий вдалий день для цього (гауптштурмфюрер СС Шухевич - герой України?) .
    9 травня ми святкуємо перемогу над фашизмом, а не триумф комунізму, і вже зовсім недоречно сувати сюди український націоналізм, який аж ніяк не міг боротися з ідеологією фашизма, бо має з нею спільні витоки.
    Я вважаю, що саме президент сіє розбрат такими промовами.

4. levandivka

Ох, Майку!..
    Знову "сорок бочок арештантів" навалили...
    Шкода, зараз немаю часу на чергове розгрібання тої каші. Пізніше відповім по суті.

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ничего до сего дня не знал о г-не Шухевиче.
    Но всеже вставлю свои "пять копеек" - 9-я мая праздник Победы над фашизмом. Падение "сталинского" режима - все-таки другой день. И думаю, что более чем не корректно президенту в этот день вспоминать о г-не Шухевиче, имея в виду его боевой путь (из википедии):
    1941 року (напередодні німецько-радянської війни) як сотник Тур став фактичним керівником українського легіону при німецькій Армії «Nachtigal» та увійшов з ним у червні до Львова. Після примусового переформування легіону на допоміжне з'єднання, формація дістала завдання поборювати радянських партизанів на Білорусі...
    Мы совершенно справедливо стараемся изжить сталинщину, но не стоит на это место ставить гитлеровщину.....Право - не стоит....

6. duncan

:)
    політика мені набридла рік тому...
    як бачите, дописую в цьому розділі не часто... :)
    якби я був би хоч трошки кровожерливим, зроби в би так: розстріляв кожного п’ятого політика у радах...
    за тиждень був би порядок...
    але я добрий і насилля не люблю...
    тому, думаю, що ця епопея з азартними іграми, тобто з виборами буде продовжуватися...
    пс. ставки у букмекерських конторах на політиків приймають?...
    я би поставив по копійці на кожну існуючу партію...

7. duncan

з якої вікіпедії, часом не російської?...
    і що спільного з боротьбою упа до 54-го року проти сталінізму, і з гітлеризмом?...

8. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Що таке "Електорат"? Синонім слова "Бидло" на час виборів.

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну да - на украинском языке в российской википедии ;)
    Есть УПА активно сотрудничавшая с фашистами, есть - боровшаяся с ними.Вспоминать 9 мая фамилии сс-овских сторонников УПА - не политкорректно. Для этого есть День Независимости.
    Надеюсь - теперь мое мнение ясно изложено?

10. zet

zet Дуже важлива персона

Я предлагаю расстрелять в каждой партии не каждого пятого, а первую 1/3 часть партийных списков. Дальше там во всех партиях нормальные люди и специалисты. Вся шваль, как пена прибоя, плавает в верхней части списка...

11. levandivka

"О, сколько нам открытий чудных готовит просвещенья дух…" /А.С.Пушкин/

Доречі, у вікіпедії є кнопка "редагувати"...
    Я не пропоную Вам цього робити, а нагадую, що не Боги горщики ліплять.

Коли змучитеся читати про колаборацію ЗУ, перейдіть на взаємовідносини з клятими фашистами самої верхівки СРСР.:cool:

І прийдете до висновку, що про перемогу над фашизмом совєтами,
    , говорити неполіткоректно...

12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Давайте подивимось на виступ Президента з іншої точки зору. На свято Перемоги зібралися ветерани, наймолодшому з яких 82 роки. Ці люди мають певне ставлення до УПА взагалі і Шухевича зокрема. Президент хотів своїм виступом змінити їхній світогляд? Меншою мірою наївно! А взагалі дурість. Навіщо людям перегаджувати свято? Єдина розумна відповідь: Президент в черговий раз показав, що йому важлива власна особа, власна позиція, а не люди.

13. levandivka

Президент показав, що він Президент усієї (не плутайте з "всєя") України. Виступ адресований не тільки тим дідусям з "певним ставленням"...

14. Степаныч

Він виступав саме перед ТИМИ дідусями, звертався саме до них у день ЇХНЬОГО свята. Тому сказане було абсолютно недоречним.

15. Danilo

Danilo Well-Known Member

Не багато Ви напевно взнали з Вікіпедії. Тут на форумі є гілка http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=22238
    не кажучи вже що в мережі багато є про Романа Шухевича. Президент правий. Цей день - свято закінчення війни та страждань, так само на нього мають не менше право воїни УПА які боронили рідну землю! Ющенко примирює, на відміну від тих хто намагається розділяти.

16. levandivka

А Ви там були і все чули...
    Більше нікого?

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

Не згоден, навпаки він демонструє розум делекоглядного європейського політика, може навіть здається комусь, трохи випереджає час.

• Подобається Подобається x 1
  18. Степаныч

Знаєте, чим алкоголік відрізняється від просто вживаючої алкоголь, але без залежності, людини? Не алкоголік знає ДЕ пити, З КИМ пити і СКІЛЬКИ пити. Так і політик повинен розуміти: ДЕ говорити, З КИМ говорти і ПРО ЩО говорити.

19. Danilo

Danilo Well-Known Member

Цікаве порівняння. Але Ви надто упереджено ставитися до президента, навряд чи ми порозуміємося.
    Доречи про те "ПРО ЩО говорити". Вчора Ана Герман на 5-му казала з приводу заяв Янука, призову до Москви та Європи таке десь: "Ну Ви ж розумієте, як би біля нього був добрий стиліст (себе мала напевно), а так меле що попало, не зважайте...:D

20. levandivka

Якщо ми з Вами чогось не зрозуміли, це не значить, що ВЮ не знав. Пропоную не поспішати з оцінками.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)