Майдан-2. Разом нас багато!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Danilo, 29 бер 2007.

?

За кого голосуем на президентских?

1. Ющенко

15,0%
  2. Тимошенко

19,6%
  3. Янукович

6,0%
  4. Симоненко

3,3%
  5. Яценюк

11,6%
  6. Другой кандидат

15,6%
  7. Не пойду или против всех

23,9%
  8. Обама

5,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Mike

Mike Well-Known Member

Відповідь: Майдан залежності

А тепер про загальні враження якогось Джо з Штатів про Україну та її історичні
    події, що складуться після знайомства з неполітичним (як він себе позиціонує)
    сайтом ЛОТ "Пошук", враховуючи тільки подані там матеріали (переважна більшість
    з яких політичного змісту):
    - жертви війн і репресій на Україні є жертвами звірячого комуністичного режиму
    (який хотів винищити українців), та звірячих дій поляків;
    - національно-визвольний рух боровся з комуністами, німцями та поляками,
    захищаючи українців від винищення, він є незапляманий і героїчний;
    - в ім`я пам`яті про ці жертви треба засудити комунізм та вшанувати героїв
    визвольної боротьби.

Якщо зайти, скажімо, на сайт РУН
    (http://www.run.org.ua/component/option,com_frontpage/Itemid,44/), то після
    знайомства з матеріалом виникає чомусь таке ж саме відчуття, як і від сайту
    "Пошуку". Але там ідеологія зветься ідеологією, а не ховається десь безіменна.
    В нас же націоналізм як ідеологія державою не переслідується, тож і питання до
    "Пошуку" - навіщо ховатися? все одно на сайті в великій кількості присутні
    матеріали суто націоналістичної спрямованості. Це трактування ідеологій,
    історії, і трактування упереджене.
    Ось візьмемо жертви Волині. Чомусь на сайті є свідоцтва про звірячі дії та
    жертви з одного боку, і нічого нема про другий (тільки зі звіту Кульчицького
    можна щось об`єктивне довідатися)? Чи не вдалося знайти жодного свідоцтва з
    десятків тисяч вбивств по селах?

Не вийшло в "Пошуку" бути "неполітичними", аж ніяк. І я сам себе питаю, а чи
    можна це взагалі? Мабуть, якщо б існувала історія неполітична, то можна :)

І все ж, займаючись "науково-дослідною" діяльністю, треба визнавати право читача
    на об`єктивність подання матеріалу.

Навіщо мені самому той сайт? По-перше обіцяв (Левандівка), по-друге, дуже не
    полюбляю тих, хто ховається, особливо за святим, і по-третє, мені здається, що
    країна може назвати себе справді незалежною лише тоді, коли позбавиться усіх
    злочинних ідеологій, до яких відношу і націоналізм теж.
    А доти кожен з нас буде в полоні якоїсь з ідеологій, і у рабстві її
    ідеологів. Інакше усі слова про "громадянське суспільство" та демократію - пусті
    балачки, країну поділять "ідеологи".
    І в цьому сенсі й дивлюся - хто на що працює :)

А до "Пошуку" питання риторичне - може наблизити напрями роботи товариства до
    змісту дійсної діяльності, тобто змінити преамбулу на першій сторінці? так
    чесніше буде. Бо навпаки мабуть вже запіздно, багато зроблено, важкувато буде
    розширити свої ідеологічні кордони України до розмірів географічних.

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Амбразура завжди звужує світогляд

Щиро вдячний, Mike, за промоцію нашого сайту! :)
    Шкода, що Ви не поставили лінк (для лінивих користувачів). Може скластися враження, що Ваші пости - виклик на двобій (явище не надто бажане і цікаве у форумі).
    Хотів (спочатку) подякувати "за глибоке вивчення матеріалів і фундаментальний аналіз", але...
    Мені видається, що Ви читали сайт не через ІЕ (Оперу чи Мозіллу), як гіпотетичний прибулець Джо з Штатів (за Вашою версією, приперся в Україну, щоб подивитися сайт?), а - через вікно амбразури. А це суттєво шкодить. :cool:
    Почнемо з Вашої версії виділення:
    Я, знаєте, і попереднє речення виділяв би:"Тому у нашій праці ця тема найбільша."
    Спеціально зайшов звірити текст по Вашому п.1:
    Знайшов 2 похоронних повідомлення про людей, які багато зробили для "Пошуку". +1 повідомлення про те, як БЮТ "крутив нам голову", і в кінці виборчої кампанії підтвердив, що на реальну роботу їм наплювати, головне - роздавати агітки.
    Всі решта "хронікальні повідомлення" 100%-во стосуються нашої роботи.
    Реальних підстав для звинувачення у націоналізмі :eek: немає.
    По п.2
    ТАК, все вірно, жертвами 1-ї Світової ніхто не цікавиться, списки 2-ї Світової є у товаріща Гєрасімова, видрукувані харрошим тиражем (нам додавати у списки особливо нема що). Остарбайтерами не займаємося по причині відсутності поля діяльності в ЗУ.
    пп 3-5 - наші давні програми.
    п.6
    Котрі з 7-ми (не 6-ти!) книг Ви льогкім двіженієм рукі обізвали націоналістичними версіями?
    ТАК Ви, Міке, вважаєте книгу про розстріли у тюрмах ЗУ "всвязи с началом военных действий" націоналістичною версія історичних подій? :eek:
    Чи про 2 совєцькі концтабори у Заполяр'ї Абезь і Адак?
    Чи книга Царука, який на ровері об'їздив декілька районів, записуючи "все"? (він дійсно в зошит заносив всі свідчення про все)
    Чи Голодоморна книга?
    Чи колишній прокурор Андрій Амонс про Биківню писав з "націоналістичним душком" :eek:

Статті:
    1. Провокатори в МГБ.
    2. про перепоховання в Жовкві (опублікована в ЛГ)
    3. про неприпустимість застосування львівською владою політично-економічної доцільності при похованні жертв терору.
    4.Звіт підготовки і проведення в м. Борислав Львівської обл. громадського суду м. Борислава у справі діяльності КПСС-КПУ від 5 вересня 1993 року. (хороший сценарій на майбутнє)
    5.Звіт робочої групи істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності ОУН і УПА. (хіт сайту ;) )
    6. заклик про допомогу у збереженні цвинтаря Абезьського концтабору
    7.До 20-річчя загибелі В.Стуса (Василя Овсієнка)
    8.Масові розстріли в Україні навесні 1940 р.
    9.Трагедія, про яку дехто не дуже хотів знати. Про місце масового знищення євреїв.
    10. «У Западну по хліб». Голодомор 1947-го за сценарієм 1933-го
    11.Розмова з автором книжки «Трагедія волинських сіл 1943-1944 рр.» етнографом Ярославом Царуком "Хроніка трагічного протистояння". Хотілося записати кожну вбиту особу.
    12.Інна Юркевич - Федущак. СЛОВО ПРО БАТЬКА (про мого діда, історика-грушев'янця, жертву режиму)
    13. повідомлення про проведений тематичний семінар (опубліковано у ЛГ)
    14.Під вивіскою боротьби з бандерівщиною творилися мерзенні злочини. (писав покійний пошуківець-архівіст Мирослав Горбаль)
    15.Кладовище Львівської пересильної в’язниці № 25 та обласної лікарні МВС.
    16.На кістках невинно убієнних. про замарстинівький цвинтар-сад.
    17.Виконання смертних вироків. (У Львові смертні вироки виконувалися у приміщенні СІЗО (в'язниця Бригідки).)
    18.Сокальське Закерзоння в лабетах трьох окупантів. Іван Бриль.
    19.Державницький Акт 30 червня 1941 року. Нестор Мизак.
    20. Відкритий лист Комісії Справедливість і Мир Києво-Галицької Митрополії УГКЦ до християнських Церков України з нагоди Дня пам‘яті жертв Другої світової війни
    21.Михайло Грушевський у листуванні та слідчій справі Віктора Юркевича (доповідь на конф.)

Де Ви побачили націоналізм? :D

3. levandivka

Можна "копАти" довго, але повернімося до "преамбули":
    Нас можна звинуватити в АНТИпартійності: ми проти нацизму і більшовизму. ТАК!
    Нас не можна звинувачувати в націоналізмі: 70% запитів - від громадян Польщі різних національностей.:D
    Цитую нинішній (ще не читав :sad: ):
    З совєцькими солдатами зараз ситуація паскудна - Подольський архів не дає відповідей на запити з України. Максимум можливого - опитування/пошук на місцевості загибелі, надання письмових і телефонних консультацій родичам.
    З німецькими солдатами (переміщення останків у Потелич, витягування в сільрадах дозволів) всьо в порядку, працюємо.
    У Правлінні є голова товариства нетитульної чеської національності. Члени товариства - різно-партійні і безпартійні люди, що зіткнулися з питанням жертв війни і репресій.

Не обов'язково було виконувати цю свою обіцянку: Вам не помогло (амбразура заважала?), а я не настільки прискіпливий у питаннях полюбляю/неполюбляю, обіцянка/цяцянка (доводиться працювати з різними людьми). От звинувачення/ярлики розкидати... :o

Мораль (-і).
    Даремно Ви це! Тому що:
    1. У ЛФ вже є декілька згадок про наш(-і) сайт(-и). Ви хочете добитися звинувачення у надмірній рекламі, засиллі "свідомих"?
    2. Навіть виробництво моци чи лавашу, пиття горілки (в Піст) може кваліфікуватися як політична діяльність. Ми (товариство "Пошук") позиціонуємся "позапартійними"! Хоча, признаюся, запит, пересланий нам комунякою Адамом Мартиненко ми "продинамили". :D Не з політичних позицій! (див. вище про Подольськ)
    3. Львівські "патріоти" нас часто обзивають комуністичними провокаторами, коли ми не погоджуємося на політ-доцільність (див. статю про Жовкву і ст.про Личаківське 76 поле. Не перший раз обзивають нас і "нациками". Хто? - Шовінюжки, доморощені, або Суворовцы-Дзержинцы. Не дуже тим переймаюся.
    4. На Ваше "риторичне":
    - Можу міняти преамбулу! Але на всіх не догодиш. Ми робимо, що можемо, пишемо, як вміємо і вважаємо!
    Мені не соромно за цю версію сайту і преамбулу. (соромно, що давно не поновлював :rolleyes: )

• Подобається Подобається x 2
  4. Mike

Mike Well-Known Member

:)
    Левандівка, я ж читав те про що писав, і можу довести, що точка зору переважної більшості авторів на вашому сайті є така ж сама як і у націоналістів. То як же їх тоді називати? :) демократами?
    Як ви пояснюєте відсутність жертв від українського націоналізму на вашому сайті з польського боку?
    Чому на неполітичному сайті розміщено статті тільки однієї політичної спрямованості?
    Якщо люди займаються суто пошуком, то придивіться до "Жди меня" Кваші, от там справді займаються тільки пошуком, як вони себе і позіціонують.
    А ви чомусь вкрай не бажаєте мати для сайту епітет "націоналістичний". Чому? Це зараз вже не так страшно.
    Гаразд, щоб воно дійсно не виглядало двобійно, можемо облишити тему сайту, але тему націоналізму я кинути не можу, як і комунізму, як ідеології взагалі, і її впливу на людину.

5. levandivka

А релігію до ідеологій Ви ТАКож причисляєте (необхідність позбавлятися)?

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Левандівка,
    якщо Ваша ласка, є питання. На сайті "Пошука" написано:
    "Звісно, найбільш болючих та великих втрат зазнала Галичина під час совєтської окупації."
    "Совєцьку окупацію" здійснював СРСР. На той час Галичина була частиною Польщі, а Схід, Південь, Центр України - частиною СРСР. За логікою, населення цих регіонів теж, м"яко кажучи, приклало руку до окупації. То чи не було б логічно сьогодні Галичині стати окремою вільною, незалежною, суверенною державою? Адже не можна ж жити в одній країні з окупантами! Зауважу, це тільки логічний висновок із того, що написано на Вашому сайті.

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Степаничу, а я (за Вашою логікою) теж окупант ?
    Але чомусь я хочу жити в одній країні з Левандівкою. :)

8. Степаныч

Чому за моєю? За логікою Левандівки. На його ж сайті про окупацію написано.

Я теж не проти того, щоб жити в одній країні з Левандівкою. Але як РІВНИЙ З РІВНИМ.

9. levandivka

Cтепа-а-аныч!
    Ну навіщо ж ТАК? Це Ваша версія "моєї" логіки. :D
    Якщо на 1 сторінці галицького (не всеукраїнського!!!) товариства не знайшли згадки про задушену совєтами УНР, це не значить, що окупація Східної України не включена в МОЮ ЛОГІКУ.
    А питання колаборації (східняками) я не став би зараз піднімати: там хоч частина - братів :rolleyes:
    Про рівність і кривизну... тс-с-с!

10. Степаныч

Пойняв!:D ;)

11. wolfgang

wolfgang Well-Known Member

Відповідь: Майдан-2. Разом нас багато!

Lewan-Diwka: "Включайте навігатор на "5-й" канал chessnyh (спонсор фірма Chess) новин, і одразу на Майдан вийдете."

Одержавши від шанованої Леван-Дівки докори у нелюбові до ПРЕЗа, я був дещо здивований, бо, певно тільки блазні та клієнти психіатрічних лікарень можуть зараз та й взагалі "любити Прищенка"...
    Потіи уважно глянув на Леван-Дівкінський аффатар і одразу відчув рівень отого сАмого...(пам*ятаєте:"у нас і куховарка зможе керувати державою" -В.І. лЄнін) Тобто, під серденьком пані Юльці (ци то цирозною печінкою для фуа-гра?) -два схрещені кухонні ножі...
    Кому різатимемо, Леван Дівко???
    А поки, нажаль, країною все спритніше правлять куховарчині чумазі (та вже відмиті!) дітки, з чим я всіх нас і вітаю!

12. Степаныч

А хамити навіщо?

• Подобається Подобається x 1
  13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

застій жовчі, а на ліки грошей не стачило...
    до речі - ви ж його і заохотили пару постів тому ;)

14. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А ведь Борис был прав....:eek: :eek:
    Во врали то тогда ..нещадно!!!!!!:D :D :D
    И это при том...что еще ...
    Странно..как же эта куча военных..проникла через "ПОРУ"....:D :D

15. Сталкер

Сталкер Well-Known Member

А кто ж тогда вместо Ющенко будет по Вашему? Вы за кого собираетесь голосовать?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тимошенко.

17. Сталкер

За Тимошенко????? ))))))))))))
    Этак точно до гражданской войны довести можно.... Ющенко оппоненты еще стерпят, а эту мадам - не знаю....

18. afterstep

так вона з тої братії - єдиний мужик, хоч і в спідниці ;) навіть повоювати може )) а ті інші - воювати побояться ;)

19. Сталкер

Вы представьте себе, что будет, если она станет президентом? Новый Майдан, только бело-голубой....
    Во-вторых, нужно учитывать особенности менталитета - если в Прибалтике вопрос об этом не стоит, то на Украине я сомневаюсь, что женщина может стать президентом. Народу это не понравится...
    В-третьих, по честному выборы ей не выиграть. Потому что Восточный лагерь единогласно проголосует за Януковича, а Западный уже раскололся на Ющенко и Тимошенко....

20. afterstep

гм... я б так радикально не оцінював - все не так однозначно.
    Я таки по пунктам:
    - новий Майдан неможливий при сьогоденному стані справ - і це продемонстрували весною обидві сторони
    - власне біло-блакитний Майдан.... ну, не знаю - може саме Тимошенко й зможе підняти їх... Януковичу не вдалося...
    - от з тим, що більшість мужиків голосуватимуть проти - готовий навіть погодитися ;) тобто в дії гасло "женщина, твой день 8 марта"
    - стосовно чесних виборів... точніше, чесно виграти вибори... тут навіть не питання, хто за кого проголосує... Як ви самі розумієте, ще зі старих радянських часів вибори на місцях організовують одні й ті ж професіонали, які чітко знають к-сть під'їздів на дільниці, де доцільно проводити агітацію, яка буде активність і на яку суму слід затарити холодильник на дільниці...

І який має бути результат, і як його досягнути - теж...

І чомусь мені так видається, що всі вони втратили своїх виборців - найбільше Ющенко пролетів, - останні виступи Тимошенко зрізали їй наявний електорат пополам - а от стосовно Януковича ;)

"Вот как мы Голду Мейэр проворонили!
    Да там на четверть бывший наш народ!
    Приятно, что успешно нами Киев взят -
    теперь рулит там наш - наш уркаган" ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)