Найбільше розчарування 2009-го року це Гугл вейв. Але вони довели, що спілкування в режимі онліне (не чат) а саме чергована переписка з можливістю крутонути хісторі, відредагувати месаг, пошук по кейвордах і темах, мейл лістинг і таке інше скоро справді перетворить форум у щось більш зручніше... як колись було фідо... а зара його нема Хоча не нам вирішувати наскільки добрим чи поганим є форум по відношенню до соц мережі, тому що для підлітків краще соц мережа.. у всіх же пропали комплекси через тисячні списки друзів, коменти у фотках та ревність через "автебенастініМішанаписав". наслідки воно покаже через кілька років і тільки тоді ми будем знати.
на мою думку, форум то вчорашній день, соціальні мережі сьогоднішній, а що буде завтра... хто щось таке придумає той стане міліонером
Мені дуже подобається така спільнота як LiveJournal (LJ). Тут про неї ніби не згадували.. в принципі, є і інші системи блогів, але мені ця подобається найбільше. Здається найбільш інтелектуальною чи що.. (хоча залежить від підбору людей). Звичайно, кожний використовує блог на свої потреби, добираючи 5 друзів - але дійсних для спілкування, чи 500 - але номінальних для популярності, по одним спільним інтересам чи по іншим - але от, власне, емоційний контакт можна отримати дуже потужний. Правда, є два недоліки. На форумі до однієї і тієї ж теми можна повертатися безліч разів і кожному, в кого дозріла "мисль". В ЖЖ так не вийде.. бо там кожний сьогодняшній допис "тоне" під завтрашнім. Хоча кому цікаво - знайдуть по тегам, витягнуть і подискутують. Але активна дискусія багатьох учасників можлива лише в межах 2-4 днів. В принципі, для поточної "мислі" цілком достатньо. А ще тільки на форумах можуть знайтися люди яких цікавить от саме така "мисль" яка тебе цікавить.. різностороннім людям важко в межах блогу знайти стільки різних друзів з різними зацікавленнями і філософськими поглядами. Другий недолік полягає в тому, що емоційно настільки зближуєшся зі всіма, що просто не можеш "пропускати дописи" від них, не реагуючи на події в житті (щось типу ситуації на гілці "мені сьогодні краще/гірше всіх").. і тим мало "свободи", відстороненості, незалежності, які є на форумі: захотів - зайшов і написав, не захотів - не зайшов. Так що там свободи менше, зате друзів (і підтримки) більше. У форумах є такі переваги, яких немає у блогах - і навпаки. Тому, думаю, обидві форми існуватимуть ще довго.
Прочитала і переконалась ще раз, що так воно і є. Взяти гілку "Повертайтеся, ми сумуємо!". От довший час нема Занудки, котрої мені страшенно бракує. Кличе її хтось? Не пригадую. Чому? Бо не влаштовує видовищ. А може і тому, що її мудрості тут не бракує (тобто, нема того, на чиєму фоні виникає власна глупість - от і добре). Або ж тому, що нема потреби жаліти Зануду - а як показати інакше свою доброту? Тому краще пантрувати носіїв тих ніків, навколо яких є якийсь рух.
Ой і не кажіт. Я вже давно зауважила, що можу на форум не заглядати, пацнути одним-двома повідомленнями тут чи там і вже ніхто навіть і не зауважить жи я є чи мене не дуже. Отаково людина навіть може зникнути і ніхто навіть не зауважить, особливо якщо хтось не робить в тазіку филь.
Тому, що ЛФ - не єдине місце, де я спілкуюсь з Занудкою. Тому, що знаю, що їй тут некомфортно, а тому не силую, а йду туди, де є вона, якщо хочу бути ближче людині, мені приємній.
такі двіжки як IPB, vBulletin, phpBB вже віджили своє, вони зручні для коментування, але не для дискусій