Магія у церкві

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Магія у церкві

Інтересно, хто ж це такий переклад робив. Царі і Маги - різні слова.

2. Mafija

Mafija Well-Known Member

Але знати майбутнє таки не завадило б в певних випадках.
    Щоб застерегти злочини, трагедії. І де тут недовіра до Бога?
    Думаю, Ви не хочете сказати, що всі війни і катастрофи у Бога за планом?

Те, що гороскопи повна лабуда немає сумніву. Астрологи для своїх розрахунків досі використовують геоцентричну систему, у які ще 7 планет. А хто їх складає? Автори кольорових журналів?

3. mavka

mavka Well-Known Member

Привіт!..

Так, Вікторіє, :) це один із варіантів розрахунків дати народження Христа. Вересень 7-го року до. н.е. (можливо...), як ми усі чудово знаємо, Стрітення (що було недавно) відбувалося на 40 день після народження немовлятка. Тобто мало б бути не в свято Громовиці. Але це одне з багатьох замінників одного свята на друге і це вже не раз обговорювалося, а мені хотілося б усе ж подискутувати тут про містерії та магії у церкві ;)

Отож, як Мих уже нарешті дізнався, з чим ми усі вітаємо його, :p це були не царі, а маги (мудреці-астрологи). Інакше, що ж це за царі такі, що без свити тиняються пустелями втрьох !! :rolleyes: ;) :) І, хоч усі правдиві християни астрологічним прогнозам вірити не стануть, оці троє вірили.

Далі. Зоря, за якою вони йшли. :confused: Навіть за місяцем ми не змогли б йти. Хоч він найближчий до землі. Що це за магічне космічне тіло мало бути так низько і рухатися з такою швидкістю, щоб за ним можна було йти... ?
    Хм... отож ?

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Думаю, ви прекрасно розумієте, що ваші слова - то будинок на піску.
    Щодо зорі та історії про народження Христа. Ви думаєте вона правдива чи значною мірою символічна?

5. mavka

mavka Well-Known Member

якщо серйозно, це не відповідь на моє запитання , Ліліє. :)

бо ж Ви в свій час теж не могли серйозно написати те, що написали ;) :
    "... старі свіщеники зазвичай недовчені..."
    "... якщо церква б'є на кількість, то її якість робиться дуже низькопробною..."
    "... думаю, ви знаєте, що Церква колись промувала астрономію..."

я знаю, що Ви любите пожартувати ;)

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавка, а Мих не здався. В Євангелії не вказано, були ті царі з свитою, чи без. На підставі цього Ви зробили висновок: свити не було. Це все одно, що сказати, що вони були голі, бо про одежу нічого не сказано, нє?;) :p

7. Forpost

Forpost Стоїк

та загляніть в святці в кінці кінців
    1От Матфея 2 Когда же Иисус родился в Вифлееме Иудейском во дни царя Ирода, пришли в Иерусалим волхвы с востока и говорят: 2 где родившийся Царь Иудейский? ибо мы видели звезду Его на востоке и пришли поклониться Ему. 3 Услышав это, Ирод царь встревожился, и весь Иерусалим с ним. 4 И, собрав всех первосвященников и книжников народных, спрашивал у них: где должно родиться Христу? 5 Они же сказали ему: в Вифлееме Иудейском, ибо так написано через пророка: 6 и ты, Вифлеем, земля Иудина, ничем не меньше воеводств Иудиных, ибо из тебя произойдет Вождь, Который упасет народ Мой, Израиля. 7 Тогда Ирод, тайно призвав волхвов, выведал от них время появления звезды 8 и, послав их в Вифлеем, сказал: пойдите, тщательно разведайте о Младенце и, когда найдете, известите меня, чтобы и мне пойти поклониться Ему. 9 Они, выслушав царя, пошли. [И] се, звезда, которую видели они на востоке, шла перед ними, как наконец пришла и остановилась над местом, где был Младенец. 10 Увидев же звезду, они возрадовались радостью весьма великою, 11 и, войдя в дом, увидели Младенца с Мариею, Матерью Его, и, пав, поклонились Ему; и, открыв сокровища свои, принесли Ему дары: золото, ладан и смирну. 12 И, получив во сне откровение не возвращаться к Ироду, иным путем отошли в страну свою. 13 Когда же они отошли, — се, Ангел Господень является во сне Иосифу и говорит: встань, возьми Младенца и Матерь Его и беги в Египет, и будь там, доколе не скажу тебе, ибо Ирод хочет искать Младенца, чтобы погубить Его.

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, в англійських перекладах нічого не згадується про ніяких царів. Я проглянув кілька різних перекладів і знайшов: Wise men (мудреці), Magi (дослівно чарівники), допускається астрологи або просто вчені того часу.
    Знову ж таки сюрприз - ніде не згадується про число три. Така думка, мабуть, запанувала за кількістю дарів.
    Найбільш вживана наукова теорія "зірки" - та що написала Вікторія. Вона найкраще підходить по часу і відповідає астрологічним поясненням. Відомо, що Вавилон - це батьківщина астрології.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, але чомусь народ любить між словами "астрологія" і "магія" ставити знак "=".

10. igor

igor Active Member

Не сиди Щоб тебе не судили що тебе не судили бо яким судом судити будеш таким і осудять тебе

11. Ольга

Ольга Well-Known Member

Ігоре, а про кого?

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, бо нині часто в журналах в рубриці "астрологічні прогнози" пишуть прогнози всім знакам Зодіака. :):):)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене одна знайома була, працювала в журналі. Її завдання було писати астрологічні прогнози. Цю роботу дали їй, як найменшкваліфікованому працівнику. Головне, казала вона, щоб не повторялося, а так.... фантазуй як хочеш. :p А народ читає..... аж очі вилазять.:o

14. Liliyah Romanova

Відповідь: Розповіді про пологи.

А до того не можна? :)

15. Мія

Мія Well-Known Member

Я троха забобонна, знаєте... то боюся не дай бог ненароком хто вріче... бздури то але вже потерплю 2 тижні.

16. Liliyah Romanova

Та врече і після хрещення. Бо у що вірите, те й маєте. ;)
    Хрещення від того не лікує.

• Подобається Подобається x 2
  17. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Потерпіть! Робіть зараз, як відчуваєте, як підказує внутрішній голос...А забобони з часом минуть, Ваша віра зміцніє!...

18. Liliyah Romanova

Точно-точно.
    Зараз краще чортові огарок, а Бог не образиться.
    :D:D:D

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Лільцю, єто апять наши дгузья! У них не можна щоб ніхто до хати заходив на протязі місяця і дитину нікому чужому не показувати. А потім рабай прийде і все буде добге, він і ім*я порадить аби часом по-нумерології цихра не така випала.

Те що хрестити дитинку треба якнайшвидше - це правда. А он що нікому не показувати... дурниці.

• Подобається Подобається x 3
  20. Liliyah Romanova

О, то, може, зірку Давида дитинці подарувати? Де ж то можна до християнської церкви дитину нести. То ж проти жидівських законів, нє? :D:D:D

Магуся, что скажітє? ;)
    http://www.israel1shop.com/catalog/images/zahaldogtag2.jpg

а де твій аватар? :)