Магія у церкві

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 лют 2007.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Магія у церкві

А я щось про гроші десь говорила? :confused: Ну яке то лікування, як хворому треба робити операцію, а йому водні процедури роблять. То я образно говорю. ;) У Вашому дусі, Миху! :) Людей потрібно вчити! Де те вчення? От Ліля ж сама сказала, що ніхто не вчив раніше про забобони, про знахарок... Буду дуже рада дізнатися, що зараз то вчать. І не десь, когось, якось. А що священники то роблять на проповідях, на зрозумілій людям мові, ще й в газетах просять слова, щоб те донести людям. Зараз ж свобода, та і релігія , ніби, в моді стала...;)
    А якщо серйозно, то саме на священниках буде лежати вина, що вони не боролися з тим явищем серед народу. :sad:

2. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Миху, це дуже добре, що такзвані "хворі" приходять до церкви. Але не церква лікує, а віра.:) Чи Ви насправді думаєте, що тих, хто ходить до церкви як до чудодійної будови, ця церква їх "вилікує"?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звідки Ви взяли, що не борються і не проповідують? У мене двоє дітей ходять на навчання до церкви, а підчас навчання для дітей є катихизація для дорослих. Де я живу (в Сихові) церква працює на 5 балів. Є ще школи з християнським ухилом (з 7 класу). У Львові є УКУ(український католицький університет). Зараз дуже розвинута духовна релігійна література(вид-во "Свічадо", "Бібльос"). Зараз нема проблем з цим.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та не церква, але церква дає рецепти як це робити.:)

5. Ольга

Ольга Well-Known Member

:D в часи, коли газета Суботня пошта була ще трохи відомою у Львові, там був такий собі журналіст Василь Т.
    От і він писав туди гороскопи. Йому дуже подобалася дівчина-Телець, і в кожній газеті він писав про те, що Тельці зустрінуть ВЕЛИКЕ кохання зовсім поруч :D дівчина так і не звернула на нього увагу...
    а ми мали з чого реготіти

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Все це похвально, Миху! Я навіть радію з того. Але чого люди далі не розрізняють Божого і диявольського? І ще. Знайдіть мені хоч з десяток статей у газетах, де священники роз"яснюють що таке екстрасенси, гороскопи, бабки і знахарі!

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Олю, а що тут дивуватися? Людина ззовні ніби все правильно робить - ходить до церкви щонеділі і тут посилається цій людині випробування - хвороба і людина губиться, не знає що робити і йде до екстрасенсів, бо слаба віра у неї, або ходить до церкви для ока. У нас, у львівських газетах у кожному номері відьми себе рекламують на чверть сторінки. Особлива "заслуга" Високого Замку. Раніше таке ж робив "Експрес", але після помаранчевої революції видно прозрів, бо публічно заявив, що більше такої реклами не буде.

Про те, щоб знайти статті. Я інколи купляв газету "Арка", там були такі статті, але постараюся знайти і в інтернеті. Боротьба з таким явищем ведеться, є статті о. Вороновського.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я знав одну особу, яка в газеті відповідала за складання гороскопів. Її завдання було: "щоб не повторялося", от вона і фантазувала.:D

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ой, Миху, як мене такі слова злостять, передати не можу.
    Та не треба церкві того всього хламу, бо він НЕ МІНЯЄТЬСЯ!!! Хай буде, що я в цьому не по-християнськи говорю, але скільки можна ТАКЕ толерувати.
    От є тип людей, які лише гасають з місця на місце, де які чуда, чи об'явлення, чи ікони чудотворні. Хтось із них навернувся? Чи змінився? Справді в Бога повірив?
    То все ІДОЛОПОКЛОНСТВО! І не треба такого у церкві.

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква є для людей, а не люди для церкви. А Бог терпеливий.

11. Liliyah Romanova

Щодо знахарок і гороскопів, то тепер про це говорять, але ж люди "мудріші", то молодих священиків за дурних мають, а старі свіщеники зазвичай недовчені та й не дбають за таке, а говорять радше про націоналізм...

А ще навіть віруючі люди люблять себе обманювати, що ворожіння для забави, гороскопи - для жарту, а знахарки - про всяк випадок. Але то все самообман, бо навіть "менше зло" є злом.

12. Liliyah Romanova

Бог терпеливий і до тих, хто не ходить до церкви.
    Якщо церква б'є на кількість, то її якість робиться дуже низькопробною...

13. mavka

mavka Well-Known Member

Здоровенькі були ! :)

Хотілося б почути з компетентних уст (оскільки шановна аудиторія не рахує серйозним чи правдиво-християнським вважати на розміщення зір, їхній вплив на нас, немічних) логічне пояснення біблійної історії про трьох Магів та природу Зорі Віфлеємської. Оскільки йшли вони здалеку привітати Маріам та немовля, як же вони дізналися, коли їм треба було вийти... Чому довіряли Зірці і слідували за нею ... що ж там за магія така була ?... :rolleyes:

З нетерпінням, вся ваша,
    Мавка. :)
    02.17.07

П.С. Ендрю Томас щось пише про це, але чи можна йому вірити!...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

І до тих, хто не ходить.:)

Як на мене, я не думаю про те, що до церкви ходять маловірні, я більше боюся, щоб самому не бути аутсайдером.
    :)

Люди зараз дуже міняються у хорошу сторону.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не чув про трьох магів, Ви певно не ту книжку читали.;)

16. Viktoria Jichova

Мавко, я не знаю, наскільки я компетентна, але ось яку я знайшла інформацію стосовно дати Христова народження. Посилання тут: http://www.kurzy.cz/vanoce/betlemska-hvezda.htm

(дещо з цього тексту я переклала).

Що це така за зірка, що засяяла на Сході, про котру згадується в Евангелії Матвія? Правильне пояснення цього знайшов приблизно на початку 17 стол. відомий німецький астроном Йоганн Кеплер, котрий 17 грудня 1603 року спостерігав у Празі за кон´юнкцією (зближення під кутом) планет Юпітера та Сатурна. Йому спало на думку вирахувати, коли доходило до такої ж кон´юнкції планет в минулому, а зокрема на початку нашого християнського літочислення і йому вийшло, що так сталося в р. 7 до н.е. навіть тричі підряд: в кінці квітня та на кінці вересня-початку жовтня, і все це у сузір´ї Риби. Така подія на небі не могла, звісно, уникнути уваги вавилонських мудреців-астрологів (трьох царів), котрі про це навіть залишили свідчення на глиняній табличці, котру знайшли археологи в р. 1925.За цими незалежними даними можна вирахувати, що Христос ймовірно народився десь у вересні 7-го року до. н.е., що ж виглядає на перший погляд трохи дивним з огляду на те, що християнське літочислення має мати свій початок згідно з датою Христова народження. Насправді, історикам відомо вже давно, що Христос мав народитися до початку нашого літочислення. Бо початок літочислення встановлювався набагато пізніше - аж в 6 стол. н.е.
    В році 532 н.е. спробував вирахувати дату Христова народження представлений римського кляштору Діонисій Ексігій (Dionysius Exiguus), але під час своїх вирахунків він помилився, і то навіть декілька разів, коли намагався існуючі тоді календарі узгіднити заднім числом із таким далеким минулим. На основі порівнянь різних історичинх подій та даних є дуже правдоподібним те, що сума тих помилок становить вже вище згадану семирічну різницю. Накінець можна констатувати, що астрономічна та історична дата Христова народження навзаєм аж дивом співпадають. Це фактично означає, що два тисячоліття після Христова народження поминули вже наприкінці 1994 року!

17. Mafija

Mafija Well-Known Member

В мене сусідка така! Пропонувала товаришу вкрасти для неї поштову скриньку. І дурить всіх постійно і безсоромно. Але до церкви ходить регулярно. Довго вже ходить... Але щось кращою не стала.
    "Горбатого могила исправит"

Для людини, може і гірше, а для соціума краще.

Вибачте, не маю біблії українською. Цитата, яку я хочу навести, звучить приблизно так:
    "Богу более угоден один раскаявшийся решник, нежели 100 праведников"

Але в життю краще мати справу таки з праведниками.
    Що мені до того, що він помолиться і Бог простиь йому, якщо він мене пограбував?

А ваша думка з цього приводу?

18. Viktoria Jichova

Та то ми ніяк не можемо знати, чи простив йому Бог за те, що лише помолився. Якщо ж не розкаявся та після того не виправився, то про яке прощення може йти мова? Це ще більший гріх, оскільки людина займається лицемірством - бо свідомо молиться, після того свідомо краде і продовжує жити так. Це якраз ми можемо надіятися на те, що нам Бог простить, якщо ми цій людині простимо.

19. Liliyah Romanova

Саме так звучить у англійському варіянті.

Та астрологія і гороскопи та ворожки - то цілком різні речі. Думаю, ви знаєте, що Церква колись промувала астрономію, а в багатьох старих латинських церквах досі є годинники навколо яких зображені 12 знаків зодіаку.
    Чого Церква нині не підтримує, то це бажання людини знати майбутнє, бо це недовіра до Бога.
    Гороскопи - це шарлатанство, а кожен обман не від Бога. Нащо входити у диявольське? Сказано бути як птиці небесні чи як квіти, що їх Господь убирає та годує.

20. Liliyah Romanova

Щодо Сповіді.
    Люди схильні трактувати сповідь як витирачку, таку собі шматинку для миття посуду. А сповідь мала би допомагати людям не у тому, щоби грішити ще більше, а навпаки, щоби зростати духовно. Поки сповідь є витирачкою, а не засобом наближення до Бога, доти духовного зросту не буде, хоч би скільки людина не сповідалася.

а де твій аватар? :)