Магія у церкві

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 лют 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Магія у церкві

Цілком підтримую Миха! Святкування дня Валентина не має нічого спільного із самим св. Валентином. Під час цього свята використовують купу вигаданих історій про нього, але жодної правдивої!
    Така любов, яку пропагують у цей день, тим більше не має нічого спільного із любов"ю християнською, а тим більше Божою.
    Любов не може бути сліпа, вона має бути цілком твереза і вирозуміла. Любов - це мудрість, а не вертихвістка.

Від учора в мене з"явилися особисті причини до недолюблювання цього свята. Треба було малому до школи зробити "валентинки". Після написання 25 разів "Happy Valentine's Day!" я почала шкодувати, що в школі знають, що ми католики. :sad: :D

2. Ольга

Ольга Well-Known Member

абсолютна правда :)

тема ж гілки "про магію", от чим не магія - повязали Боже і негоже, і вийшло культове свято. Думаю є сотні дівчат, які і забобони до цього свята можуть придумати і чаклувати. І святкувати як день святий. І знову ж таки проблема у відсутності знань про особу Св. Валентина, але купа знань про Західні традиції святкування...

3. Liliyah Romanova

весь текст

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

В церкві підходить бабуся до молодого чоловіка й питає:
    -Свічку за здоровлє де сі стави: зліва, чи справа?
    -Та то немає значення... здивовано відповів чоловік.
    -Та-а-а, шо ти ше розумієш?, - махнула рукою бабця і пішла питати когось іншого.

Прикол в тому, що той чоловік був священником.....

5. Liliyah Romanova

Миху, то певна бабця з тих, що священикові кажуть як кадилом махати. :)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну напевно. Один мій знайомий мою знайому дуже настирливо намагався завести до церкви на Короленка і вона після довгих умовлянь таки пішла.
    Потім він довго і нудно її критикував, за те, що вона слабо приклалася чолом до підлоги, коли била поклони(треба було так, щоб луна пішла). Важко жити прості людині на тому світі, нє?

7. Liliyah Romanova

На тому, думаю, легко, а на цьому - точно важко. ;)

8. nieni

nieni Member

Але ж купа свят має язичницьке коріння.І йдеться не лише про день Валентина(я його ніколи не святкую-по-моєму,свято доволі ідіотське),а й про багато інших.От,наприклад,я ніяк не можу зрозуміти,з якого це дива Купало Іваном став?Християнізували...А через багаття стрибають та віночки на воду пускають,як і при язичництві.Ну добре,не всі так роблять,а Різдво?Кутю ж усі їдять,і 12 страв на стіл намагаються поставити,а це ж символіка далеко не християнська.А вертепи і колядки?Теж же не за християнства придумані.Перші коляди нічо з Ісусом Христом спільного не мали,там про створення світу і народження Сонця співалося.То вже потім,з приходом християнства,і церковні коляди про народження Ісуса з*явилися... Взагалі,парадокс такий виходить,що найбільші християнські свята(маю на увазі Різдво і Великдень)мають язичницьке коріння.Причому що в нас,що на закордонню("Великодні" кролики ж ізвідки??):) То нікуди ж ми від стародавніх магічних обрядів не дінемося!:rolleyes:

9. Liliyah Romanova

nieni,
    щодо свята Купала й Івана Хрестителя, то це вже людський дебілізм (вибачайте на слові, але вже дістало). Бо Купала святкується 22 червня (наскільки я зараз пригадую, коли найкоротша ніч), а Івана Хрестителя - 7 липня. Але в нас же народ темний. Івана, то й Івана, а котрого - байдуже.
    Добре, хоч зимового та літнього Миколу не плутають.

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

Люди століттями встановлювали традиції, намагаючись якомога краще зустріти великі релігійні свята. Звичайно, що Свят Вечір не має літургійно-обрядового підґрунтя, але тим не менше це є виявом пошани та побожності до цього свята. Так само як традиція масового прибирання помешкань перед Великоднем (Чистий Четвер).

Основним є мета цих традицій. Щоб це не були забобонно-ворожбитські вчинки, а лише побутова підготовка до свята.

Так само і Івана Купала можна сприймати по-різному. Хтось до дурки вірить, що мусить стрибнути через вогонь, бо інакше буде кінець особистого життя, а хтось просто гарно проводить час в товаристві не приділяючи уваги віруванням.

11. Оля

Оля Старожилка форуму

А ви мені всі християни скажіть. Свята святами, а чого народ православний і католицький так ходить до "бабок"??? І Богові свічку і чортові кочерга?

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

Олю, можливо я надто позитивно сприймаю світ, але думаю народ йде до бабок-знахарів-ворожок і інших, виключно через відсутність знаннь. Їм ніхто ніколи не казав ЧОМУ не можна, в чому зло, в чому саме гріх. А телебачення робить з знахарів просто зірок велих.

Не маю знайомих, які б зізналися, що вірять і ходять до бабок. Тому не знаю мотивації тих людей.

Люди бачать, що знахарі обвішали себе іконами і іншими церковними речима, то вже думають, що то від Бога.

Але ще є більша проблема. Наприклад отець в Солонці, який ніби-то сцілює. В приміщені церкви робить дуже багато "дивних" речей, які Церква не дозволяє.

13. Liliyah Romanova

Олю, а до яких бабок? Розкажіть?

А, до знахарів?
    Та, точно через популярність. А ще, священики раніше ніколи не говорили про те, що то зле.
    От мій духівник колись кожну дівчину молоду питав, чи читає вона гороскопи і потім пояснював, що то зле. До мене щойно дійшло, що одним із моментів, які допомогли мені зустріти Бога було саме відкинення усіх тих дурниць, типу ворожіння та гороскопів. І батьків удома переконала того не читати. А як приходили мені читати, то я завжди вуха закривала. І от тепер собі думаю, що таки речі, якими ми самі собі шлях до Бога перегороджуємо.

От, а ще, серед тих, хто ходить до традиційних церков, дуже багато обрядовців. То повірте, що їм байдуже, де ходити. Аби відбути якийсь магічний риутал і забезпечити собі майбутнє.
    От до теми, бородатий, але повчальний анекдотик.

Новий українець під'їжджає на джипику до церкви і кидає величезну пожертву у скарбонку. Сідає до джипика, але через кілька метрів не дає собі ради із керуванням і завалюється у найближчий стовп.
    Виходить із машини, оглядає її, потилицю чухає. Бачить до тієї ж церкви під'їжджає мерс, з якого виходить інший новий українець, аби кинути пожертву на церкву. Перший починає махати руками і кричати до другого:
    - Братане, тікай відти! Воно не працює!

Отак, Бог - не супермаркет.

• Подобається Подобається x 1
  14. Ольга

Ольга Well-Known Member

аналогічна історія і в мене. Маю бабцю, якій дід купує всякі там браслети-амулети для "оздоровлення". Кажу, що або в амулет вірити треба, або в щось друге :D

та ж історія і з червоними нитками для новонароджених. жодного разу нічого такого не давала дитині, на візок не чіпляла червоних шмат... і ніяких проблем з вроками НЕ БУЛО!

15. Liliyah Romanova

У нас теж не було ніяких проблем. І гуляли теж нормально, і нехрещений малий був.
    А мій кум свою малу аж у 2 роки охрестив. То як вона хворіла, всі казали, що того , що не хрещена. Але як вона мала дуже сильне отруєння (аж у лікарні з нею лежали) кілька місяців по хрещенні, то тихо мовчали і не казали, що того, що охрестили. :D

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бо якби вони туди не ходили(до бабок), а були досконалими, то й до церкви їм не було би потреби ходити.:D

17. Оля

Оля Старожилка форуму

А! То треба перефразувати! ;) Перше "чортові кочерга", а тоді вже "Богові свічка"? :p

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Видно, що дуже позитивно! :) Бо мої сусіди в Сокільниках такі всі набожні...Тільки но неділя - зраненька до церкви! А дитина мала вродилася, то я мало не впала з подиву! :sad: Приходжу в 2001 році влітку десь під вечір в суботу позичити м"ясорубку, бо ж все пропало з хати, як виїхали, а він до мене:"Ви що, то навмисне робите?НЕ знаєте, що після заходу сонця не можна нічого з хати віддавати, як в хаті є мала дитина?" :sad: Мені і мову відняло. А раненько всі знову до церкви.Ввечері на забобони надіялися, а зранку пішли до церкви. Шкода мені їх стало. Потім говорила зі сусідською донькою.Старалася їй пояснити, що так не можна,що то від диявола, що священник то би теж не привітав таке "християнство", але хто там слухав!
    І багато прикладів можна наводити...Може Ліля права, що ніхто раніше того людей не вчив! Але ж то вже тепер, а не колись було! :sad:

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Як до яких бабок? Чи знахарів? :eek: Та спокон віков їх в Україні була тьма-тьмуща! І всі їхні житла іконами пообвішувані, і молитви вони шепчуть! Народ то ж сприймає, як щось з релігією пов"язане.... А науки в церкві не подається на проповідях, що то саме справжнє ворожіння, яке не лікує, а заводить людину ще більше в пропасть.
    А за гороскопи, то я взагалі мовчу! Люди в них так свято вірять, що одержимі ними.Всі газети і журнали ними напхані. А хоч одну статтю від священника хто-небудь бачив, щоб розвінчувала гороскопи? :ireful1:

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо Ви пригадуєте, фарисеї так само про Ісуса казали: знав би хто ця жінка, не розмовляв би з нею, а Ісус пізнавши їх думки сказав, що Він прийшов до хворих, а не здорових. (Вибачайте, що не цитата і не точно сказано) В католицькій та православній церкві приходять різні люди і розбійники в тому числі, тут не ведеться запису, обліку: хто ходить, а хто ні, ніхто нікому не вказує скільки хто повинен пожертвувати, а пожертви не діляться між "своїми", тут немає матеріальних винагород за новоприведеного, і немає матеріальних підримок за те, що прийшов сюди, тут є лікарня хворих душ. А Ви багато бачили здорових людей у лікарні?

а де твій аватар? :)