Відповідь: Магія у церкві Дуже суттєво, що ця стаття "СВЯТОЕ РАСПИТИЕ Ученые доказали: вся вода на Крещение становится це" надрукована у "Московский Комсомолец" (от 05.02.2007).:D
Відповідь: Магія у церкві Тема взагалі-то розпочиналася як "магія в церкві". Тема магії і різних "систем вірувань" , я б так сказала, дуже цікава, а ще цікавіше - знайти їх точки перетину. Свого часу я намагалася у всіх прочитаних "доктринах" (а їх ой як багато різних!) знайти спільні моменти, сподіваючись що саме ці спільні моменти у всіх без винятку системах і є найбільш близькими до істини. Так, скажімо, я не могла збагнути чому в Біблії той хто грішив але покаявся в останню хвилину життя і той хто благочестиво його прожив - рівноцінні. "Агні йога" при всій її неприйнятності для мене (на сьогодні) твердить, що потойбічний світ не двошаровий, а багатошаровий і кожна душа в потойбіччі притягується саме на той рівень, якому відповідає на момент смерті тіла. З точки зору християнства - повна єресь, але зате мені стало очевидно, чому не важливий земний шлях людини і кількість заподіяного зла, але лише так би мовити рівень світлості її душі на момент смерті. А світлість її остаточна і залежить або від попереднього довгого шляху в праведності або якого неймовірно-рідкісного моментального переродження-потрясіння (покаяння). Це так, для прикладу.. якщо всерйоз сприймати хоч щось із тієї літератури. Щодо безпосередньо теми "магія в церкві" . В бабусі на Поділлі в жіночих розмовах (чоловіки до такого не додумалися б.. м-да, таки усі жінки.. )можна почути фразу "ой, вона така.. вона їм/її ставила свічку на сльози" чи "на смерть", я не розпитувала подробиці (воно мені треба), але достеменно йшлося про церкву, про те, що магія робиться просто в приміщенні церкви... Цікаво от що: чи випадки справдження таких магічних "побажань" через магічний ритуал із свічкою у церкві в реальному житті є просто випадковим збігом обставин (ну там, помер хтось наглою смертю - ішов через поле після свята п'яний, впав і замерз на смерть, було таке) чи є такою ж реальністю як оті вроки дітям? Якщо так, то як пояснити те, що ота магія діє, соррі, навіть у церкві???
Відповідь: Магія у церкві Найпростіше розбиратися у цьому питанні невіруючому: для нас церковний обряд є ритуалом, прямо спорідненим з ритуалами магічними. Якщо зневажити психологічними моментами і зосередитися виключно на "онтології" ) ), то побачимо, що метою будь-якої магії є залучення надприродних сил для вирішення конкретних, цілком "тутешніх" питань. А моляться ж люди для чого? :D :D :D
Відповідь: Магія у церкві Фрезіє, не знаю, але не можу погодитися з тим, що для християнства є важливим лише "рівень світлості душi у передсмертнім стані", і що все праведне життя є рівносильне тому моменту, коли тяжкий грішник розкається. Не так це, гадаю. Бо тоді це питання торкається лише людей, котрі знають, коли вони помруть і свідомо "покаяться". І не врахований тут випадок несподіваної смерті. Не те Біблія говорить. Треба жити так, ніби ти знаєш, що тебе вже завтра не буде на цьому світі, тобто, щонайшвидше навернутися до істини і жити праведно, спокутувати свої колишні злодіяння. В іншому випадку би нам тут квітла "вседозволенність".
Відповідь: Магія у церкві Вікторіє, власне, що і мені була незрозумілою та цитата, яку спробую відшукати в Біблії і навести тут. Там йшлося про покаяння грішників. Згадайте - Варрава був на хресті, але покаявся і моментально дивом якимось "прозрів" - і обіцяно було йому самим Христом що буде в раю. Тільки ж це не просто словесне "покаяння", це стрибок в сенсі духовного переродження, який трапляється ІМХО вкрай рідко, нам більш звичний шлях поступового переродження грішника на праведника.
Відповідь: Магія у церкві Фрезіє, я теж думала над цим питанням. Але це стосується початків, джерел християнства як такого. Бо Варрава - це спеціальний "випадок". Він повірив у Христа ще до його Воскресіння. Тому йому було все прощено. І це є, я гадаю, найсуттєвіше.
Відповідь: Магія у церкві Вікторіє, зробимо так: я відшукаю оту цитату про неважливість часу правдивого покаяння (я гадаю, що мається на увазі те що Ліля зве "наверненням"), а тоді поміркуємо над нею на якій спеціяльній гілочці.
Відповідь: Магія у церкві Добре, я згідна. Лише мене застерігає одне, що Біблія впродовж 2 тисячоліть зазнала багатьох редакцій та тлумачень. І догматично тривати конкретно на одній фразі, не думаю що це..як би то сказати.. відповідає правді. Бо у Біблії самій ми знайдемо стільки парадоксальних тверджень, що тлумачити все однозначно, як на мене, втрачається контекст та зміст того, що має насправді промовляти до людської душі, вчити людину.
Відповідь: Магія у церкві Миху, я вам кажу, що саме такі "конвеєри" часто спричиняють не те, що людина частіше ходить до церкви, а навпаки, потім ще 5 років навіть не приступить. Миху, то міф, який не має в основі нічого правдивого. Ви багато знаєте таких, що їм "конвеєр" допоміг? Я знаю більше таких, що навпаки, зашкодив. Нащо церкві стільки людей? Нащо всім бути християнами? Що за манія? І все через гроші, чи не так?
Відповідь: Магія у церкві Оп-па! То християни лиш ті, що в церкві? Сама ж собі й протирічиш і на Михову сторону пристаєш :D :D :D
Відповідь: Магія у церкві Ну, не зовсім. Час правдивого покаяння - це сповідь з усього життя, як на мене. Навернення - це метаморфоза.
Відповідь: Магія у церкві добре-добре, не поставив кому... я мав на увазі: ті (хто ходять до церкви) ворожать... але й про те, що в церкві люди намагаються ворожити — теж факт... а "свічку на тебе поставлю" — вираз звідки?...
Відповідь: Магія у церкві Щодо вроків та подібного. Тут хтось згадував про вуду. Це практично одного поля ягоди. Суть у тому, що найвразливішими людьми є ті хто найбільше у це вірить. Достатньо якоїсь незначної зовнішньої ознаки загрози і їхня підсвідомість бере на себе роботу по відтворенню усіх страхів які сиділи у людині. Людина яка притримується матеріалістичних поглядів, або навпаки є реально віруючою від подібних проблем є захіщена. Хоча корені цього захисту є і практично однаковими.
Відповідь: Магія у церкві Ну, я б не сказала, що якраз людина матеріалістичного погляду є захищена від того всього. Відомо багато випадків, коли така людина, вперше зіштовхнувшись з цією проблемою, після чого ж не те, що повірила, що існують такі речі, а просто фанатично повірила та страшенно почала боятися усіляких вроків та ін. Тут потрібна інша, духовна оборона.
Відповідь: Магія у церкві Я Вам більше скажу, є такі, що ходять до церкви і пють, палять, крадуть, чинять перелюб, воржать і т.д. Але вони ходять до церкви, значить хочуть бути кращими. Гірше, коли людина не курить, не п"є, не краде, але не відчуває потребу прийти до Бога і покаятися, бо нема грішних. Жахливо, коли людина думає, що в неї все ОК, а насправді роботи над душею - не початий край. Навіть якщо людина грішна, але вже йде дорогою виправлення і покаяння, - це набагато краще, ніж людина в грісі, а думає, що все гаразд і нікуди не йде. А цей вираз я чув, але не знаю звідки він. Я не звертаю увагу на такі дрібниці, а їх багато, на жаль.
Відповідь: Магія у церкві Миху, я не надто згідна з Вами, що ті люди, котрі ходять до церкви і заодно надалі грішать, що вони сумлінні у своїх намаганнях покращитися. Вони там ходять більш задля того, як на мене, щоб відзначитися, для "галочки" так сказати. Для свого власного душевного алібізму, для відмазки.
Відповідь: Магія у церкві Тут я не згідний Ліля і от чому. Ви судите з своєї точки зору. І це нормально. Є люди, які не моментально навертаються до Бога, їм треба час осмислення. Якщо людина щотижня ходить до сповіді, то для неї "конвейєр" - це мука і можливо неподобство, а для людини, яка раз у рік ходить до сповіді, то для неї це подія. І можливо цій людині ще довго треба ходити раз в рік до сповіді, але все таки, треба терпляче ставитися до цих людей і радіти, що людина стала на праведний шлях. Бо хто знає кому Господь більше простить, чи тОму, хто 5 разів у рік йде до сповіді, чи тому, хто раз. Тому терпляче ставмося до тих, хто раз на рік ходить до сповіді. А хочете бути досконалими, то радійте за ближніх. Ви запитуєте, чи я багатьох знаю, кому поміг "конвейєр". Знаю лише одного, бо я сам колись так ходив і дуже радий, що хоч раз на рік, і жалію, що тільки раз на рік. Але добре що хоч так, гірше, коли б зовсім не ходив. ------------------------------------------------------------------------------- Не так, Ліля. У Біблії сказано по-моєму, що на прикінці віків кожному буде можливість ознайомитися з Божим Словом, яке по-суті несе християнство. Церква намагається спасти людей - це її основне покликання. А тому відгороджуватись від когось було б нерозважливо. Знову таки є різні люди і що мені дуже подобається, то це що церква, до якої ми ходимо , нікого силою не тягне. Хочеш приходи, не хочеш - твої проблеми, але двері завжди відкриті. Що до грошей. Мене питання гроші і церква не цікавить. Хочеш - даєш пожертву, а не хочеш - ні. Все, що я роблю є перед Божими очима і тільки Він може оцінити мої дії. Мене зовсім не цікавить побут священника і церковні гроші. І навіть коли священник щось робить не зовсім так, як на мій погляд було б правильно, я розумію, що все одно він старається і все одно він людина, мені б важко було б бути на його місці, бо це велика відповідальність. А чому так багато людей? Знали б Ви яка боротьба йде за кожну душу! Почитайте щоденник Фаустини Ковальської, через яку був створений відомий образ "Боже милосердя", там де від Ісуса виходять голубий і червоний промені.