Магія, окультизм...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Majesty, 27 бер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Магія, окультизм...

У Вікторії:) все таки є внутрішній конфлікт. Можливо, це помає їй писати віршики?:) ;)

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А мені було б дуже цікаво запитати Вікторію чи її не мучить хоч трохи совість? Адже через неї вигнали Івана з УЖ і ЛФ. Я не хочу називати Івана ангелом, але він є дуже розумний, інформований і цікавий співбесідник і думаю обидва форуми втрачають з його відсутності.
    А в суперечках з Вікторією Іван далеко не 100% був винний...

• Подобається Подобається x 1
  3. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Педро, значить Вам дуже цікаво про що люди в приватах розмовляють, так?;)
    за те, чому Івана забанили на УЖ - запитайте Правника як адміністратора, може, він Вам пояснить за що.
    Теж це стосується і ЛФ - це може пояснити лише Мартіні. З Іваном у мене суперечок На ЛФ ніяких не було.
    І взагалі, Педро, не через мене Івана забанили, а через те, як він себе поводив. І ще одне - я не маю в звичці когось поза спиною обмовляти. Який Іван є насправді - лише йому знати і хай його краще совість мучить.

До ОЛІ: а Вас, Олю, совість не мучить, що ви мене образили безпідставно? Отак, чисто по-християнськи, якщо ми вже тут такі правовірні, а? Я і досі маю ще Вашого листа з тими образами -просто так, на пам´ятку, як сувенір та щирі Ваші побажання на майбутнє моє життя, я того Вашого листа собі залишила.;)

4. Viktoria Jichova

Миху, а я тут на Ваші безглузді якісь висновки взагалі реагувати не буду, бо нема на що. У мене стосовно вас вже давно є своя думка, лише мені от, на відміну від Вас, вистачає слушності, щоб її тут не висказувати.;)

5. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Я трохи запізнився з дописом - тут вже почалися міжособистісні розборки, але все ж:

Ну-ну-ну, Миху, не блазнюйте! Прекрасно всі знають хто така інквізиція. Використання кривавих жертвопринесень - практика багатьох релігій, ну наприклад іудаїзму, з яким християнство споріднене - ви ж знаєте.
    Тай у самому християнстві причастя- символічний акт споживання плоті і крові Ісуса Христа - людського втілення Бога.
    Тому не потрібно так засуджувати язичництво - в плані жертвопринесень воно не більш жорстоке і страшне аніж інші релігії.

Миху, в ті часи церква в Європі була керівною і спрямовуючою силою. Церква могла відлучити короля і він змушений був повзати на колінах і просити прощення. Тому не потрібно переводити стрілки: світським судам ніякі відьми потрібні не були, суди просто були інструментом розправи які перебували в руках церкви. Інквізиція - це було те ж саме ГПУ яке розправлялося з ідеологічними супротивниками, а суд був лише інструментом який нічого насправді не вирішував.

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Нє, не мучить. :) Ви листа зберегли, то можете й сюди викласти, щоб все ясно було. Я зробила якраз по-християнськи. Написала Вам в очі все. А в Приват, бо так Мартіні порадив зробити всім, щоб на форумі розбірок не було. :)
    А от Ви зробили не по-християнськи. :) Ви влізли в чужі розборки і почали на форумі постити філософські думки. Тобто, зробили це фарисейсько завуальвано.З реальними підтекстами. Ці дописи всі теж є на форумі. Вам хочеться нової сварки, чи Ви може втихомиритеся? ;)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ого, стусанів отут надавали наліво і направо. У Вас на кожного є компромат?;)
    Вікторіє, а чому Вас вигнали з УЖ?
    :rolleyes:

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Вікторії, видно, і на Нового Шрека є компромат, але Шрек - чоловік кмітливий: за кожен допис Вікторії карму їй додає. Шось тут не ясно.

9. Viktoria Jichova

Ну, якщо вже на то пішло, Олю, Ви самі мені заборонили, щоб я Вам відповідала, написавши ще до того, що ставите мене в ігнор, пригадуєте?;) Тож як я Вам могла відповісти в приват? Самі цього хотіли. А я просто не мовчала, ось і все.:) Бо якщо вже, як Bи говорите, з очей до очей - то я все говорю відкрито. Нападати по-Вашому можна, а оборонятися Ви ж самі свому опоненту не дозволили. То як тоді бути? я зробила так, як вважала за потрібне. Я ж Вас не ображала, то чому такі "наїзди" потім? Hе розумію. І нічого тут християнського у звичайних сварках людських немає, бо християни не нападають, але намагаються опонувати і доводити свою правоту мирним шляхом, без нетерпимості.:)

10. Viktoria Jichova

А запитайте краще Правника, чого він мене забанив?:p Якщо чесно, мене це вже давно не цікавить, чи я буду на УЖ, чи ні, і я туди навіть не зaглядувала. А Вам, Миху дякую за новину.;) :)
    А може, Правник не лише мене забанив? Та то суто його справа - його форум, хай робить, що хоче, бо має на це право. А мені якось це все дуже і ду-уже десь далеко.:)

11. Viktoria Jichova

А до чого тут Шрек?:confused: У мене до Шрека наразі ніяких претензій немає.:) А якщо мені є що йому сказати, чи чим опонувати, то я це роблю відкрито на форумі, висловлюючи свою думку бачення. Хтось може погодитися з нею, а хтось ні - має на це право і я це все респектую, без нападів на особистість. Можна напасти думку того чи іншого, і дискутувати, а не оцінювати його людські характерні якості, навішуючи на цю людину різні ярлики.;)

12. Majesty

Majesty Member

Все зайшло доволі далеко і суперечка втратила сенс.
    Що ж вам сказати? Рівень свободи совісті та віросповідання в Україні тримається на рівні середньовіччя. дуже прикро.

По-перше, для всіх греко-католиків кажу: папа Іван Павло 2 вибачився за переслідування іудаїстів, зняв з них анафему (яка виголошувалася до 2 Ватиканського собору за вбивство Христа). Отож бздури про те, що вони використовували в своїх обрядах кров немовлят тягнуть антисемітизм, порушення конституції та відповідне покарання. До речі, згадаймо, що в Римській імперії і християн звинувачували в тому, що вони ніби-то причащаються кров"ю немовлят. Отож. дана байка стара як світ;
    По-друге, язичництво виникло задовго до християнства і християнство - це фактично плагіат. Принаймі церемонії, обряди, символіка, літургія та ін.
    По-третє, ви забули одну з 2ох основних заповодей любові: Люби ближнього свого, як самого себе. А також притчу про самарянина, в якій якраз і пояснюється, хто є нашим ближнім.
    Читайте уважно: А Ісус відповів і промовив: Один чоловік ішов з Єрусалиму до Єрихону, і попався розбійникам, що обдерли його, і завдали йому рани, та й утекли, покинувши ледве живого його.
    31 Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув.
    32 Так само й Левит надійшов на те місце, поглянув, і теж проминув.
    33 Проходив же там якийсь самарянин, та й натрапив на нього, і, побачивши, змилосердився.
    34 І він підійшов, і обв'язав йому рани, наливши оливи й вина. Потому його посадив на худобину власну, і приставив його до гостиниці, та й клопотався про нього.
    35 А другого дня, від'їжджавши, вийняв він два динарії, та й дав їх господареві й проказав: Заопікуйся ним, а як більше що витратиш, заплачу тобі, як вернуся.
    36 Котрий же з цих трьох на думку твою був ближній тому, хто попався розбійникам?
    37 А він відказав: Той, хто вчинив йому милість. Ісус же сказав йому: Іди, і роби так і ти!
    Лк.10, 30-37.

13. Viktoria Jichova

Погоджуюся з Вами, Majesty.

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

А як саме це стосується нас і Вас?

15. Majesty

Majesty Member

От і подумаєте на дозвіллі, як це стосується нас і вас. Або в сповідника запитайте. Чи ви дійсно хочете, щоб я вам пояснила??? :)

16. Majesty

Majesty Member

Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихеМт.5,11.
    Фарисеї розіп"яли Христа, ви палили і вбивали невірних та єретиків. Євреї думали, що боряться зі злом, і ви так думаєте.

17. Viktoria Jichova

Majesty, це палили відьом та розпинали Христа люди нетерпимі до іншої думки, переконані у тому, що лише вони є власниками істини.

18. Majesty

Majesty Member

Знаю... і то дуже сумно. У фанатиків викривлене поняття істини. Вони нав"язують і насаджують її іншим ціною життя тих же інших. ціли виправдовує засоби? Це вам нічого не нагадує? Гітлер, Сталін, Мусуліні... і ряд інших диктаторів та їхніх режимів.

19. Ольга

Ольга Well-Known Member

поясніть! Бо я розумію цей уривок як прохання про допомогу від Вас.

Бачу Ви вважаєте себе блаженною? Тоді для чого Вам ще і магія? Якщо Ви читаєте Біблію. Чи Ви поклоняєтеся всім і всьому?

Крім того, хочу нагадати "хай не буде у Тебе інших богів...". Чи це не до Вас сказано?

20. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Ну, папа, мяко кажучи, поспішив з каяттям.
    А чому бздури? Вони використовують кров гоїв- це правда, і антисемітизм тут ні до чого. А яку статтю конституції порушуємо?
    Подивився тут посиланнячко. Форум досить слабенький.

а де твій аватар? :)