Магія, окультизм...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Majesty, 27 бер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Роберте, Левко є великий мастак "притворитися шлангом". Хто думає своєю головою, той бачить, але є море людей, яким вішають макарони на вуха і вони слухають. От скажіть, хіба важко зайти в Гугл і почитати, що юдеї ревниво молилися за померших? Або навіть самому розпитати? Запитайте любого раввина і він вам скаже - молилися, читали псалми на гробах. Традиція юдаїзму не змінилася, Бог - Той самий. Заборон продовжувати молитися апостоли не залишали. Які проблеми? Чому читання псалмів - це нормально, а читання коло померлого - то вже окультизм і магія? Де там розмова з померлим?

От прошу:
    http://m-e-l-n-i-k-o-v.livejournal.com/15905.html

Отже, немолитися за померших - то є вигадки сектантів. Я б здивувався якби сектанти казали молитися, а церква - навпаки. Адже сектанські напрямки покликані обмежити віру і практику вірувань:

- за померлих молитися не можна.
    - хрестити немовлят - не можна.

І так далі.

А з Левком сперечатися нема змісту, бо як можна сперечатися з людиною, яка читає в Письмі, що Ісус перетворив воду на вино і тут же всіх переконувати, що то не вино, а сік, або компот? Куди вже далі?

---------- Додано в 16:58 ---------- Попередній допис був написаний в 16:56 ----------

Роберте, прошу, навіть не починайте... я вас прошу... Яке чистилище? Людина додавання не осилила, а ви їй про табличку множення...

• Подобається Подобається x 2
  2. Robert

Robert Well-Known Member

Дякую, Миху, що нагадали за сучасний юдаїзм. Пригадую, що у юдеїв є звичай, де за померлими батьками потрібно відмовити протягом певного часу певну кількість молитов, на жаль, я не можу згадати точний зміст цієї традиції. Так, у молитвах за померлими немає нічого нового. Шкода, що деякі релігійні течії і секти відкидують їх, занедбуючи діла милосердя стосовно ближніх, що дуже потребують нашої допомоги і залишаючись навзамін без їхніх молитов і помочі, яке є дуже дієвою. Все є на поверхні, хто захоче - скористає. Вважаю тему, чи потрібно молитись за померлими розкритою.

Останнє редагування: 29 чер 2014
    • Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

І я вважаю, що тема розкрита. Висновок наступний: молитва за померших є, була і буде. І була вона з самих початків християнства, бо перейшла від юдаїзму. І правильно ви написали, що апостоли не загострювали на цьому увагу, бо для них то було, як само собою зрозуміле. Чому? Бо апостоли були юдеями!!! Для них то не було новиною і питанням, яке необхідно обговорювати, вони добре знали свої традиції.

А Левко зараз почне вигороджувати свою організацію, шукати шпаринки... притворятися, ніби не розуміє про що ми пишимо, говорити загальні фрази, типу, я притримуюсь лише Письма, все решту - не моє. Ну... як завжди....:)))

• Подобається Подобається x 2
  4. Levko

Levko Well-Known Member

З яких Об"явлень?
    Ще одне вчення (як і вчення про молитви за померлих), котре ніякого відношення до християнства не має...

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:45 ----------

Ну так, розкритою.:)
    А то нічого, що ви не навели ні одного місця з Писання по цій темі, котре би підтверджувало те що молитива за померлих то Божа Воля...?

---------- Додано в 17:57 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

Я хоч не Перекручую Письмо як ви...
    Наводите цитату де живий в тілі ап.Павло просить живих в тілі християн молитися за нього і потім з цієї цитати робите висновок, що треба молитися за померлих...:wacko: Свідки Єгови відпочивають...:)

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

Ага.
    Хрещення немовлят- "само собою зрозуміле"
    Молитви за померлих - "само собою зрозуміле"
    Чистилище- - "само собою зрозуміле"
    Для чого Писання відкривати? Можна собі щось вигадати і сказати, що для апостолів було само собою зрозуміле...:)

5. Robert

Robert Well-Known Member

Ну, з молитвами за померлими ми розібрались, і слова зі Святого Письма в підтвердження навели (хоч Ви їх і не хочете бачити), а з хрещенням немовлят що не зрозуміло? Що взагалі у Вашому розумінні "хрещення? і чому не можна хрестити немовлят?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви шо, пяні? Де я такий висновок зробив?

Я привів цю цитату для того, щоб спростувати вашу вигадку, що за тих, хто з Богом молитися не треба. Я не розумію, чи ви не читаєте, чи прикидаєтеся, чи взагалі не розумієте про що мова.

---------- Додано в 19:36 ---------- Попередній допис був написаний в 19:31 ----------

Чому чистилище само собою зрозуміле? Звідки ви то взяли?

7. Levko

Levko Well-Known Member

В мене чомусь точно таке саме враження відносно вас...:mocking:

навели з сумнівної книги, котра не ввійшла в Писання...:) Називається- тема вичерпана:mocking:
    А з НЗ немаєте що навести?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

маладєц, "викрутивсі".

9. Levko

Levko Well-Known Member

Я не викручувався, в мене, направду, таке враження відносно вас було, ви просто його виразили словами...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну то поясніть де я привівши цитату, говорив про мертвих.

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Практичною магією володіють тибетці. Якби я почав описувати шо вони вміють то всі прозріли б. Я сам лиш трохи ознайомився і відразу прозрів, навіть не хотів заглиблюватись.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Не хочу вам уже нічого пояснювати, втомився...
    Зараз знову перекрутите, знову почнете свою пісню про Левка і сектантів...
    Ви або навмисне таке робите, або... не знаю...
    Якщо я вам скажу, що це не по Писанню, то для вас все одно це не буде аргументом...
    Тому краще вичерпуйте собі тему з Михом, якщо хочете...:)
    І добре зробили!:good:

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Зовсім не тому шо вони "сектанти" і батюшка не велів.:)))

14. Levko

Levko Well-Known Member

А чому, якщо не секрет?

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тому шо це із серії "Шокуюча Азія", тобто культурний шок по-перше, по-друге це такий пласт знань, що з незвички може трохи придушити вагою.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Зрозумів...

Я би сказав, що це диявольський шок і диявольський пласт знань і, що це дійсно може накрити і роздушити людину, котра ще пізнала Бога. (то я не про вас, Дзеко, а так взагальному про "Шокуючу Азію"...)

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Можна розвивати тему, але поскільки я знаю що ви маєте на увазі тільки Бога своєї конфесії, то немає сенсу.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Цікаво, ще не чув такого визначення- "Бог конфесії":mocking:

Але правильно кажете, щоб розвивати тему треба визначитися спочатку з поняттям Бог, а тоді уже говорити далі...

19. Robert

Robert Well-Known Member

То приведіть мені цитату з Писання, де забороняється хрестити немовлят

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

З поняттям кожен сам для себе визначився давно, просто між собою не годні згоди дійти.

а де твій аватар? :)